Kaki melawan

Jika ada apa-apa pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Ads

Friday, January 13, 2012

ProGay sokong pembebasan Anwar Ibrahim.

Mula-mula aku nak ketuk utusan atas isu neh. Tapi tak boleh. Sebab? 

Tengok bawah neh sendiri ;



Utusan cuba menGAYkan anwar ibrahim dengan cara menerbitkan artikel bahawa progay di filiphina sokong pembebasan anwar ibrahim. So aku check benda tue kat website untuk kepastian. 

Lihat bawah neh ;



Sekali betul siot. Ada sapa2 yang suruh progay neh respon ka? Aku? Takde pun. Korang ada? Pun takde gak enh? So apahal dia respon? Ada sapa2 kesah ka dengan respon dia neh? Hah ada.. memang ada. Utusan beb. Utusan dan totok umno tersangatlah kesah dengan respon2 sebegini. Itu sebab dorang petik dan siar respon neh di utusan. 

Lihat bawah neh ;


Tidak lah mereka cakap mereka happy tetapi mengalu2kan pembebasan anwar ibrahim tetap boleh di anggap sebagai happy gak. Mungkin mereka2 neh dah silap faham terhadap dsai. Malahan aku percaya dah ramai orang salah faham dengan dsai berhubung isu liwat neh. Kalau tak percaya korang baca perenggan akhir ayat progay tue. Cam bangang. Siot weh.

Sudah sampai masanya untuk dsai mengisytiharkan dengan tegas dan terang kalau boleh dihadapan media antarabangsa bahawa dia bukan GAY. Dan tiada kena mengena dengan mana2 GAY. Dia juga bukan penyokong GAY. Dan puak2 gay tak perlu menganggap bahawa dia ialah GAY.

Sedikit salah faham boleh mendorong kepada salah faham yang lebih besar. Oleh kerana saiful neh menghasilkan salah faham yang besar terhadap dsai tak mustahil maha besar salah faham telah terhasil terhadap dsai. So tak hairan napa progay buat statement seperti di atas neh.

Namun, utusan bukanlah utusan kalau depa tak tokok tambah citer. Kat perenggan last tue.. hehehe.. dsai selalu lawat filiphina? Yeke? Negara kedua terbanyak dilawati oleh dsai? Ye ke? Si papa gomo cakap thailand. Si utusan cakap filiphina. Mana satu betul beb?

kah kah kah

Nota : Di bayar ka laporan berita neh pada anggapan korang?
Ameno : Progay kalau ko tak bersuara.. takde sapa anggap ko bisu pun.. lagipun

Video paling gampang sekali minggu neh.

Ini lah video paling gampang siot. Gampang gile. Gua minta tolong sangat pada pas, pkr dan dap balas balik video neh. Gua sanggup jadi pelakon dalam video balas balik video gampang kat bawah neh. Siyes.Gua betul2 merayu sangat pada pr neh. Siyes giler. Gua betul2 nak penyepak orang yang buat video neh. 

Wooiii... 

Sakit ahti siottt... sakit ahti kaw2.


Sebab?


1. Hina ulama2 dalam pas.


2. Berjoget2 kutuk pas dan pr walhal pompuan dalam tue haram tutup aurat.


3. Buat lagu sebab PR salah guna kuasa? Hehehe.. hellooowww dah cermin diri blom?

Tengok sendiri beb ;

Celaka siottt.. 

ada ke guna gambar ulama dan then menari2 sewel dalam video neh. Panas siot ahti aku panas.. air2.. mana air.. baik gua belah dulu sebelum komputer neh meninggaldunia akibat diteranjang oleh kaki gua. Bai. 

Artikel neh telah dikemaskini.

Ameno : Bengang.

Video : Jamil Khir bela diri sendiri dalam isu penyalahgunaan wang zakat.

Aku sikit lagi nak mencarut. Siyes neh beb. Siyes. Aku rasa jamil khir tak faham isu. Aku percaya ramai orang islam di malaysia neh tak kesah kalau wang zakat digunakan untuk jihad fisabillah. Amek lah oii. Amek. Amek banyak2. Orang islam di malaysia lagi suka.

Amek bantu orang islam yang berpenyakit tapi tak mampu nak rawat sebab kos perubatan sangat mahal. Amek bantu orang yang terdesak. Amek bantu buat taska2 islam. Amek bantu beli Alquran or upah guru2 yang boleh mengajar Alquran untuk orang2 yang miskin yang tak mampu hantar anak2 dia pergi sekolah agama. Amek. Amek banyak2. Silakanlah!!!

Tapi beb, ini lue amek bayar kos guaman lue. Kos guaman lue bukan jihad fisabillah bagi tafsiran gua. Gua cuba faham benda neh dengan teliti. Tapi setelah gua godek pelbagai persepsi dan ceruk, gua siyes bagitau lue, gua tetap tak boleh terima perlakuan lue. Lue melawan qazaf. Dan lue anggap dengan melawan qazaf ialah jihad fisabillah? Jihad fisabillah apa bila lue lawan hukum islam? Macam mana gua nak faham beb. Macam mana?

Ibarat lue melawan Allah swt. Then lue pongpang2 beria2 kata dalam firman Allah swt menerusi Alquran mengatakan berpahala melawan Allah swt. Itu yang lue sedang buat dan sedang paksa rakyat terima. Sorry beb. Gua cadangkan lue pergi meninggaldunia. Gua rasa bahasa gua dah cukup sopan dah neh. 

Sebelum gua keluarkan bahasa maki yang lagi dasat gua cadangkan lue berhenti dan mengakui kesalahan. Walaupun gua nak sangat lue dihukum tapi gua fikir impian gua mungkin sekadar impian sehinggalah pr amek alih putrajaya. Tapi sehingga detik itu tiba, gua cadangkan lue berhenti dan minta maaf. Tolong. Lue jaga agama so please lah "pakai" agama yang lue jaga tue. Tenkiu.

Lihat video di bawah neh ;


Ameno : Haram pun dihalalkan bhai.

Thursday, January 12, 2012

Polis bidas utusan dalam isu bom 901.

 

POLIS SOUND UTUSAN?

Padan muka !

Polis baru siasat tapi utusan pongpang kata ia angkara pendemo 901. Tengok bawah neh beb. Bukti neh wa cakap lue ;


Nampak?

Nampak?

Nampak tak?

Tue lah.. orang dah nasihatkan utusan berkali2. Pergilah meninggaldunia. Pergilah meninggaldunia. Kami pun nak juga merasa hidup aman di dunia neh. Kenapa pula kami kena berkongsi dunia neh dengan orang2 jahat dan zalim? Tah pape larh weh. Tah pape.

kah kah kah

Utusan melangkaui siasatan polis. Kesian lue utusan. Kali neh lue memang kantoi. Dah lew kantoi, bergolek2 lagi. Lue pergi focus pada penerbitan majalah playboy melayu mangga tue sudah lah weh. 

Memang tahap tue je layaknya otak lue pun. Mana lue boleh pergi ilmiah lagi dah. Lue tahap tue jek. Fitnah + lucah = bloggers umno + geng utusan. Sebab tue penyokong2 umno pun benci lue. Pasal lue keji, depa tak keji macam you all. Yang terpengaruh pula pasal tak dapat informasi penuh. Sian..

Takpe, aku kan ada.

kah kah kah

Ameno : Utusan neh polis gak kot.. kah3x..

Ada aku kesah dengan video seks terbaru yang babitkan DSAI neh?


MAKAN-makan di sekitar Wangsa Maju memang sudah menjadi kebiasaan penulis sejak sekian lama. Paling tidak 2 kali dalam seminggu, penulis akan berkunjung ke sana untuk memenuhi tabiat yang disebutkan di atas.

Selain tempat yang menarik untuk mendapatkan bahan bagi tujuan penulisan.

Mungkin sudah tercatit dalam kalam hidup penulis bahawa kunjungan ke Wangsa Maju semalam tidak hanya dipenuhkan dengan aktiviti makan tapi juga penulis secara kebetulan terdengar dari kalangan yang ‘melantak’ sama bahawa tidak berapa lama saja lagi, satu lagi video seks membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim akan tersebar meluas.

Kali ini katanya adegan tersebut dirakam disebuah hotel di Thailand dan membabitkan 2 pelacur sekaligus.

Setakat itu sahaja yang penulis terdengar, lebih dari itu penulis tidak dapat perinciannya. Yang sebetulnya penulis tidak langsung terkejut dengan makluman tersebut kerana penulis sedia maklum, UMNO wajib melangsaikan hutangnya ke atas Anwar walau dalam apa keadaan sekarang.

Penulis sendiri tak pasti dimana masalahnya kali ini sehingga UMNO gagal mengaitkan Anwar dengan tuduhan meliwat Saiful Bukhari, maka itu sesuatu perlu dibuat untuk menjatuhkan imej Anwar dimata masyarakat.

Dan bila bercakap pasal Anwar, apa lagi yang paling sesuai melainkan isu seks.

Lagipun soal video seks di Thailand ini bukan pertama kali disebut, malah ‘sedutan’ daripada video itu (dalam bentuk gambar) sudah pun disebarkan beberapa blog pro UMNO sejak 2 ke 3 bulan lepas dengan yang paling ke depan papagomo.com.

Apa yang penulis faham dari perbualan tersebut, video itu sepatutnya diedarkan dalam kempen pilihanraya akan datang tapi dengan keputusan mengejutkan pada Isnin, tempoh itu dipercepatkan, mungkin dalam sehari dua lagi, sebelum Anwar membina semula imejnya sebagai orang teraniaya dan diselamatkan dengan kuasa Tuhan yang tidak mampu diatasi UMNO, katanya.

UMNO nampaknya semakin ketandusan idea untuk menjatuhkan Anwar. Guna jantan tak boleh, guna pelacur pun tak boleh (video seks pertama) tapi itulah juga yang dimainkan setiap kali walaupun sudah terbukti gagal mengalihkan sokongan rakyat kepada beliau.

Mungkin kumpulan yang penulis jumpa semalam hanya nak tunjuk bagus macam ada semua rahsia mengenai Anwar, tapi boleh jadi juga mereka adalah puak-puak sama yang ligat menggunakan pendekatan jijik seperti video lucah ini untuk menjatuhkan pemimpin seperti Anwar.

Penulis benar-benar tidak tahu dan begitu pasti sejauh mana kebenaran video tersebut sebab penulis sendiri pun belum menonton, apatah lagi memilikinya.

nizar
Sumber asal : SiasahKini 

Ada aku kesah dengan permainan bodoh neh? Pergi meninggaldunia lah bloggers umno oii

Ameno : Seks seks seks.. gile betul. Bila lue nak lari bogel?

Hai, Azalina, CEK RM300ribu neh apa?


Peh.

Neh gambar cek beb.

Gambar cek neh menarik sebab ada nama azalina othman beb. Sapa dia neh? Dia ialah bekas menteri belia dan sukan.. Dulu2, dia menteri pelancongan. Time dia pegang jawatan menteri belia dan sukan memang pelik. Langsung tak masuk beb.

kah kah kah

Berbalik kepada isu cek di atas neh.  Azalina dapat duit neh dari datuk yahya abdul jalil. Siapa datuk yahya neh? Meh sini aku story sket.

Datuk yahya neh ialah MD kepada dua syarikat di bawah neh ;



Dia juga adalah ajk umno bahagian pasir gudang. Apa kaitan syarikat neh dengan azalina? Nanti dulu. Kita buka dulu kaitan dia dengan awang adek. Kisah dia begini. Dia neh ada kaitan dengan pembinaan dua bangunan di bawah neh ;



Kedua2 bangunan neh dibina oleh syarikat gerbang perdana. Dan kontrak maintenance pula diberikan kepada syarikat dia yang bernama advanced maintenance precision management = ampmsb. Salah ka? Nanti dulu. Benda neh tak salah langsung andai layak. Ia adalah normal.

Tetapi apa yang menjadi tanda tanya ialah kenapa syarikat neh bagi cek pada awang adek sejurus ampmsb memeterai perjanjian usahasama berhubung tender penyelenggaraan neh? Malahan perjanjian juga disepakati selepas lawatan rasmi awang adek ke kawasan tersebut. Ini aneh. 

Yang sebenarnya, sebelum neh, perjanjian neh telah ditangguhkan dalam beberapa tempoh di antara PWD dengan AMPMSB sebab terdapat unsur2 ketidaktelusan dalam tawaran harga yang diberikan oleh AMPMSB kepada PWD dalam tawaran kontrak. Namun, atas arahan awang adek selepas sesi lawatan rasmi dia ke sana, dia mengarahkan PWD luluskan aje kontrak neh kepada AMPMSB. 

AMPMSB pun sebenarnya sudah memulakan kerja2 penyelenggaraan bermula tahun 2009 walaupun tiada kontrak rasmi yang menyatakan hak penyelenggaraan itu adalah  milik mereka. Hehehe. Macam tue pun boleh? 

Lihat bawah neh ;



Salah satu cek yang awang adek dapat dari ampmsb yang mana dia cakap ia adalah derma. Hehehehe. Derma beb. Derma. Okeylah tue kita tunggu siasatan SPRM dalam isu neh. Namun, sekarang neh individu yang bagi cek pada awang adek juga bagi cek pada azalina. Kenapa? Cek itu bertarikh pada april 2011. Dan jawatan azalina sekarang neh hanya lah sekadar ahli parlimen jek. Dia pun dapat sumbangan gak. Mungkin derma untuk anak2 yatim dan sebagainya kot. 

Atau.... ada yang lebih dari itu? Hanya Allah swt je yang tahu. Harap azalina boleh jawab dalam isu neh. Jangan risau azalina. Kami semua sedia dengar penjelasan anda. Siyes. Jawab lah yer. Tenkiu.

Sumber :  sini

Ameno : Macam main teka teki pula..

Lagu nyanyian Muslimat Pas asalnya dari nyanyian Gereja.

Begitulah orang bebal berhujah.

Benda neh dari awal bukan isu pun pada aku. Ia mungkin isu bagi orang lain. Tapi ia bukan isu pun pada aku. Yang kelakar tue boleh pula mereka2 neh join sekaki balon muslimah walaupun terang lagi jelas benda neh bukan isu langsung. 

Ia adalah normal bagi wanita dan perempuan melaungkan kata2 semangat. Ia bukan isu. Apa hanya lelaki je boleh melaungkan perkataan reformasi? Bertakbir? Apa, kalau sesama wanita buat ia jadi salah? Haram? Minda kelas kedua yang mendikriminasikan wanita neh harus dicantas. Bias kepada jantina. Sesuatu yang aku tolak 100%.

Wanita boleh melakukan apa yang lelaki buat selagi mana ia bukan melawan syariat dan fitrah. Lelaki bukan individu yang boleh menentukan apa yang wanita patut buat dan tak patut buat. Lelaki diminta jangan perasan bahawa apa yang mereka buat itu adalah betul dan tepat. Bayangkan jika video di atas neh ditukar semua nya jadi lelaki. So? Ada mana2 individu yang akan sekaki dengan umno dan utusan dalam isu neh? Jangan harap. 

Persepsi yang menganggap wanita lembik, lemah, bersuara mesti sopan gileww..  adalah persepsi karut yang wujud dalam perjuangan menentang kezaliman. Sila simpan persepsi tue jauh2. Jangan pernah ada persepsi itu. 

Aku dah beberapa kali mengikut perjuangan muslimah pas dan memang seronok beb buat benda2 gini. Apahal pula kami dikatakan sangat super biadap dan super tak sopan santun? Ada kami buat benda2 kat bawah neh ka?




Pun takde.

Lalu, apa masalahnya? Suara? Aurat? Sekumpulan muslimah sesama mereka menyanyikan kata2 semangat sesama sendiri. Bukan mereka pergi tok2.. ini program mentor ka? Akedemik fantasia ka? Please.. kami nak menyanyi sambil terloncat2 di atas pentas. Pleaseee...

Ada meh? Pun takde. Yang si merakam tue yang menyemak datang rumah orang dan rakam apa2 yang orang buat dalam rumah tue apahal? Aku nak bogel dalam rumah aku pun aku punya pasal. Yang ko sibuk nak meninggaldunia kenapa?

Wooo... yang ko pergi salam lelaki polis napa? Napa beb? Napa? Salah tue. Haram. Hello kawan. Dia salam dan ucapkan tenkiu. Tiada syahwat pun. Nak kelip mata pun tak sempat. Nak mengorat jauh sekali.  Macam mana nafsu boleh timbul? Ada dia peluk2 bagai rosmah mansur peluk2 orang ka? Toksah ulang tayang gambar tue aihh. Korang pun dah boleh bayangkan macam mana kan.

WOooo.. jangan lah ko melakukan sesuatu yang boleh menimbulkan pertikaian dan salah faham suatu hari nanti oleh umno. Apa? Aku berdiri di depan kedai toto ka apa? Apa, aku pergi masuk pub ke apa? Tak pun. Aku berdiri depan masjid dan tiba2 ko ucapkan benda neh. Apa? Apa yang perlu aku tafsirkan melalui pengucapan ko itu?

Woooo... sebab perkataan umno mampos? Seorang perempuan tak boleh cakap perkataan mampos? Napa? Perkataan mampos haram disebut oleh wanita? Apa yang membezakan seorang lelaki dan seorang perempuan bila dia menyebut perkataan mampos neh? Apa?

Takpe. Kami boleh tukar ia kepada perkataan meninggaldunia. Ia mungkin lebih sedap dibaca dan didengar oleh penyokong totok umno dan kaum lelaki yang mendikriminasikan status wanita di dalam perjuangan. Nasib baik lah muslimah pas berlapang dada minta maaf dalam isu neh. Sesuatu yang di respect. 

Lelaki2 yang sekaki dengan umno dalam isu neh berfikiran bias jantina dan aku tak terima pandangan dorang tak kira lah dorang nak cakap apa pun kat aku lepas neh sebab aku dah masuk ke dalam mode ada aku kesah? DPPP juga dah keluarkan statement yang sangat adil pada kedua2 belah pihak. Ini pun aku respect. Bagos. Muslimah pas dan pkr pada asasnya adalah sebahagian daripada perjuangan parti. Membalon muslimah hanya semata2 melagukan kata2 semangat adalah fikiran lelaki yang sangat kolot dan dangkal.

Sama seperti dangkalnya mereka bila memainkan isu konon nya lagu nyanyian muslimah neh di ambil dari gereja. Posting2 fitnah terbaru dari umno totok yang bebal dalam isu neh sangat2 difahami oleh aku. Orang yang bebal hanya boleh menghasilkan sesuatu yang bebal. Tetapi yang aku tak faham, kenapa orang yang tak bebal, boleh terikut2 dengan permainan orang yang bebal? Disini confuse aku bermula. Bai

Ameno : Apa pun tak boleh. 

Sebab kenapa Saiful tak layak merayu dalam kes liwat II.

Nampaknya penyokong2 umno marahkan penyokong2 pr yang bergelak sinis terkekek-kekek [cake-cake via google translate] bila membaca rayuan kelakar tahap maksima oleh bapak saiful yang bertahun2 tak jumpa anak sendiri tapi tah bila tahun tah tiba2 dia mengaku saiful tue anak dia.

kah kah kah

Sabar dulu.

Sabar dulu geng umno.

Sabar.

Korang kena faham kenapa kita orang gelak bila depa nak buat rayuan. Kita orang bukan suka2 nak gelak beb. Benda dah lawak, walaupun tak hingin nak ketawa tetapi mulut neh sendiri automatik ketawa sebab kelakar sangat. Kita orang tak boleh nak kawal keinginan mulut beb. So, faham larh sket.

kah kah kah

Meh sini aku jelaskan napa saiful dan seluruh team peguamnya tak perlu susah payah merayu semula dalam kes liwat II.


Kes neh ialah kes fitnah sebab dendam politik. Benda dah fitnah. Dah dibuktikan berkali2 pun. So mana saiful pernah layak dapat pengadilan dalam kes fitnah neh. Sebab dia ialah pencetus fitnah. 

Jika seorang pemfitnah berazam mahu menuntut keadilan bagaimana pula dengan pencuri? Perompak? Nanti semua pun nak tuntut keadilan. Yelah sebab dorang dah melihat saiful sebagai penjenayah fitnah boleh slumberland jek mengarut lawan kes yang terang2 tiada value untuk dibicarakan. Sudah tentu ia akan menjadi ikutan penjenayah yang lain. Silap2 dia mungkin menjadi hero dan idola buat penjenayah2 seperti neh.

Sebab tue aku cakap saiful tak pernah boleh layak dapat pengadilan. Dari hujah sendiri buka towel untuk diliwat sampailah ke hujah tak mandi 2 hari sebab nak simpan bukti seme nya jadi bahan lawak beb. Lawak.

Nak kata dsai dan dia meliwat suka sama suka? Lagi merapu. Tak payah cong lah guna hujah karpal singh untuk fitnah dsai. Karpal singh tak kata pun kes liwat neh ialah kes suka sama suka. Kalau ye karpal singh kata begitu sudah tentu hakim putuskan kesimpulan kes neh sebagai kes suka sama suka. Napa hakim tak berbuat demikian? 

Sebab kes neh bukan kes suka sama suka. Mana pernah ada pengakuan begitu. Yang ada karpal bercakap, jalan cerita macam suka sama suka tapi didakwa atas tuduhan meliwat secara paksa. Itu kesimpulan yang disampaikan oleh karpal. Berhentilah spin kenyataan asal dia walaupun aku sendiri pun tak berapa suka kat dia neh.

Lagipun si saiful neh sendiri kata dia redha kan? Dia redha? Memang bagus pun. Dia patut bersyukur kerana Allah swt bagi dia peluang untuk bertaubat dan mengubah semula apa yang telah dia lakukan ke atas orang lain. Sebab tue larh dsai menang kes neh. 

Bayangkan kalau saiful yang menang? Apa yang akan berlaku? Lagi dasat akibatnya. Mungkin setiap satu saat manusia akan menyumpahseranah dia. Bagaimana dia nak berhadapan dengan seme neh di akhirat? Usah kata alam akhirat, di kubur lagi dia dah berpeluh2 nak menjawab. Macam mana? 

Bersyukurlah, mahkamah pun membela ko saiful. Sanggup mahkamah bantu ko mengurangkan azab seksa api neraka dari bahana menfitnah. Ko tak nampak dan rasa kemurnian ahti hakim mahkamah tinggi kah? Dan yang paling best bila dsai pun sudi maafkan ko. 

Lihat bawah neh ;


Nampak? Punyalah jahat ko menfitnah dia macam2 tapi dia boleh maafkan ko macam tue jek. Kalau aku jangan harap der. G larh meninggaldunia. Ada aku kesah? 

kah kah kah

Lagi satu, kalau ko ada baca penulisan artikel merapu oleh bloggers yang disaman 10juta baru2 neh, dia ada menyatakan bahawa dsai menang kes neh sebab ;

1. guna bomoh thailand.

2. mengugut.

3. merasuah.

So, kalau dalam kes neh dsai menang sebab guna ketiga2 kaedah di atas, tak mustahil der, dalam kes rayuan pun dsai akan menang. Remember? Bomoh thailand? Ugut mengugut? Rasuah? Ko mana boleh lawan saiful. No justice for you sampai you meninggaldunia.

So, buat apa ko susah2 nak merayu bagai. Ko tak layak larh saiful. Tak layak. Ko makan karipap dan minum air kopi je lah. Sambil2 tue baca larh blog2 merapu umno tue. Dan kalau boleh ko terkenang2 sekali larh time2 ko bermesej2 dengan papa gomo berhubung isu fitnah neh. Alah, kenangan dulu2. Semasa acc papa gomo di hacked dan dikantoikan. Takan dah lupa kot?

kah kah kah

Dan jangan lupa saiful. So sahabat baik ko tue berlari bogel keliling padang. Kan dia dah berjanji bagai dalam blog kalau dsai disahkan tidak bersalah dia nak berbuat demikian? Memang aku tak hingin lihat aksi buruk dia yang berlari sambil bogel tapi a promise still a promise kan. Dia kena buat larh. Please, inform date dan masa kat aku. Nak call wartawan dan media. Senang sket nak promosi orang gila.

kah kah kah

Ameno : Woitt cepat larh lari berbogel oiii

Kenyataan Sebenar Ustaz Haron Din Berhubung Isu Pemecatan Hasan Ali.

Dah larh weh. 

Korang neh memang takde kerja lain kan selain menyespin dan mengelie kan? Agak2lah nak menipu menggunakan nama Ustaz pon. Kalau ikut bukti yang ada kat bawah neh, jelas ustaz haron din bertegas membela tindakan PAS, mana ada dia sokong hasan ali. 

Baca sendiri ;



Nampak?

Walaupun ustaz ada mengatakan bahawa hasan ali boleh merayu semula dan dia minta agar hasan merayu semula itu bukan bermaksud dia menolak tindakan pas terhadap hasan ali. Baca bagi habis apa pendapat dia sebelum amek sekerat2 dan sebarkan sekerat2. 

Apa pun bagi aku andai hasan ali jenis tak boleh ikut arahan, elok dia jangan merayu semula. Dia jadi bebas pun okey. Aku percaya dia punya suara akan lebih kuat andai dia benar2 ikhlas. Tengok macam MAZA. Aku suka pendekatan dia. Dua2 belah pihak dia bidas. Ini baru lah adil. Tapi kalau hasan nak merayu pun takde masalah. Hak memasing2. 

Cuma kena belajar ikut keputusan yang telah diputuskan oleh jemaah dan jangan sesekali menyebarkan tohmahan yang tidak benar tentang jemaah. Kalau sungguh nak balon jemaah pun biarlah ada konsistensi atas topik. Bukan main balon atas topic merapu. Bai.


Ameno : Orang yang fitnah neh memang jenis nak meninggaldunia beb.

Wednesday, January 11, 2012

Mahasiswa mengamuk : Edisi Pembongkaran Salah Laku Pentadbiran UMT





Assalamualaikum, buat AmenoWorld dan MiLoSuaM,


Ini adalah suatu kisah yang berlaku dalam 1-3 hari lepas.

dalam email ini saya sertakan beberapa bukti mahasiswa si UMT(Universiti Malaysia Terengganu) telah diperbodohkan. Dalam hal ini, setelah kejadian himpunan di UPSI, pihak bertanggungjawab di UMT telah meletakkan sebanyak 5 banner pro BN!! tanpa pengetahuan pihak mahasiswa dan kepemimpinan mahasiswa sendiri. Namun pihak kepemimpinan mahasiswa diaibkan apabila diletakkan di bawah banner itu, tertera nama persatuan pelajar dan kepemimpinan pelajar UMT. Bukti kejahatan dan konspirasi jahat oleh pihak pentadbiran UMT yang sangatlah pro UMNO-BN.

berikut adalah link dan cerita penuh mengenai perkara ini: (Lengkap dengan episod pendedahan dan gambar2 yang diperlukan sebagai bukti dan printscreen2 ketidakpuasan hati mahasiswa di UMT)-oleh saya dan rakan2. 


Terdapat juga ramai mahasiswa yg tidak berpuas hati telah menyalurkan luahan hati mereka beserta bukti2 penting berkaitan salah laku ini dan lain2nya di dalam group ini, suatu group khas untuk pelajar2 UMT:

VIDEO penurunan banner HARAM yang sangat jelas pro BN ini dilakukan secara inisiatif sendiri oleh pemimpin mahasiswa(Presiden MPP dan Presiden Majlis Kolej Kediaman) yang terbaru, beliau sangat jelas kecewa dengan perlakuan tidak bertanggungjawab pihak universiti ini seperti dalam video di bawah:

Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=CFzcY2Q_dCo

Selepas kejadian penurunan banner ini, pihak HEPA UMT dikatakan mengamuk dan menyalahkan pihak MPP kerana melakukan perkara tersebut. Ini bagi saya adalah satu perkara serius yg melibatkan politik umno BN. Ia tidak boleh dipandang remeh.

Maafkan saya tuan2 sekalian, tapi saya sebagai bekas pemimpin mahasiswa di UMT amat kesal dengan perkara ini. Saya harap pihak tuan2, dapat menayangkan isu ini agar dapat menyedarkan mereka2 yg masih lalai dalam isu ini. Sekian, terima kasih.

Nota : Maklumat dan pengirim email neh dirahsiakan. Sila sebarkan pembongkaran student neh besar-besaran. BN memperbodohkan student ke apa? Hoiii.. orang tak sokong lue bhai.. surrender je lah..

kah kah kah

Mampos larh lue.. erkk silap. Bahasa mampos tue kasar bhai. Gua tukar. Mati lah lue.. erkk silap.. kasar gak tue..  meninggaldunia larh lue bien..

kah kah kah

Dua link blog di atas mesti baca geng. Yang paling best, kalo budak2 mahasiswa sendiri yang baca. Lepas baca, sebarkan.

Ameno : Macam tue pun boleh ka?

Mufti mengesahkan Jamil Khir layak menerima zakat.



Wah.

Sanggup mufti keluarkan statement macam neh? Layak? Termasuk dalam asnaf zakat? Dia miskin sangat ke sampai perlu dibantu guna wang zakat? Rumah pun taraf istana mufti weh. Terdesak pun bukan. Dia boleh jek guna peguam kerajaan yang dah sah2 tak perlukan apa2 kos guaman tapi kenapa guna khidmat swasta dan yang lebih parah kenapa guna wang zakat? 

Aku tak faham mufti neh. Siyes. Macam mana dia boleh menghalalkan sesuatu yang haram. Dia ada keluarkan statement beginikah dalam isu majalah playboy mangga atau apa2 isu lain yang berkaitan dengan akidah umat islam? Ada ka weh?

Yang sebenarnya, pandangan mufti neh tak sama dengan pandangan aku. Aku takmo maki hamun mufti neh. Siyes. Maki hamun pun tak guna kalau mufti neh tak faham kenapa isu neh dipersoalkan. Dengar sini wahai insan yang mengelarkan diri nya sebagai seorang mufti. Mari saya beritahu anda kenapa kami marah dengan jamil khir yang guna  wang zakat neh sedangkan dia bukan termasuk dalam asnaf yang layak pun.

1. Jamil khir menteri agama.

2. Jamil khir faham dan arif pasal hukum sebab dia ada ilmu tentangnya.

3. Jamil khir orang yang kaya raya. Duit banyak dan bersepah. Rumah pula besar gedabak.

4. Andai jamil khir memerlukan peguam, guna sahaja khidmat peguam kerajaan.

5. Ini kerana, siapa lagi nak percayakan orang kerajaan kalau bukan orang kerajaan sendiri. Betul?

6. Dalam pada itu, di malaysia neh ramai umat islam merunggut2 susah nak mendapatkan bantuan zakat dan baitulmal. Ada di antara mereka menangis, mengeluh, sakit ahti, putus asa dengan lembaga zakat di malaysia. Bagi mereka meminta zakat ialah jalan paling akhir yang akan mereka lakukan sebab layanan yang diterima sangat2 mengalahkan layanan kepada peminta sedekah.

7. Ya, betul neh bukan mewakili semua lembaga zakat di malaysia. Tetapi sayangnya, inilah yang sering dihadapi oleh mereka2 yang meminta bantuan zakat. Selain dari prosuder yang berbelit2 dan kena tunggu, mereka juga marah apabila orang2 yang tidak layak mendapat bantuan zakat.

8. Salah satu contohnya yang berlaku pada sedara jauh aku. Dia ialah ibu tunggal 4 tahun yang lepas. Dia dapat bantuan baitulmal untuk bayar sewa rumah. Anak 3 orang masa tue. Satu bagi orang. Yang lagi 2, satu tak sekolah [kerja], satu lagi tak sekolah sebab diabaikan. Dia telah mendapat bantuan bayaran sewa rumah walhal dia takde apa2 tanggungan sebab dia bukan jaga anak2 sendiri pun. Gaji pun dekat rm2k. Sewa rumah rm200 sebulan. Dia lagi berasal dari keluarga yang kaya raya. Mampos aku kalau dia baca blog aku neh. Sesedap aku jek mengata dia. Sorry na.

9. Yang miskin dan betul2 susah pula tak dapat2. Kenapa ada proses sebegini? Bagaimana orang2 kerajaan buat kerja dan bagaimana pula menteri2 neh pantau kakitangan mereka? Kalau ye pun kakitangan lembaga zakat bersikap pilih kasih, maka bagi lah saluran yang boleh kita komplain terus apa yang berlaku dengan merahsiakan maklumat si pengadu. Dan bersegeralah bertindak ikut maklumat yang didapati. Susah meh?

10. Tapi si jamil khir neh pula, dah lah tak susah, tak miskin dan tah hapa2 tapi boleh plak dapat bantuan dan siap dihalalkan oleh mufti wilayah. Patut meh? Memang larh tak patut. Nak2 bersepah2 lagi umat2 islam yang perlukan bantuan. Ko punya kek dah silap. 

Maksud aku ialah ;

Sebiji kek dibahagi kepada 3 bahagian.

1 bahagian utk umat islam yang memenuhi 8 asnaf.

1 bahagian untuk memperuntukkan kepada umat2 islam yang terdesak ikut musim.

1 bahagian untuk kerja2 dakwah. [jihad fisabillah sepertimana di atas neh]

Maksudnya buat program2 agama ka, menuntut jenayah mualaf ka, okey lah.

Tapi neh masalah peribadi jamil dengan dsai. Apahal masalah peribadi neh pun dikategorikan sebagai jihad? Jihad waklue! Jangan bikin gua menangis sebab ada mufti macam neh please.

11. Jamil khir juga kena menjawab dengan kami neh selaku pembayar2 zakat. Ingat semudah abc kami nak lepaskan jamil khir? Sila jangan bermimpi.

Di harapkan selepas neh mufti jangan lagi sewenang2nya keluarkan statement sebegini. Malu lah oii. Malu. Bab2 politik neh larh time tue mula tayang muka, edar pc dan etc. Tapi bab2 akidah time tue muka ke mana, pc ke mana. Haram nak bercakap membela kesatuan umat islam. Haram.

Tambahan point. Yang aku lupa nak nyatakan semalam. Jika mufti kata tindakan jamil khir neh halal, kenapa jamil khir kelam kabut bayar semula wang yang telah digunakan? Dan yang lebih mensadiskan, dia bayar balik pun guna wang kerajaan. Kenapa?

Ameno : Umno apa pun boleh. Haram pun jadi halal beb.

Anwar sedia maafkan pemfitnah dalam kes liwat II.


Satu tindakan yang baik dari anwar. Kalau aku jangan harap. G mampos lah ko. Sapa nak maafkan ko. Tapi tak sangka pula dsai sudi maafkan orang2 yang fitnah dia macam2. Bukan sekadar fitnah yang cikai2 beb. Neh dah masuk ke tahap yang memalukan yang amat. Itu tak masuk lagi gelaran2 yang super kurang ajar dilemparkan terhadap dia. Memang sohai lah kalau korang tanya aku kan.

Dan baca bawah pula. Statement jeles + cemburu + dengki dari ahmad maslan ;



Aku setuju dengan ahmad maslan bahawa media tidak perlu beria2 pongpang menulis pasal anwar ibrahim. Memang ada banyak lagi isu2 yang lebih penting untuk dibahaskan daripada tumpu pada anwar ibrahim. Tapi harus di ingat media pro kerajaan lah yang asyik pongpang pasal anwar ibrahim. Bukan nya kami pun.

Korang sendiri yang menjadikan batang tubuh anwar ibrahim untuk serang pr daripada tumpu isu2 yang lebih penting. Contohnya isu hutang negara yang berlambak2. Isu penyelewengan2 dana kerajaan. Isu korupsi dan rasuah situ sana sini. Isu napa najib asyik habiskan wang rakyat. Neh lagi satu aku nak tanya betul ke tak betul bila rosmah keluar negara, kedutaan negara [malaysia] di satu2 negara akan melayan dan menanggung seme perbelanjaan rosmah [pembelian hadiah2 mahal] sepanjang keberadaan dia di sana? 

Betul ke rosmah mansur menggunakan peruntukkan untuk kedutaan2 malaysia di luar negara [wang kerajaan] bagi perbelanjaan sendiri dan hadiah2 yang mahal? Memang boleh di claim tapi still guna wang rakyat pun akhirnya kan? Ini satu info yang aku dapat tetapi tidak disertakan dengan bukti. So susah lah kalau setakat nak tuduh2 gini. Tapi aku berminat nak tahu kesahihan cerita neh so aku nak tanya lah. 

Harap2 ahmad maslan dan geng2 umno boleh terus lupakan isu serang dsai kepada isu perkasakan ekonomi negara dan isu2 rakyat. Salah satu contohnya ialah kes di atas neh. Betul ke tak betul rosmah guna wang kerajaan? Tanya dulu. Kalau salah cakap salah, kalau betul minta mengaku dan dibicarakan. Aku tak boleh terima perkara tersebut. Harap faham. Bai.

Ameno : Teringat lawak yang ahmad maslan pernah buat dulu..

Zahid Hamidi tipu ka atau google translate yang menipu?


Lihat atas neh. Ini ialah hasil translation bagi google. Tak kira ko taip pakaian ka baju ka apa ka result dia serupa dan hampir sama di atas neh. So dari mana words

POKE THE EYE datang?

Dari mana? Jelas neh bukan kesalahan yang datang dari google translation. Tapi si zahid hamidi salahkan google. Apahal? Kesian google. Kenapa zahid blame dia. Sabar ek google. Aku akan tuntut keadilan buat ko.

kah kah kah

Woit zahid hamidi,

Dengan bukti yang terang lagi jelas, sesiapa pun boleh check termasuk ko juga, dengan neh aku perintahkan ko explain benda neh detail2. Ko jangan nak pandai2 salahkan google dalam kes neh ek. Google tak keluar pun ayat clothes that poke the eye tue. Kalau google tak keluar dari mana pula ia datang?

Zahid, baik ko explain betul2. Tak rugi apa pun pada ko zahid kalau ko explain. Kami paling2 habis kuat pun suruh ko letak jawatan jek. Sebab ko tak boleh pakai. Simple.

kah kah kah

Ameno : Zahid ditipu, tertipu ke ataupun menipu? Ka.. google dah tukar ayat depa?

Baucar bayaran wang zakat kepada peguam. [Kes Salahguna wang zakat oleh Jamil Khir].


Nah.

Neh gambar yang aku dapat direct dari member facebook aku disini. 

Benda neh dibayar pada bulan 4 tahun lepas. Memang seme tahu bahawa jamil khir guna wang zakat untuk bayar kos khidmat guaman dia. Dah seme orang pun tahu dia dah ganti balik wang tersebut dengan menggunakan wang kerajaan. 

Tapi yang seme orang tak boleh terima ialah ;

1. Kenapa menteri agama sendiri salah guna wang zakat?

2. Kenapa menteri agama lantik peguam luar dan tak guna peguam kerajaan?

3. Kenapa menteri agama tidak mengaku pada awalnya last2 dikantoikan oleh jabatan audit?

4. Kenapa menteri agama tidak dihukum sebagaimana pesalah2 yang lain? Contohnya baru2 ada individu yang didakwa sebab salah guna wang zakat tapi napa menteri agama dilepaskan?

5. Okey, kalaupun [memang] dah diganti wang tersebut, salah ke kenakan tindakan tatatertib atau amaran kepada jamil khir dalam insiden neh? At least bagi lah sebarang dua warning sebab dia neh menteri. Nanti orang tak respect dia lagi. Yang sebenarnya aku rasa orang memang dah tak respect dia langsung dah neh. Kan sendiri yang cari pasal. Tak boleh nak buat apa dah larh.

Lue fikirlah sendiri umno dan jamil khir idea wa neh. Wa tak rugi apa. Rakyat menyampah pada umno adalah bonus pada wa. Sebab wa antara agent2 yang mahukan perubahan suasana politik di malaysia neh. So yang rugi lue. Ada aku kesah?

kah kah kah

Ameno : Makan wang zakat pun boleh..

Jangan pakai baju yang "poke the eye" - Mindef dikutuk kerana bad english oleh The Wall Street Journal!


Kah kah kah

Lawak siot mindef neh.

Ada ke dorang buat lawak sampai memalukan nama malaysia tak pasal2. Sohailiamaseng. Ini larh baru betul2 memalukan nama negara. Bukan student yang berdemo bagai. Bukan jelajah dsai yang menceritakan dia difitnah. Ini yang baru betul memalukan nama negara malaysia. Tak pasal2 satu dunia kutuk malaysia sebab bad english.

Kalau yang bad english tu you and me, takpe. Okey jek. Kita rakyat malaysia beb. Orang pun faham. Dorang takan kecoh bagai pasal benda neh normal bagi mana2 penduduk yang bukan berbahasa english sebagai pertuturan. Bukan nya kita pergi bawa imej bad english tue mewakili malaysia dalam mana2 speech.

Tapi yang neh babitkan laman web kerajaan. Sekaligus bawa nama malaysia. Benda neh melibatkan kementerian yang sepatutnya tidak boleh ada masalah seperti neh. Memang sial gila arh dikutuk dan ditertawakan semata2 kesilapan bebal yang dibuat oleh mindeff neh. Yang lebih sadis si zahid hamidi boleh bagi alasan cikai beb. Korang tahu apa dia cakap? Dia cakap neh google translate punya pasal.

kah kah kah

GOOGLE TRANSLATE?

kah kah kah

Apa nama?

GOOGLE TRANSLATE?

kah kah kah

Woittt jangan buat lawak lah woittt..

Buat tender billion2 boleh. Beli peralatan juta2 boleh. Takan upah sorang dua pakar bahasa english tak boleh? Tak boleh secara tetap lantik aje secara kontrak. Suruh pakar alihbahasa mana2 laman web kerajaan dalam bahasa english yang proper. Ada ka guna google translate. Memang hancor lah jawabnya.

Yang tak boleh blah kan, benda neh masuk media asing beb. Media asing detect benda neh bukan nya rakyat malaysia pun. Lihat bawah neh ;



Memang memalukan siot. Clothes that poke the eye? Poke you lah. Aku ada baca dari blog sahabat bahawa benda neh bawah UKK. UKK = Unit komunikasi korporat. Unit media yang mengawal laman web mindef neh. Kutuk lebih2 pun tak guna gak. Benda dah jadi kan. Harapnya UKK boleh pertimbangkan idea aku tadi.

Tak payah beb guna software moftware bagai neh. Nak2 software percuma macam google translate tue. Lantik je mana2 orang yang mahir bahasa english untuk translate bm ke english. Lagipun benda neh akan sentiasa digunakan. Website akan sentiasa di upgrade. So kepakaran neh akan digunakan lama dan berterusan. So tak rugi apa pun korang lantik pakar bahasa english sorang dua untuk bertugas kendalikan [translate] laman web. Bai.

Sumber : sini dan sini

Ameno : I want to eat peanut ice. You know what i mean, correct? kah3x.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...