Kaki melawan

Jika ada apa-apa pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Ads

Thursday, October 20, 2011

Bloggers umno padam gambar gadis yang konon nya diraba oleh anak lim guan eng.

Semua. 


Hampir kesemua blog umno yang siarkan gambar gadis tersebut telah delete gambar gadis yang konon nya diraba oleh anak lim guan eng dalam posting seks mereka. Dan aku ada perasan satu blog yang ament ayat dia selepas pendedahan identiti gadis yang konon nya telah diraba disebarkan. 


Mereka kata itu gambar hiasan. Okey. Gambar hiasan yang sama pada semua blog? Okey takpelah. Kalau gambar hiasan napa mereka buat posting macam neh?




Adakah entry di atas neh boleh membuatkan otak pembaca berfikir ;


" owhhh ini gambar hiasan saja. Saja blogger umno tulis buah dada nya dicabulnya oleh si pencabul." 


Owh.. ye? Bila kami nampak gambar macam tue maka kami akan terfikir bahawa ianya ialah gambar hiasan. Ia takde kena mengena pun dengan insiden dicabul walaupun perkataan neh berada di atas gambar gadis tersebut ;


buah dadanya dicabul oleh si pencabul


Dan sudah semestinya kami faham ia bukan gadis yang dimaksudkan walaupun gambar gadis neh yang disebarkan dalam pelbagai blog umno. Siap tutup mata dan bersebelah lagi dengan gambar anak lim guan eng lagi. Hurmm.. bagus. Hebat. Aku terpaksa puji alasan konkrit lagi munasabah yang diberikan oleh bloggers umno.


Malahan ada blogger umno yang bagi alasan bahawa tidak mungkinlah mereka akan siarkan gambar gadis sebenar yang dicabul oleh anak lim guan eng sebab nak melindungi gadis tersebut. Herm. Gadis yang benar2 dicabul tidak akan didedahkan manakala gadis yang tidak pernah dicabul didedahkan sebab nak melindungi maruah gadis yang dicabul sedangkan gadis yang tidak pernah dicabul tidak ada maruah yang perlu dilindungi? Herm. Satu lagi idea bernas dari otak bloggers umno.


Jangan salah faham. Anak lim guan eng tak perlu cabul sapa2 pun. Kalau dia nak, dia boleh dapat. Ini memang stail anak muda zaman sekarang. Benda neh normal. Aku perhatikan hanya bloggers yang rapat dengan papa gomo je menyiarkan cerita neh berkali2. Aku juga dapati tindakan papa gomo baru2 neh dilihat lebih banyak menjatuhkan bn daripada menaikkan bn. Herm. Aku terfikir satu benda tiba2. Heh


Opss sorry. Sebelum aku terlupa. Lihat gambar kat bawah neh ;




Owh watak baru ek? Ka gambar hiasan juga? Takut kantoi lagi ka? Heh


Ameno : hamsap fellow

Aziz bari kena gantung tugas.

What the hell is this?


BIAS nak mampos.


Takan bercakap benda betul pun kena gantung tugas? Bukan lah dia menipu ataupun memutarbelitkan fakta macam prof zainal kling tue. Dia cakap benda betul. Benda betul tue bukanlah menghina mana2 sultan ataupun institusi diraja.


Salah ke kalau dia cakap bahawa sultan berhak di dinasihat dan dikritik? Ada dia soh kita maki ataupun hina sultan? Takdak. Dia cakap pasal kritikan. Andai sultan buat benda yang didapati tidak patut dibuat oleh seorang sultan maka sebagai rakyat tak salah apa kalau kita kritik sultan. Bukan kita hasut suruh benci ataupun hina sultan. 


Jangan salah faham statement dia. Yang sebenarnya kritikan yang dimaksudkan disini ialah nasihat. Sebagaimana yang kita semua tahu sultan bukan Nabi. Hanya Nabi je maksum. Sultan tidak maksum. Kalau sultan itu maksum maka di bawah neh apa pula?
















Nampak? Kita kritik sultan itu bererti kita nasihatkan dia. Term nasihat itu sahaja dah memberikan persepsi dari buruk kepada yang baik. Takan benda simple macam neh pun pihak pengurusan UIA sibuk nak masuk campur? UIA sejak akhir2 neh seringkali buat keputusan yang bias dan berpihak. Siapa tangan ghaib yang mula merosakkan sistem pentadbiran di UIA neh? Hidup jangan jadi sochai dan machai boleh tak UIA?


Baca bawah ;


Bukan sahaja diberi surat tunjuk sebab, Universiti Islam Antarabangsa (UIA) juga menggantung tugas pakar perlembagaan Prof Dr Abdul Aziz Bari sebagai pensyarah undang-undang universiti itu 
Malaysiakini difahamkan, perkara itu turut terkandung dalam notis yang dikeluarkan padanya daripada unit undang-undang UIA. 
Pensyarah paling kanan di fakulti undang-undang itu digantung bergaji sehingga notis selanjutnya dikeluarkan. 
Selain itu, difahamkan Aziz juga tidak dibenarkan memasuki pejabatnya di kampus Gombak ekoran kad aksesnya harus dipulangkan kepada pentadbiran universiti. 
Difahamkan penggantungannya itu akan menjejaskan lebih 100 pelajarnya daripada daripada peringkat sarjana muda hingga ke doktor falsafah (PhD).
Aziz berkhidmat dengan UIA sejak 22 tahun lalu. 
Sementara itu, dalam surat tunjuk sebab yang diserahkan tangan kepada Aziz, beliau dituduh "memberikan kenyataan yang bertentangan dengan kepentingan universiti". 
Aziz diberi masa sehingga 25 Oktober depan untuk menjawabnya.
Usaha Malaysiakini mendapat reaksi daripada bahagian pentadbiran dan pengurusan UIA setakat ini masih belum berhasil. 
Bagaimanapun, Berita Harian hari ini melaporkan sumber dari pejabat rektor UIA, Datuk Prof Zaleha Kamaruddin mengesahkan surat itu dikeluarkan pihaknya semalam.-mkini-


Ameno : Umno hina sultan takpe, kalau nasihat sultan baru salah kot. Heh.

Wednesday, October 19, 2011

Umno neh apa pun tak boleh.

Hari neh aku apa pun tak boleh. Pedap. Aku kena amaran yang keras dari facebook untuk revoke akaun facebook aku buat kali ketiga sebab aku upload gambar budak kena bunuh. Hek eley. Gambar budak kena bunuh pun depa complaint pasal aku? Bodoh ka apa? 

Aku tatau sapa yang complaint tapi aku nak bagitau kepada orang yang complaint. Korang hidup boleh tak jangan jadi sochai dan patchisowai? Korang neh dah mula merapu gaban kalau pasal news pun nak report abuse kat facebook. Bodoh ka apa?

Gambar tue sebagai pengajaran kepada umat islam apabila mereka mengamalkan zina. Itu bukan aib. Aku bukan sebarkan aib bayi tersebut. Apa pula gambar bayi tersebut dikatakan aib? Sapa ada kutuk2 bayi tersebut? Kita nak bagitau kat sini bahawa zina itu merosakkan umat islam. Perlu wujud langkah2 bagi membanteras zina. Kalaupun korang rasa simpati pada bayi yang kena bunuh tue, janganlah report abuse kat gambar aku. Korang report dan complaint pada mak budak tersebut. Mak budak tue yang kelar anak dia. Aku cuma hightlight dari news atas tujuan sebaran betapa bahayanya kesan akibat zina. 

Disebabkan korang aku kena reman 24jam dari facebook. Apa pun aku tak boleh buat sebab ini amaran akhir dari dorang. Ikut pengalaman lepas aku, akaun aku neh mungkin akan direvoke pada bila2 masa. Tunggu aku upload 2,3 kali gambar dan terima report. Bila akaun aku neh kena revoke, semua gambar2 yang pernah aku buat di wall dan pages akan hilang terus. Sebab akaun peribadi aku dah di revoke. So posting2 especially gambar memang akan hilang. Kalau bab paste link tue aku tak pasti tapi yang sebenarnya aku dah pedap. 

Sebelum neh aku dah kena warning banyak kali dari facebook atas gambar2 yang aku upload. Neh seme pasal gambar2 yang menyakitkan ahti penyokong umno. Aku pun banyak kali gak nampak gambar2 yang menyakitkan ahti pr di upload di fb tapi aku tak pernah report kecuali gambar super impose. Even gambar super impose najib pun aku report abuse pasal aku memang tak suka kepada perbuatan tue.

Tapi masalahnya sekarang depa complaint atas gambar2 realiti dan benar. Itu pasal aku heran. Aku bukan sebarkan penipuan ataupun fitnah. Aku cakap benda betul. Kalau ko tak suka ko bidas lah aku kaw2. Yang ko guna jalan belakang mengadu kat facebook buat apa? Sikit2 mengadu macam budak kecik. Dasar lembik nak mampos.

Yang sebetulnya korang kalau tak suka sangat lebih baik berhujah. Kalau taknak hujah lebih baik berambos. Korang pun takan sakit ahti tengok kebenaran yang pahit dalam gambar2 tue kan? Dengan report aku berkali2 di facebook sebenarnya membuktikan korang neh spesis lembik nak mampos. Sudahlah takde idea nak lawan guna jalan belakang report2 pula. 

Bukan aku tak boleh buat account baru. Aku boleh je buat tapi fikirlah semua benda2 yang aku dah simpan dan buat kat account neh. Berapa kali lagi aku nak kena create account fb sampai korang berhenti jadi pengecut? Korang neh memang spesis lembik. Kelembikan korang pondan cam aku pun kalah. Sekian.  
Nota : Kat bawah neh video pasal najib makan makanan rakyat. Aku tak boleh upload dan sebarkan link neh di facebook. Malas aku layan facebook yang bersikap dikriminasi. Dia patut check dan tanya dulu pada pihak yang kena report kenapa mereka direport. Jelas aku telah dianiaya oleh korang2 yang bersikap pengecut dan lembik.




Ameno : Pengecut je suka guna jalan belakang

Tuesday, October 18, 2011

Makanan “menu rakyat” sedap dan berkualiti, kata Najib





Aku nak bagitau kat sini yang aku rasa terharu sesangat dengan najib sekarang neh. Aku cakap dengan penuh siyes neh. Sila percaya.


Nasi + ayam masak merah + ayam masak kicap [ayam lagi?] + daging goreng [ayam ada, daging pun ada peh..] + sayur taugeh + papadom = rm4.


Betul ke neh?


Hehehe.. 


Janganlah tipu2. Sebenarnya menu rm4 lain kan ismail sabri? Takpe. Aku faham. Bila rakyat complaint pasal makanan rm4 neh depa complaint pasal kuantiti dan size hidangan. Untuk makanan yang bernilai rm4 amat sukar rakyat nak berfikir lebih2 pasal kualiti. So bila najib cakap makanan neh berkualiti, aku siyes tatau nak anggap apa. Aku tak faham apakah garis panduan yang najib guna bila dia cakap makanan neh berkualiti.


Makanan berkualiti tue sebenarnya.. hurm.. apa??

Aku tak berapa faham sangat pasal makanan berkualiti neh. Yang aku tahu makanan yang menyihatkan. Bukan kah makanan sihat itu selalu orang anggap ia sebagai berkualiti? Mungkin ada sesiapa di antara korang boleh ajar aku bab kualiti dalam pemakanan neh.


Tapi kan siapa kisah pasal kualiti pada makanan yang berharga rm4 sekali hidang neh? Sapa pun tak hairan. Yang depa heran adakah makanan murah rm4 neh boleh berikan size hidangan yang lebih baik daripada apa yang mereka sering makan tetapi dengan harga yang lebih mahal. Macam mana aku tahu? Mudah, sebab aku pun rakyat macam depa. Jadi rakyat macam aku memang faham pemikiran rakyat yang lain. So bila najib cakap makanan neh sedap dan berkualiti, ia betul2 buat aku urmmm.. tah. Berkualiti ka?


kah kah kah


Ameno : siap masuk tv3 lagi.. promo najib cool..

Gambar najib bayar harga makanan.



Ini ialah gambar najib. Najib sedang bayar harga makanan di restoran rakyat 1 malaysia. Restoran neh restoran yang sangat biasa. Ini bukti najib mengamalkan gaya hidup yang serdahana dan jimat cermat. Syabas najib. Anda hebat. Saya mesti puji. 

Saya percaya selepas neh setiap hari akhbar dan media akan siarkan berita anda makan di restoran rakyat 1malaysia. Sebab disitulah anda makan tiap2 hari. Syabas dan tahniah di ucapkan. Anda memang pemimpin yang berjiwa rakyat. Memang tak rugi lah promote gambar neh di dalam media dan tv3. Kalau bukan kita yang nak promote pm, sapa lagi kan?


kah kah kah


Gambar solat dah, gambar wudhu dah, gambar naik bas dah, gambar main congkak dah, gambar melawat kampung dah, gambar makan nasi dengan rakyat dah, gambar bayar harga makanan dah, gambar apa lagi lepas neh yerk?


kah kah kah


Ameno : Kaki gambar.

Sunday, October 16, 2011

Ini kampung BN, pembangkang tidak boleh masuk!


Ini kampung BN. PEMBANGKANG tidak boleh masuk ! Pesanan dari seluruh penduduk kampung.

kah kah  kah

kah kah kah kah

kah kah kah kah kah

Sumpah lawak.

Sapa lah yang buat banner macam neh..

Siyes lawak beb

kah kah kah

Tak boleh blah siap ada kampung bn lagi

Peh

Wa mesti puji

Wa mesti salute

BN memang best

Siap ada kampung2 lagi

Siap larang pembangkang masuk lagi

kah kah kah

Boleh buat orang trauma neh. Lepas neh baik lue buat banner macam neh di seluruh kampung yang bn menang. Insya-Allah lue akan bertambah femes untuk dibenci.

kah kah kah

Nota : Gambar neh sumbangan rakan facebook. tq

Ameno : Sanggup mengaku kampung bn? kah kah kah.. trauma aku baca.

Saturday, October 15, 2011

Akta Murtad: Pas tidak boleh berdiam diri

Umno neh gila ke apa? Apa pula pas yang dituduh berdiam diri dalam akta murtad? PAS dua tiga kali bawa akta murtad masuk parlimen untuk kelulusan sebelum neh. Mana pernah dapat sokongan dari umno pun. Apa ke bodohnakmampos anak mahathir neh? Belajar tinggi2. Takan kepandaian ko memanipulasikan fakta je?

Baca bawah neh ;


Apa? Pas penghalang kepada akta murtad? Gila ke ko? Ada teguk arak ke sebelum berjumpa media neh?[tanya]. Kelakar gile statement yang dikeluarkan kat utusan neh. Statement putarbelit dan perasan nak mampos.

Woit anak mahathir yang dilantik menjadi menteri berdasarkan kroni dan bukan nya atas merit ko baca sini ;

1. Rumah besar ko tue guna duit sapa? Dari mana ko dan bapa ko dapat banyak duit? Ya, mencuri dan merompak wang rakyat juga haram.

2. Kilang arak dipunyai oleh siapa? Ya, benda tue juga haram.

3. Bisnes2 peranginan tue sapa punya? Ya, yang itu juga haram sebab guna tender atas kroni2 sendiri.

4. Menipu dan memutarbelitkan fakta tue apa? Ya, yang itu juga haram sebab memecahbelahkan perpaduan di kalangan rakyat.

5. Menolak undang2 islam itu apa? Ya, yang itu juga haram sebab menolak isi kandungan Alquran.

Aku malas bercakap bab peribadi pasal diri aku pun teruk. Tapi tolonglah cermin akhlak ko dulu mukhriz. Ko jangan pongpang pasal pas. Ko bukan orang yang layak pun. Kalau saifuddin, harussani ke, juanda ke, asri ke, apa ke, depa takpe. Akhlak dorang seiring dengan tuntutan islam. 

Terdapat banyak perbezaan dalam pandangan dan cara dorang buat kerja tetapi still mereka orang yang layak bercakap pasal neh. Ko? Ko tak layak langsung. Ko sendiri pun buat benda haram. Jangan ko sibuk cakap macam pas sokong benda haram pula. Jijik gile dengan orang hipokrit neh. Dia tayangkan diri dia macam baik sangat dan semua orang jahat walhal dia sendiri yang jahat. Siyes jijik.

Ameno : Lesbian ? Pengkid ? Gay ? Sapa tue ?

Friday, October 14, 2011

DAP lancar kempen anti-hudud!



Geng, sekarang neh aku nak ajak korang ramai2 berkempen bantah pelaksanaan hudud. Benda neh di bawah dap. Dap ada anjurkan satu kempen anti hudud dengan mengcollect tandatangan ramai2 bagi membantah pelaksanaan hudud oleh pas.

Keras dan konsisten nya dap tolak hudud amat dipuji oleh aku. Aku percaya dan yakin dap ada sebab2 tertentu kenapa mereka menolak pelaksanaan hudud. Depa kan orang bukan islam. So sudah semestinya logik orang bukan islam menolak hudud yang langsung takde kaitan dengan orang bukan islam. Heh.

Apa pun aku minta ramai2 sebarkan kempen neh. Kita, kena bersatu padu dalam membantah pelaksanaan hudud oleh pas. Terbukti pas tak boleh pakai. Hanya yang menolak hudud dan pelaksanaan nya kita patut sokong. Selain dari itu, apa pun tak penting. Isi Alquran tue baca cukup lah, amal? fikirlah banyak kali sebab malaysia negara majmuk. 

Tak percaya? Lue tanya najib.

kah kah kah

Ameno : Boleh patuh pada bn yang tidak mematuhi Allah swt?

Warga asing layak ke sertai kursus keusahawan?



Sorry. Aku betul2 tak faham benda neh. Aku tak faham kenapa warga asing layak menghadiri kursus keusahawan? Sila bawah neh ;


“Kita tuntut penjelasan KDN. Apa sebenarnya yang berlaku di resort ini, kenapa ada enam bas dari Johor membawa warga asing? Tujuannya apa? Jelaskan juga mengapa ada pergerakan daripada pegawai kerajaan se-perti polis dan Jabatan Kesihatan yang mencurigakan di situ,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Pengerusi Lajnah Pemulihan Demokrasi dan Mobilisasi Rakyat Pemuda Pas, Mohd Adram Musa berkata, mereka menyedari perbuatan berkenaan sejak kelmarin.

“Jam 7 pagi, kita dapati ada enam bas berhampiran Masjid Putra dan mereka kemudian dibawa ke sebuah resort di pinggir Putrajaya setelah menyedari kehadiran kami.

“Apabila masuk ke kawasan itu, saya dapati mereka warga asing dan mengatakan hadir ke situ untuk mendapat Mykad. Bagaimanapun ia bercanggah dengan ketua rombongan yang memberitahu warga asing ini dibawa untuk kursus keusahawanan,” katanya.


Ada dua jawapan. 

1. Untuk diberikan MYKAD.

Atau

2. Untuk menghadiri kursus keusahawanan.

Mana satu betul? Masih jadi tanda tanya walaupun pihak polis dah nafikan pasal pemberian mykad tue. Korang boleh rujuk sini.

Kata polis mereka sebenarnya menghadiri kursus keusahawanan. Sebenarnya apakah mereka layak menghadiri kursus keusahawan? Bukan kah kursus keusahawanan neh sepatutnya untuk warganegara malaysia? Motif pegawai kesihatan dan pihak polis mengiringi rombongan enam buah bas itu apa? Semua satu persoalan kepada aku. 

Kenapa, mengapa dan macam mana warga asing berhak menghadiri kursus keusahawanan? Adakah alasan neh diberikan untuk menutup isu mykad? Kalau sungguh nak bagi dorang neh mykad, apa pula alasan kerajaan kali neh? Adakah terdapat perjanjian kerajaan bn dengan agent tertentu bagi memenangi pilihanraya dengan menggunakan warga asing? 

Benda neh kena siasat hingga ke akar umbi. Kalau korang lihat ada kekawan korang yang tiba2 banyak duit, seseorang yang rapat dan berfahaman politik umno/bn, dan seringkali bercampurgaul dengan warga asing, sila perhatikan dia betul2. Boleh jadi dia agent yang bertanggungjawab memberikan mykad kepada warga asing. Dan salurkan maklumat tersebut kepada pas ataupun mana2 blogger yang korang percaya. Bersama kita selamatkan malaysia dari bn dan kebanjiran warga asing.

Ameno : Malaysia neh lubuk syurga warga asing ka?

Salah ke kalau admin KBSB jadi admin APC?






Semalam saja aku tak update blog sebab nak buat konon2 dah kantoi. Tapi aku kelakar gile baca pandangan2 orang pasal isu neh. Macam2 benda yang dorang tulis pasal aku. Dari sini je aku dah boleh baca dan faham pemikiran2 dorang macam mana.

Pasal ada yang nak tahu asal usul kejadian neh maka aku nak bagitau sikit. Tak banyak. Pasal aku malas nak taip panjang2 sebab kisah aku dengan apc neh sebenarnya satu kisah yang panjang. Aku kenal dan gaduh dengan admin apc sebelum wujud apc dan kbsb lagi. 

Yang aku nak tulis pasal kejadian 2 hari lepas. Untuk rekod neh kali kedua kbsb berjaya menghuruharakan apc. Kali pertama ketika account pejuang maya di hack dan email2 apc didedahkan. Dari situ aku dah boleh tahu siapa yang bagi info2 kat admin apc. Email2 terpilih seperti email granpa jas salleh [kalau korang masih ingat 7 ataupun 9 perkara] yang menceritakan pasal syarat perjuangan di apc blablabla.. pernah didedahkan di kbsb dulu.

Masa tue kami di kbsb menggunakan trick konon2 ada orang dalam [admin apc] bagi info pasal email2 terbabit. Yang kelakar gile.. admin apc punyalah bodohnakmampos. Depa boleh kata benda tue fake dan kami menipu. Sadis dowh. Sampailah pada satu hari tue, geng2 kbsb berjaya [aku berlakon sebagai pejuang maya, email apc yang berjaya di hack] menghuruharakan page apc. 

Dari malam bawa ke pagi sampai apc terpaksa tutup [lari macam biasa] memikirkan siapa admin yang buat onar padahal tiada mana2 admin pun yang buat onar. Dorang kena main je. Kita orang di kbsb masa tue puas gelak sakan beb. Mungkin masih ada yang ingat lagi.

Memang kelakar gile. Secara peribadi aku dah kenakan apc berkali2 sebab tue apc anti sesangat dengan aku. Sesiapa yang berhujah dengan dorang di apc akan di ban dan lepas di ban dinasihatkan, achik kena buat account baru. Dia ingat semua orang yang masuk apc tue aku ke apa? Kelakar gile. Seme benda pun apc akan kaitkan dengan aku. Dorang sebenarnya yang berdendam dengan aku, bukan aku yang berdendam dengan dorang. Buktinya aku masuk tak sampai seminit tah apa2 tah aku tulis dan di akhiri dengan kata2 jangan ban aku, terus aku kena ban.

kah kah kah

Apa pun dalam isu pergaduhan papa gomo vs apc, aku mengaku aku saja masuk campur untuk provoke. Kisah nya begini ;

1. Ada fan kbsb inform yang papa gomo tengah balon admin apc [lebih kurang].

2. Then aku masuk sana tengok.

3. Aku dapati papa gomo banyak kali cakap apc milik pembangkang.

4. So aku pun inbox papa gomo. Betul, aku yang inbox papa gomo. Bukan dia yang inbox aku.

5. Yang sebenarnya aku tengah fikir macam mana nak umpan dia masa tue.

6. Lepas tue aku taip lah macam gambar printscreen yang tersebar tue.

7. Aku fikir dia mesti printscreen. Cuma aku tak sangka dia terus update dalam blog.

8. Bila aku dah nampak rentak dia betul2 nak lemahkan kredibliti apc, so aku pun berpakat dengan admin kbsb yang lain untuk besarkan citer. 

9. Mula2 aku buat2 salah taip nama joe.

10. Kenapa joe? Mudah, sebab joe neh ramai ahli apc tak puas ahti dengan dia. Dia kan suka berlagak dan tunjuk kuasa veto. Mungkin ramai di apc tatau joe neh sapa. Tapi aku tahu dia sapa. Dan joe pun tahu aku sapa. Kbsb sepatutnya tahu dia sapa sebab kami pernah siarkan gambar dan rupa joe neh. Cuma benda dah lepas. Kami dah taknak ulang tayang gambar2 admin apc lagi dah. 

Sebab apc sekarang pun dah tak macam dulu. Dorang pun dah tak main gambar2 peribadi orang2 yang dorang dah ban. Kalau tidak dulu, sikit2 lepas ban, dorang cilok gambar2 peribadi orang yang di ban, tak kiralah gambar anak orang ke, isteri orang ke, apa ke, dorang upload di apc untuk maki hamun orang tue. Itu pasal aku balas balik dengan upload gambar2 admin apc. Tapi benda dah lepas. Kalau dorang dah berubah, aku pun kena berubah ikut keadaan gak.

11. Lepas tue aku biarkan 2,3 minit. Bagi masa untuk sesiapa printscreen. Then aku tukar nama. Lepas tue aku ulang trick dengan copy paste ayat2 admin apc dan letak di kbsb. Simple.

12. Aku percaya ahli2 apc akan mudah termakan tipu daya neh. Dorang kan kurang bijak.

13. Nampaknya memang betul, selepas benda tue tersebar, apc jadi huruhara satu hari [semalam] dan macam biasa admin apc akan lari bila masalah melanda bertubi2, dan seperti selalu, komen2 yang lepas akan didelete bagi menjaga reputasi apc. 

kah kah kah

Simple je. Aku memang sengajakan kenakan apc. Aku memang sengaja kenakan papa gomo. Ada aku kesah kalau korang nak label apa2 bagai kat aku? Tak kesah der. Dorang terkena disebabkan kebodohan dorang sendiri. Dorang sepatutnya yakin dan percaya pada admin apc. Kalau dorang yakin dan percaya dengan admin apc, apa korang fikir aku boleh kenakan apc dengan mudah?

Aku pun kena tempias negatif gak. Tapi ahli kbsb tak attack aku pun. Pasal dorang yakin dan percaya dengan kredibliti kbsb. Kredibliti apc diragui sebab dorang suka menipu, menfitnah, tak pandai berhujah, suka lari dari masalah dan hanya pandai ban.

Untuk rekod, papa gomo dah ban aku di fan page nya. Kenapa? Aku rasa aku tahu sikit2. Tapi diharap lainkali aku tak perlu berikan penjelasan lagi pasal neh. Pasal apa, asal ada peluang untuk kenakan apc dan geng2 pemfitnah, aku akan gunakan peluang tue sebaiknya2.

So, nak kisah apa der? Tak perlu lah kita simpati pada sang pemfitnah.

Nota : Lihat printscreen di atas.

Nota : Email apc = pejuang maya di hack oleh seseorang sebelum diberikan kepada kbsb untuk hebahan. 

Ameno : Troller is trolling.

Wednesday, October 12, 2011

Hot : Pendatang asing kena kepung. - Marilah mengundi oii warga asing!

Peh.

Pendatang asing yang nak mengcollect ic kena kepung beb. Arh sudah. Kantoi larh plak.. mana pengimport pendatang asing nak letak muka neh? Lihat bawah neh ;


Sekumpulan kira-kira 200 orang yang dipercayai pendatang, kini sedang dikepung di sebuah resort dekat Putrajaya hari ini.
NONEExco Pemuda PAS, Mohd Adram Musa berkata pihaknya bersama-sama penduduk kampung Desa Seri Putra, sedang mengepung mereka kerana mendakwa mereka akan diberi kewarganegaran dan didaftar sebagai pengundi.
Mohd Adram yang berada di tempat berkenaan, memberitahu demikian ketika dihubungi Malaysiakini.
Beliau juga merupakan timbalan pengerusi lajnah pemulihan demokrasi dan mobilisasi Rakyat Pemuda PAS.
Mohd Adram berkata, pihaknya bersama-sama penduduk kampung Desa Seri Putra sedang mengepung mereka kerana mendakwa mereka akan diberi kewarganegaran dan didaftar sebagai pengundi


NONEBeliau mendakwa pihaknya mendapat maklumat tersebut melalui risikan jentera mereka dan mengekori enam buah bas yang membawa kumpulan tersebut sejak jam 7.30 pagi tadi.


Bagaimanapun, katanya, bas-bas berkenaan telah beredar dari situ, meninggalkan kumpulan tersebut di resort berkenaan. -MKINI-





200 ORANG? Nak bagi IC? Peh. Habislah malaysia. Dah jadi sarang syurga penduduk warga asing. Nanti habis seme nepal, indonesia, bangla menuntut hak mereka di negara neh. 

kah kah kah

Ameno : 200 baru sikit.. ikut calculation aku dorang nak bagi pada beratus2 ribu orang..

Ini dia jumlah elaun sebenar Najib Razak - Updated!



Hari tue aku kena bantai kat satu group. Depa kata aku fitnah sebab tak bagi source kepada gaji menteri. Aku pun malas nak argue banyak2 pasal memang betul pun aku tak bagi source. 

Dan disebabkan itu.. hehehe.. aku bernekad cari fakta pasal neh. Kali neh aku bekalkan korang source sekali. Lepas neh sapa2 nak bantai aku boleh larh tukar kepada bantai diri sendiri. Sebab apa? Sebab korang bodoh piang. Hanya yang bodoh piang je sokong kenaikan elaun ahli parlimen.



Elaun keraian


RM1,500.00  <-- Ini yang biasa kita panggil gaji Ahli Parlimen.


Elaun ini akan meningkat berdasarkan jawatan dalam parlimen. 

Seorang ahli parlimen yang berjawatan dalam kerajaan ;


Contoh ;


Bagi perdana menteri ; rm22,826.25 sebulan, 


Bagi menteri kabinet ; rm14, 907.00 sebulan


Berhak menerima elaun keraian, kemudahan2 ahli parlimen walaupun dia seorang perdana menteri, menteri besar, speaker dan sebagainya.


Seseorang yang menjadi ahli parlimen dan adun dalam masa yang sama berhak menerima dua elaun keraian dalam sebulan selama tempoh perkhidmatan.

Elaun khas

RM1,500 + rm750 sebulan.

Elaun tempat tinggal

Berbeza kadar mengikut jawatan. [Ahli parlimen biasa tanpa jawatan tiada kemudahan ini]

Elaun Mesyuarat

rm200 sehari jika menghadiri persidangan parlimen. 

rm150 sehari jika menghadiri seminar anjuran kementerian / agensi kerajaan yang berkaitan.


Elaun mesyuarat hanya boleh dituntut sekali sehari meskipun dia hadiri lain2 mesyuarat. 


[Nota : berbeza kadar mengikut jawatan ahli parlimen]

Elaun elektrik dan Air

Percuma. Sebagaimana yang diperuntukkan kepada ahli parlimen yang berjawatan. Ahli parlimen tanpa jawatan tiada peruntukan ini.

Elaun bekalan gas dan pembentungan

Percuma. Sebagaimana yang diperuntukkan kepada ahli parlimen yang berjawatan. Ahli parlimen tanpa jawatan tiada peruntukan ini.


Elaun telefon

Untuk rumah rasmi / kediaman peribadi ;

- Disediakan oleh kerajaan jika menggunakan rumah rasmi.


- Ditanggung oleh kerajaan jika menggunakan rumah peribadi.

- Line disediakan mengikut peruntukkan dan keperluan.


- Lain2 gajet dan elaun telefon disediakan mengikut peruntukan dan keperluan atas bidang elaun perdana menteri.

- Had penggunaan sebagai perdana menteri ialah tiada had atas tugas rasmi. 

Untuk ahli parlimen ; rm1,500 peruntukan pembelian telefon berserta resit dalam tempoh 3 tahun dan rm900.00 sebulan had penggunaan telefon bimbit. Untuk telefon talian tetap sewa ditanggung kerajaan sepenuhnya.

Elaun harian


Bagi ahli parlimen sahaja.

rm100.00 setiap 24jam atau kurang, ketika bertugas dalam negara. [luar kuala lumpur]

rm150.00 setiap 24jam atau kurang, ketika bertugas di luar negara

Elaun neh bertambah mengikut jawatan dalam kerajaan bagi perdana menteri dan timbalan perdana menteri, menteri besar, dan lain2 menteri termasuk setiausaha. 

Elaun makan

Boleh dituntut berdasarkan pekeliling yang dikeluarkan kerajaan.

Elaun sewa hotel 
Dalam negara : rm350.00 [paling had] semalam.


Luar negara : boleh dituntut berpandukan sistem saraan malaysia.

Elaun perbelanjaan pelbagai
a) tambang pengangkutan awam jika tidak menggunakan kereta sendiri; 

b) bayaran talipon dan taligram atas urusan rasmi; 

c) belanja dobi yang disokong dengan resit semasa 
menginap di hotel; 

d) bayaran cukai lapanganterbang yang disokong dengan resit; 

e) bayaran "excess baggage" untuk barang-barang rasmi 
yang disokong dengan resit. 

f) bayaran tempat letak kereta dan bayaran "toll" yang 
disokong dengan resit; 

g) 25% dari Elaun Makan bagi maksud bayaran "Tips" "gratuities" dan 
"porterage" semasa bertugas rasmi di luar Malaysia. 

h) 3% daripada jumiah tuntutan perjalanan di luar Malaysia sebagai 
gantirugi berkaitan penukaran matawang asing.



Elaun perjalanan

Bagi ahli parlimen 

- Kelas bisnes bagi perjalanan rasmi.


- kereta api percuma kelas satu. Keutamaan diberi andai menggunakan feri.


Keistimewaan di atas bertambah jika memegang jawatan PM, TPM, MB dan lain2 menteri.
[Nota : mereka tidak perlu membayar tambang]

Elaun kereta rasmi

Kemudahan petrol di tanggung/dibekal oleh kerajaan sepenuhnya untuk urusan rasmi. 

[Nota : Ahli parlimen berjawatan sahaja ada kenderaan rasmi]

Elaun kereta peribadi

Kemudahan petrol, bayaran sewa dan tambang [andai menyewa] di tanggung/dibekal oleh kerajaan sepenuhnya untuk urusan rasmi dengan syarat didaftarkan sebagai kereta milik peribadi di bawah parlimen. Perlukan resit sebagai sandaran.

[Nota : Semua ahli parlimen]

Elaun pemandu kereta

Ahli parlimen

rm1,200 tanpa perlu mengemukakan resit.

Ahli parlimen berjawatan kerajaan. [BN DAN PR]

Gaji, elaun hotel, bonus semua ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan berdasarkan kepada gaji yang ditetapkan ke atas mereka. Mengikut kegunaan rasmi.

Elaun pakaian panas

Tidak ditetapkan. Mereka berhak pohon tanpa ada had tempoh / nilai berdasarkan surat pekililing yang dikeluarkan sebelum neh. 

Elaun pakaian rasmi

rm1,000.

Elaun meraikan pelawat

Mengikut cadangan majlis. [Hanya untuk ahli parlimen yang memegang jawatan rasmi dalam kerajaan negeri dan pusat, Yang dipertua dewan negara, Yang dipertua negeri, setiausaha]
Elaun surat menyurat

Percuma.

Elaun kesihatan

Percuma jika dirawat oleh hospital / klinik kerajaan 

Di tanggung oleh kerajaan jika di rawat oleh hospital swasta [dalam dan luar negara].

Kemudahan ini turut dirasai oleh ahli keluarga. Semua ini percuma kecuali rawatan pergigian.

Selain dari ini, setiap ahli parlimen berhak mendapat lesen senjata api percuma, lesen motor kereta percuma, cuti rehat sebanyak 30 hari setahun, pinjaman pembelian komputer, pinjaman yang senang untuk pembelian kereta [rm100,000 paling had] dan rumah [rm360,000 paling had], Pencen 1/4 dari gaji yang diperolehi, perbelanjaan pelepasan jawatan dan lain2 perkara yang dirasakan bersesuaian dengan keadaan ahli parlimen ketika itu. Mereka juga dibekalkan dengan komputer peribadi percuma yang bernilai rm6,000 [paling tinggi] bagi sepenggal parlimen. Lepas dilantik lagi, boleh tukar lagi. Hehehehe. 

Ingat ;

1. Gaji ahli parlimen bukan bermaksud gaji perdana menteri. Gaji ahli parlimen ialah gaji ahli parlimen. Gaji perdana menteri ialah gaji perdana menteri. Jika dia ialah ahli parlimen + perdana menteri maka kiraan gaji dia berbeza sebab memegang dua jawatan. Dan begitu lah juga jika dia ialah menteri kewangan dan sebagainya. Kalau ada 5 jawatan, maka gaji untuk kelima2 jawatan ada berbeza2. Harap maklum.

2. Bukan semua ahli parlimen pakatan rakyat mendapat kemudahan elaun yang diperuntukkan di atas neh. Arwah DR. LOLO berkali2 memberitahu bahawa dia tidak mendapat peruntukan yang telah termaktub dalam perlembagaan. Dia telah meninggal, dan mereka yang menganiaya kawasan yang dia jaga.. kena jawab depan Allah swt. Padan muka. Sapa suruh umno tindas orang islam.

3. Telefon bimbit, komputer, dan apa2 barangan yang MP pakai.. seme guna duit kita beb. Kalau MP tak bagi no hp dia kat kita, dia bersalah sebab no dia tue pun kita yang bayar tiap2 bulan.

4. Najib dan MP pergi mana2 pun di bayar. Keluar dari kl, dibayar rm100 [ahli parlimen biasa] sehari, ke luar negara, rm150 [ahli parlimen biasa] sehari.. itu tak masuk tipsi lagi.

5. Rawatan lutut najib di australia tue pun kita bayar.

6. Najib pergi kazaksthan pun kita bayar dia lagi.. disamping dia bayar kepada orang lain itupun guna wang kita.

So.. boleh faham tak betapa bagusnya jadi Ahli Parlimen? Aku pun nak jadi macam neh. Hanya perlu pandai tidur, bodek, beli degree, dan berlakon depan rakyat. Aku yakin aku mampu jayakan watak neh. Hehehe.

Hidup mesti mao jadi ahli parlimen. Undilah amenoworld untuk kesejahteraan rakyat malaysia. Yeah!!!

Updated ;

Satu persoalan yang wajar difikirkan ;

adakah ahli parlimen bayar cukai?


Untuk rekod keseluruhan elaun ahli parlimen ialah rm5,900 + rm1,500 + 300 = rm7,700 sebulan. Ini ialah elaun sebagai seorang ahli parlimen yang biasa. Elaun bulanan berbeza dengan elaun kawasan. Elaun kawasan ialah peruntukkan yang lain. Elaun kawasan neh larh yang depa selalu hulur2 wang kat rakyat. Bukan hulur guna gaji depa.

Kalau elaun ahli parlimen berjawatan menteri lagi banyak. Kalau ahli parlimen yang ada jawatan adun pun banyak. Pendek kata paling2 busuk boleh dapat rm7k sebulan, takan tak reti bersyukur bhai?


Lagi mao naik kah? Lue fikirlah sendiri!

Nota : Untuk rekod, ahli parlimen juga ada pencen. 


 Updated ;


ini elaun2 utk Yang Dipertua Dewan Negara atau Dewan Rakyat la bodoh...asal la ko ni suke jadi batu api..nk bua research pun agak2 la nk kencing bodoh nk mampus..







 Bodoh nak mampus? Sapa? Ko? 


kah kah kah 


Nota : Terima kasih kepada rakan2 yang sudi betulkan saya.

Artikel neh telah diedit. 

Ameno : Dah cukuplah tue..

Tuesday, October 11, 2011

Elaun kenaikan Ahli Parlimen akan tetap dibahaskan ye?

Nanti dulu. Kalau tetap dibahaskan ini bermaksud usul kenaikan elaun ahli parlimen belum ditarikbalik. Faham tak? Walaupun nazri sendiri kata usul tersebut telah ditarikbalik sebelum neh. Kalau telah ditarikbalik apa pula perlu dibahaskan lagi? Andai ia diperbahaskan, ini bermakna ia ada harapan untuk dinaikkan. Alamak. Lihat bawah neh beb ;




Sekarang aku fikir macam neh ;

Najib : Marilah kita naikkan elaun2 kita neh. Kos sara hidup dah makin meningkat walaupun kita pergi mana2 pun free je. Beban kerja kita dah bertambah2 walaupun kita bukan buat kerja sangat. Moh lah kita pakat2 sefahaman naikkan elaun kita.

Anwar : Taknak aku. Rakyat merempat sana sini ada ahti nak naikkan elaun.

Rakyat : Gila larh korang. Kerja dah larh malas. Turun padang time pru je. Itupun nak naikkan elaun ? Dah lama pergi sana sini di tanggung habis itupun tak cukup2 lagi ke?Apa yang korang buat dengan elauan bulanan rm10ribu + elaun tol rm5k sebulan? Joli sampai mampos ka?

Najib : Rakyat dah bengang neh.. adeh camne? Botak kepala aku fikir nak balon duit rakyat neh..

Rosmah : Takpe bang.. kita kan ada mp bebas dan menteri bebal. Marilah kita gunakan mereka sebagai umpan. He He He

Najib : Hehehe.. nazri ko pergi cakap bahawa usul neh telah ditarikbalik bukti kerajaan dengar pendapat rakyat. Chookeong ko pergi bantah penarikkan balik usul neh dan bagi lah alasan merapu2 supaya kita boleh bincangkan juga hal neh dalam parlimen.

Nazri : Usul kenaikan elaun ahli parlimen telah ditarikbalik. Kerajaan bn sering mendengar luahan rakyat dari segenap segi. Kami prihatin dan juara rakyat.

Choo keong : Saya tidak setuju. Kita berhak bincangkan hal neh dalam parlimen walaupun tukang usul [najib = bn] telah tarikbalik idea bodoh neh. Saya tetap nak bahas. Saya sokong perbahasan neh. Kita boleh dan berhak bahaskan ia. Saya akan buat usul untuk bahaskan ia dalam parlimen nanti.

kah kah kah

Faham tak?

Watak di atas neh ialah rekaan saya semata2. Sapa makan cili dia rasa pedas. Sapa makan pisang, dia rasa pisang, sapa makan sup, dia rasa sup. Ehh betul kan? 

kah kah kah

Lue fikirlah sendiri.

Ameno : Pakat2 habiskan duit belaka

Kos lawatan Najib ke kazakhstan ialah RM1juta.

What the hell is this?

RM1JUTA untuk pergi urus kahwin anak sambil berlakon buat2 kerja?

Baca bawah neh ;

Kerajaan membelanjakan RM1,072,213.22 untuk lawatan rasmi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ke Kazakhstan Jun lalu.

Dalam satu jawapan bertulis hari ni, kerajaan memaklumkan lawatan 5 dan 6 Jun itu di atas jemputan Presiden Kazakhstan, Nursultan Nazabayev.

Najib kemudiannya juga mengetuai deligasi negara ke Forum Ekonomi Islam Sedunia ke-7 di Astana pada 7 hingga 9 Jun.

"Untuk makluman Dewan yang mulia ini, jumlah perbelanjaan yang digunakan bagi lawatan rasmi YAB Perdana Menteri ke Kazakhstan adalah sebanyak RM1,072,213.22," jawapan itu dipetik.

Penjelasan itu diberikan kerajaan bagi menjawab soalan Tian Chua (PKR-Batu) yang menanyakan Menteri Luar Negeri, apakah matlamat utama rombongan Perdana Menteri ke Kazakhstan pada Jun dan Perth pada Hari Merdeka serta kos yang terpaksa ditanggung kerajaan untuk rombongan itu.

Dalam jawapan itu juga turut menjelaskan Perdana Menteri juga turut ke Turkmenistan pada 11 hingga 12 Julai 2011 juga atas jemputan presiden negara itu.

Untuk lawatan itu pula, kerajaan memaklumkan telah membelanjakan RM323,268.19. -harakah-

Kesimpulan nya ialah ;

Najib, lue pergi kazakstan berapa kos nya?

1juta lebih sikit.

Berapa hari najib?

Lima hari je.

Bila najib?

5,6,7,8,9 jun

Owh..

5 hari = 1 juta lebih. 

Tahniah.

Rakyat malaysia memang suka jimat cermat neh najib. Harap lepas neh iklan jimat cermat edisi baru leh dikeluarkan pula yer.

Lepas tue lue pergi mana najib?

Turkmenistan

Berapa kos nya najib?

Murah sket berbanding negara jiran.. iaitu 300 ratus ribu lebih je.

Berapa hari najib?

Dua hari jek.

Cantik.

Ini salah satu cara untuk mengalakkan ekonomi malaysia. Amalan jimat cermat untuk rakyat marhaen je bhai.

Dan dengan neh aku pun nak ucapkan

f*ck

kepada najib. Sekian. Bai.

Ameno : lima hari sejuta.. dah 2 tahun berapa plak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...