Kaki melawan

Jika ada apa-apa pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Ads

Thursday, June 30, 2011

Peserta perhimpunan 1belia dibayar?

Aku dapat maklumat daripada member aku yang mana sedara dia orang umno. Aku nak tulis kat sini bagi mencari serba sedikit maklumat samada benar ataupun tidak benar apa yang dia kisahkan kepada aku neh. Sepertimana yang kita semua tahu perhimpunan 1juta belia yang diadakan di putrajaya baru2 neh oleh najib dihadiri oleh ramai orang. Errr ramai ke? Hahaha.. Abaikan itu. Tapi still ada orang kan? 


Dan dari apa yang dia bagitau aku ialah ;


1. Ahli umno "digalakkan" hadiri perhimpunan 1juta belia di putrajaya.


2. Galakan diberikan dengan bentuk bayaran tambang pergi balik + makan + wang tunai rm20.00


3. RM20.00 tidak mencukupi, ini lah yang di complaintkan oleh belia-belia umno yang 'digalakkan' untuk berhimpun kat perhimpunan 1 juta belia tersebut.


Bagi aku kalau kita dibayar untuk menghadiri satu2 event memang lah sedikit pelik. Kenapa perlu membayar untuk "kehadiran" kita di sana? Kenapa nak bagi nampak sangat seolah-olah event tue mendapat sambutan yang luarbiasa?


Tetapi dalam satu hal yang lain pula aku melihat perkara bayaran neh tidak semesti negatif. Ianya boleh dilihat secara positif juga. Andai benar mereka dibayar untuk menyertai perhimpunan neh sudah tentu lah ia bersebab. Contoh, kata kan lah mereka nak pergi tapi tak mampu sebab tiada bajet, macam mana? So, ini boleh di anggap sebagai salah satu galakan yang baik juga. Cuma nya sayang himpunan neh tidak mendapat sasaran yang ditetapkan. Nama 1juta belia itu kurang sesuai. Waima kempen neh juga kurang sesuai. Andai najib sudi nak cedok idea aku, maka aku cadangkan ;


1. Daripada ko sibuk buat himpunan segala bagai, baik ko keluarkan modal agar belia2 yang tersasar dibaikpulih. Berapa ramai anak2 muda yang merempit, membohsia dan segala bagai? Semua neh muka2 melayu. Pelbagai rancangan + undang2 boleh dibuat untuk perangi mereka, cuma nak dengan taknak je. Contohnya buat kelas kaunseling. Cari belia2 yang bermasalah. Dekati mereka, kaji mereka, kenapa mereka tersasar, tiada halatuju, malas bekerja. Kadang2 masalah keluarga, masalah tempat kerja ke, kalau tak pandai deal boleh merosakkan individu sehingga mereka terjebak dalam kancah sosial.


2. Buat program dan jelajah lah dari satu negeri ke satu negeri. untuk lakukan survey. Sebenarnya berbeza negeri berbeza masalah dan punca kepada masalah. Belum tentu masalah sosial yang dihadapi oleh belia2 di kl sama seperti belia2 di perak dan begitulah sebaliknya. Survey = suara rakyat. Dan suara rakyat yang berbeza latar belakang, negeri, cara kehidupan berbeza juga cara nak atasi masalah2 mereka neh. Pendek kata lain negeri lain cara. Contohnya, di kl mungkin belia2 terdedah dengan kesibukan sampai tiada masa nak menggunakan pusat2 sukan tapi di kampung2 yg mana mereka perlu kepada pusat2 sukan, ia tiada. Pendek kata kehidupan belia2 di kampung ter amatlah sadis. Perpustakaan pun belum tentu wujud di sesetengah tempat. Kalau sabah dan sarawak tue jangan cakap lah. Pembangunan ala bn memang begitu.


3. Daripada buat kempen iklan 1malaysia kan, baik buat kempen iklan perangi bohsia ke pelacur ke apa ke. Bagi lah satu jalan cerita yang sadis + pedas + sedih supaya geng2 pelacur + bohsia bila tertengok iklan tue rasa lah sedikit insaf ke sedar diri ke. Dan jangan lupa buat lah juga iklan2 solat. Kita boleh tengok najib boleh labur berjuta2 ringgit utk promote 1malaysia segala bagai, tapi untuk iklan2 solat dia tak mampu nak buat ke? Besar pahala nya buat iklan2 mengingati solat. Iklan2 solat tak semesti sebelum dan selepas waktu solat je. Ia boleh dimainkan setiap jam kalau kerajaan mahu. Belia2 malaysia fuhh solat.. fuuhh.. Allah swt je tahu.


Sebenarnya ada banyak lagi. Kalau najib boleh kumpulkan suara orang ramai pelbagai idea2 bernas boleh kita dapati. Tapi masalahnya pemimpin malaysia neh syok sendiri. Asyik2 nak naikkan imej sendiri jek.  Sendiri buat program, sendiri puji, sendiri bangga dan sendiri rasa cemerlang. Yang rakyat terpinga2 satu haramjadah pun tak faham. Bukan susah pun nak jumpa rakyat tanya apa kemahuan mereka. Takan datang bawa kpop je dah boleh settle masalah2 belia kat malaysia neh? Heh. Sekian


Ameno  : . pemimpin gila persepsi

Wednesday, June 29, 2011

Semua barang/individu promosi bersih akan ditangkap - Polis.



Fine. Aku sudah hampir dua minggu mempromosikan bersih. Aku mungkin akan ditangkap. Ramai lagi bloggers pakatan rakyat mungkin juga akan ditahan kerana asyik mempromosikan bersih sana sini. 

kah kah kah

Baca bawah jap ;

KUALA LUMPUR June 29 — The police will not only arrest those sporting Bersih T-shirts but may also take action against anyone using any medium to promote the illegal rally the Inspector-General of Police IGP has said 

“Not just T-shirts but shoes cars buses. If these are the tools used to encourage people to gather illegally this amounts to sedition ” Tan Sri Ismail Omar told reporters at Bukit Aman police headquarters here today 

Earlier today Home Minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein declared T-shirts bearing messages in support of Bersih illegal as they were related to an illegal assembly He however did not specify the legal provision that the garments were deemed to have breached.

Kasut, banner, topi, badge, baju, poster, risalah dan semua perkara yang ada kaitan dengan promosi kan bersih akan ditahan. Ikut pemikiran aku, kalau sekarang kita keluar dan bawa  / pakai apa2 barang yang ada kaitan dengan bersih dan polis ternampak mereka akan tahan kita. Kalau polis pro bersih maybe dia buat taktau. Kalau polis pro kerajaan dia akan tahan punya. 

kah kah kah

Nampak sangat dorang dah cuak sebab bersih mendapat sokongan padu rakyat. Rakyat terbanyak sokong bersih. Mereka tak sokong patriot apatah lagi perkasa. Sebab itu kerajaan cuak. Ketika bersih gelombang satu dulu kerajaan tak fikir ianya akan mendapat sambutan rakyat. Oleh kerana pembangkang sudah tawan 5 negeri selepas pru-12 maka kerajaan tahu bahawa bersih gelombang dua sudah tentu akan mendapat sambutan yang lebih hebat daripada rakyat marhaen apatah lagi demo kali neh ialah demo suara ahti rakyat malaysia tak kira kaum dan tak kira tempat. Dalam dan luar negara. Hampir kebanyakkan negeri akan lakukan demo bersih. KL ialah pusat utama. Polis, mampu ke anda sekat semua?
Ameno : yellowfobia?

Fatwa baru : Tshirt bersih kini HARAM! - Hishamuddin


Menurut fatwa baru yang diluluskan oleh kerajaan malaysia yang diketuai oleh hishammudin hussein telah mengesahkan seperti berikut ;


T-shirt bersih ialah product haram di sisi malaysia. Mana-mana individu yang didapati memakai, menjual, mempromosikan ia akan dikenakan oleh tindakan pihak polis serta merta. Punca-punca pengharaman tshirt bersih ini ialah disebabkan ianya tiada babik, tiada rasuah, tiada penyelewengan, tiada kotoran, tiada penipuan, tiada manipulasi, tiada bodek, tiada perkara-perkara yang jahat lagi membullshitkan. Maka dengan itu fatwa semalaysia menguatkuasakan larangan serta merta bahawa tshirt bersih disahkan haram dan rakyat malaysia dilarang memakai product. Barangsiapa yang memakai nya akan didakwa dan dipenjarakan berdasarkan kepada akta undang2 negara. Sekian.

kah kah kah

Hishamuddin wa memang tabik sama lue whoooooorr... lue memang hebat. Hanya orang hebat je boleh mengharamkan sesuatu. 

kah kah kah

Sumber dari sini

Conclusion mudah : bersih haram = perhimpunan tiada permit = pakai baju + kasut + bas + poster + apa2 barangan kaitan bersih ialah haram = boleh ditangkap oleh pihak polis.

Patriot + perkasa = berhimpun tiada permit + tiada tindakan dan amaran oleh mana2 pihak kepada mereka + tiada tangkapan ketika memakai baju promosikan himpunan perkasa dan patriot + kerajaan +  perkasa + polis = satu geng yang akan membunuh, menindas, membantai, menyusahkan, menghapuskan, mendera, membuli ====> rakyat = himpunan bersih 2.0

Ameno : terdesak dah

Hot : Topup Prepaid kena cukai beb.


kah kah kah

Apa nama kerajaan kebajikan neh weh? Takan lambakkan cukai kat kita di namakan kerajaan kebajikan plak? Tak boleh blah bila prepaid pun dorang nak kenakan cukai. Ini tahap terdesak nak mampos. Nampak sangat dah takde duit sampaikan nak cekik kita segala bagai. Bayangkan enh rumah rasmi PM dan TPM disewa beribu2 sebulan padahal bukan duduk tiap2 hari kat situ. Itu satu hal. Yang lebih menyakitkan ahti dorang boleh plak buat muka tak malu nasihatkan rakyat soh jimat cermat tapi dorang sendiri berboros. Heh.

Tengoklah video kat bawah neh. Nasihat tipiem pada kita. Dia soh kita jangan malas dan dalam masa yang sama dia kasi cukai kita punya topup.


kah kah kah

Ini lah dia negara kebajikan under barisan nasional. Tak membebankan rakyat lah sesangat. satoooooooo malaysiaaa...

kah kah kah

sapa2 yang sokong bn memang bengap. Sekian.

Sumber gambar : Dari blogger semut.

Ameno : Topup = product rakyat marhaen.

Fatwa Tuan Guru Abdul Hadi Awang sesat.

Ini bukan cerita main-main beb. Ini seriyus beb. Aku mula nya memang terkejut gak lah bila dapat tahu. Tapi memang tak menghairankan pun. Pasal apa ini lah yang kita namakan sebagai salah satu bentuk strategi saat akhir. Ya betul strategi saat akhir. Korang akan lebih faham aku kalau korang baca benda kat bawah neh terlebih dahulu ;

HIMPUNAN BERSIH 2.0

Fatwa Hj Hadi Presiden PAS selalunya x cerdik lagi merbahaya. Tragedi memali 1985 berlaku krna pengikut pas percayakan hj hadi. Kini hj Haji sokong Ambiga S. ketua bersih yang jaguh murtadkan orang islam, peguam lina joy, serta talibarut asing untk buat kacau di KL. TOLAK dakyah PAS.

Kat atas neh apa? Kat atas neh ialah SMS. 

kah kah kah

Yang sent ialah 

0179992344

Dah 2 hari aku terima. Aku dah lakukan sedikit siasatan. Ini nombor yang bukan calang2 no. Ini ialah ada kaitan dengan tutttt... perkhidmatan speciall tutttt...  yang disediakan oleh tuttt..

kah kah kah

Kempen saat akhir beb. Mula2 aku heran gak apa kena nombor neh sent sms kat aku. Nak kata member bukan. Kalau sms nak mengorat best gak aku layan. Muahahahaha..  korang ada terima ke apa yang aku terima? Meh share sini. Lihatlah donia.. betapa terdesaknya mereka.

kah kah kah

Ameno : SMS boleh pergi mampos lah ko.



Tuesday, June 28, 2011

UTEM larang pelajar sertai BERSIH.


Maklumat neh diterima dari rakan fb yang upload kat fanpage amenoworld. Aku memahami tuntutan pihak university yang melarang pelajar2 mereka menyertai demo. Cuma aku tetap tak puas ahti sebab mereka sepatutnya highlightkan semua jenis perhimpunan haram. Jangan tulis bersih je beb. Ko cakap lah jangan sertai apa2 perhimpunan patriot ke perkasa ke silat ke apa ke pada hari tersebut juga.

Yang ko cuma mention pasal bersih je kan? So ko ingat pelajar cuma sokong bersih je? Ya pelajar ramai yang sokong bersih tapi tak semua. Ada gak yang sokong perkasa + patriot atas alasan tertentu. So kalau ko nak larang kan, ko kena bagi larangan yang jelas pada semua perhimpunan. Ko faham tak apa yang aku cakapkan neh pentadbiran UTEM? 

Yang sebetulnya aku suspect umno gunakan pelajar2 pro mereka + sambil membayar kepada mereka, untuk berdemo pada hari tersebut. Itu pasal tiada mana2 U keluarkan larangan bagi menghalang pelajar2 daripada menyertai perhimpunan patriot dan perkasa yang dijadualkan pada hari dan waktu yang sama.

Ini ialah satu bentuk ketidakadilan. Aku melihat ketidakadilan neh didepan mata dan aku sangat sakit ahti. Aku ini rakyat. Dan jika rakyat macam aku bergabung dengan ramai lagi rakyat2 di luar sana bagi menuntut keadilan, apakah umno ingat mereka akan kekal berkuasa? Satu rakyat mungkin mereka boleh tunjuk power. Tapi kalau banyak2 rakyat, apakah mereka boleh tunjuk power juga?

Perhimpunan bersih 2.0 akan tetap dijalankan walau apa juga halangan di depan mata. Aku pergi bersih bukan kerana ambiga. Aku pergi bersih kerana pas. Ini ialah clue. Korang kena fahamkan betul2 clue neh. Ingat ini ialah perhimpunan. Berhimpun = berkumpul. Yang hantar memo ialah hantar memo. Yang tak hantar ialah tak hantar memo. Faham kan?

Ameno : Lagi disekat lagi kita kuat.

PAS lupa jaga kebajikan rakyat kelantan sebab sibuk sangat ker?


Penyokong Kelantan memohon penjelasan rasional daripada Kerajaan Negeri dengan tindakan membenarkan "charge parking" di perkarangan stadium Sultan Muhamad Ke-IV, Kota Bharu.

Tanpa angin dan ribut, dapat dilihat pembinaan rancak pihak Metro Parking membuat pondok di kawasan stadium.

Tindakan ini nyata mengundang masalah tidak puas hati segelintir pihak terutamanya para penianga akan sebab-sebab pihak Metro Parking diberi hak mengenakan bayaran kepada kenderaan yang masuk ke kawasan stadium.

Bagi mereka, mengenakan bayaran parking di kawasan ini membuatkan ramai pihak tidak lagi memilih kaawasan ini untuk aktiviti santai serta menjamu selera di medan usahawan.

Secara tidak langsung ia menjejaskan rezeki mereka yang bergantung harap kepada kehadiran orang ramai.

Mereka juga mempersoalkan adakah terdapat jaminan dari pihak Kerajaan Negeri bayaran tidak dikenakan seandainya ada perlawanan bola sepak melibatkan pasukan Kelantan di Stadium.

Justeru itu, pihak Kerajaan Negeri seharusnya memberikan satu penjelasan terbuka kepada semua pihak mengapa baru kini mereka dengan kerjasama sebuah syarikat luar akan mengenakan bayaran di kawasan tersebut.

Kita tidak mahu rakyat dibebankan lagi dengan bayaran mengarut yang dilihat tidak memberi sebarang faedah untuk jangka masa panjang.

Selain itu, penjelasan juga perlu bagi menutup mulut pihak yang menuduh tidak benar kepada Kerajaan Negeri.

Ini penting untuk menjaga nama baik Kerajaan yang dipilih majoriti rakyat Kelantan. -redsfcnews-

WOWW.. dari apa yang aku fahamkan kat sini ialah ;

1. Kerajaan negeri tak bagi notis aka memo pun bila dorang nak kenakan charge ke atas kawasan parking stadium.

2. Adakah kerajaan negeri dah terlupa isu kebajikan rakyat di negeri sendiri bila terlampau sibuk fikir pasal isu parti orang lain?

3. Ini ialah serius FACK kalau dah menyusahkan rakyat marhaen. Sekian.

Ameno : Damm... kalau ini umno buat riuh semalaysia pembangkang gegarkan.. whoooaa..

[Video Inside] Johari abdul MP PKR mengaku anwar ibrahim ialah pelaku video seks!


Sila tengok terlebih dahulu video di atas neh. Dah tengok? Okeyh benda neh mudah je.

1.Ini ialah rakaman video reaksi johari abdul ketika di tayangkan kepada nya video seks yang dikatakan mirip anwar ibrahim.

2. Johari mungkin tahu, mungkin juga taktau bahawa dia dirakam ketika disuruh menonton video ini.

3. Seperti yang kita lihat ia dipotong-potong. Pendek kata mereka amek sekerat-sekerat scene yang penting dan meninggalkan scene yang lain. Kalau berani bagi lah rakaman penuh. Bukan aku nak tuduh sapa2 or bela sapa2, cuma lebih baik bagi rakaman penuh so boleh lah kita nilai kan macam mana. Betul tak? At least bagi rakaman jelas yang dia mengatakan itu anwar ibrahim pun takpe gak.

4. Dalam video terbabit johari abdul memang ada mengatakan "bukan pasal anwar". Tapi takan cakap macam tue terus nak label dia menuduh anwar ibrahim dalam video seks terbabit pula? Aku mula2 masa tengok video pun cakap macam tue. Then kartunis zunar tegur aku dalam inbox. Dia cakap mana ada video2 seks anwar ibrahim ke apa ke, itu semua adalah fitnah. Itu ialah reaksi spontan aku kali pertama tengok video terbabit. 

Then aku ikuti kata2 eskay untuk fahamkan betul2. Selepas itu aku baca semua statement umno dan kerajaan. Aku perhatikan juga cara mereka bertindak dan ber reaksi terhadap kes neh. Akhirnya baru aku dapat fikir bahawa ini ialah satu perangkap. Aku cenderung untuk mempercayai melalui mata kepala aku sendiri. Bukan nya ikut2 orang. Aku memang jenis keras kepala. Sebab tue aku perhatikan benda2 neh sendiri. Bukan dengar apa yang orang cakap then aku ikut balik kata2 dia.

5. Kira nya video neh ialah serangan balas dari umno kepada johari abdul di atas pendedahan video fitnah skandal zina rekaan umno. Dan ini ialah satu lagi serangan peribadi. Yang sebenarnya aku sendiri sejujurnya dah muak melayan kefackan umno. Aku selaku rakyat merasakan ini semua ialah sangat gilababi. Apsal aku perlu terheret dalam kancah gilababi neh? Aku nak kan satu perlawanan yang adil. Yang mana aku attack kepincangan kerajaan, korang pula attack kepincangan pembangkang dan hasilnya sebagai rakyat aku dan ko sama2 mendapat pemimpin yang takut untuk menyelewengan dan kita akan menjaga kebajikan yang kita impi-impikan. Ini barulah fair dan square. 

Bukan nya setiap kali anwar ibrahim pong pang pasal rasuah <-- video seks siri pertama keluar.

Setiap kali mat sabu pong pang pasal tiada kerjasama umno pas <-- video seks kaler maler keluar

Setiap kali skandal fitnah disangkal hujah <-- video liwat dengan anjing keluar

Hey u ini ialah sangat-sangat-sangat

fack!

Korang ingat rakyat macam aku peduli sangat ke hal2 peribadi pemimpin? Aku tak peduli lah. Kalau aku care sangat baik aku serang peribadi keluarga piem ke tipiem ke segala bagai. Pasal aku takmo serang dorang sebab hal peribadi neh sangat subjektif. Hari neh kita boleh pong pang pong kutuk peribadi orang tapi siapa boleh jamin esok lusa dia bertaubat? Dan siapa boleh jamin bahawa peribadi kita cantik sangat? ko? Aku even ada maklumat lagi mengenai solat najib razak tetapi aku takmo tulis or dedahkan disini pasal apa? Bukan masalah aku. Itu urusan dia dengan Allah swt. Sekarang urusan dia dengan aku ialah dia kena jaga kebajikan aku atau aku maki dia. Habis.

Itu pasal aku tak boleh blah tengok cara orang umno neh berjuang. Mereka dah takde hujah sampaikan urusan peribadi pemimpin pembangkang mereka serang. Bukan aku nak tuduh anwar ibrahim beb. Tapi kalau betul sekalipun itu dia dalam video seks terbabit, bukan lah hak kita untuk aib2kan dia. Apatah lagi bila benda tue dah terang jelas fitnah. Lupa kah kita bahawa fitnah lah yang menyebabkan saidina uthman terbunuh? Siapa kah saidina uthman neh? Mungkin orang umno boleh pergi amek tahu.

Bagi aku memang pembangkang bukan maksum. Sebab itu aku suka kalau umno menyerang polisi2 pembangkang yang mana tak seiring dengan kehendak rakyat. Ada lah beberapa wakil rakyat pembangkang yang kerja dorang tidur je . Tapi orang umno tak perasan kot. Aku pun suka gak serang dorang dalam belog aku.

Tapi masalah nya pemikiran dorang neh tak sama macam pemikiran rakyat yang bebas macam aku. Mereka ini dibayar. Itu ialah natijah wang. Bila kita dibayar untuk berjuang.. maka benar kah kita berjuang? Allah swt lebih tahu beb. Sekian.

Ameno : Hanya syaitan mengenal fitnah.

[Video inside]Patriot ke paddykutty yang meroyan kat pejabat pkr neh?

Korang pernah tak tengok paddykutty masuk bandar? Kalau korang tak pernah tengok aku cadangkan korang tengoklah video kat bawah neh dulu. Ini betul2 amazing beb. Siyes gila arh. Meh layan kan dulu video special neh okeyh ;




Sedikit info yang aku dapat ialah ;

1. Geng #gilababimerah telah menyerang pejabat pkr di tropicana.

2. Tujuan mereka menyerang ialah nak membuktikan kepada bos2 mereka bahawa mereka memang buat kerja dan bersungguh-sungguh benar menentang pkr. <-- Ini pandai2 aku je beb. Jangan percaya plak. Muahahaha..

3. Mereka juga mungkin nak mencari populariti bagi mengatasi bersih yang dilihat lebih glamer kerana hari2 masuk tv kan.

4. So jika mereka berbuat begini sudah tentu tv3 akan buat story pasal mereka. Ini boleh membantu menaikkan lagi saham mereka yang memang kalau bagi free pun belum tentu ada orang pandang. Muahahahah..

5. Mungkin tv3 akan bagi title wira umno mempertahankan hak melayu di depan ibu pejabat pkr.  <-- Muahaha.. cukup lah aku melalut ye tak, sambung balik.

6. Mereka dikatakan telah mengugut akan membakar ibu pejabat pkr jika perhimpunan bersih 2.0 diteruskan. Tetapi tiada rakaman pasal tue. So aku taktahu bab kesahihannya. Jangan tanya aku. Korang selidik sendiri.

7. Ada yang cakap pihak polis ada disitu dan mereka cuma memerhatikan je tindak tanduk geng2 #gilababimerah neh. Aku pun tak faham kenapa pihak polis tidak bertindak. Tapi aku rasa pihak polis maybe terkejut dengan kehadiran geng #gilababimerah yang masuk bandar secara beramai2 kot. Sebenarnya ini boleh dianggap fenomena gak lah. Bukan senang nak tgk #gilababimerah buat hal tengah bandar beb. Heh

8. Konon nya mereka maki hamun anwar ibrahim dan ambiga. Betul ke tak betul ke korang check sendiri.

Bagi pandangan aku lah kan neh semua wayang aje bhai. Ini semua bullshit lagi membullshitkan senario politik di malaysia. Instead of mengamuk dan meroyan depan pejabat orang ada faedah nya jika ko memikirkan strategi untuk meraih sokongan orang ramai agar segeng dengan ko bila time 9 julai nanti. Heh.

Kita orang peserta bersih memang diyakini di sokong oleh ramai pihak. Rakyat malaysia dalam dan luar negara sokong kita. Walaupun kami disekat, dihalang, ditindas, difitnah, dikeji dan segala2 lah yang kerajaan buat tetapi kami peserta bersih tak gentar. Ingatlah umno mungkin boleh menghalang kemaraan kami.. tetapi umno tak boleh menghalang kuasa Allah swt. Keadilan akan tertegak apabila rakyat bersatu padu menjatuhkan yang zalim. Sejarah sudah membuktikan ia berkali2. Umno harus belajar untuk memahami sejarah dunia. Kalau tak sampai bila2 pun mereka tak faham bahawa mereka berada di laluan yang zalim lagi kejam.

Updated ;

Aku dapat tahu bahawa geng #gilababimerah meroyan sebentar tadi di depan pejabat pkr ialah disebabkan nak halang perhimpunan bersih 2.0. Dan juga kerana isu video ketua amk yang disiarkan oleh buletin utama semalam [kira semalam lah kan?]. Aku ada tengok video tue kat tv3 tadi. So disini ialah ulasan aku pasal video terbabit ;

1. AMK seru kita pergi perhimpunan bersih untuk bersihkan sistem pilihanraya.

2. Dan jika selepas bersih 2.0 [selepas pru-13] tidak boleh membersihkan sistem pilihanraya maka kita [AMK] akan menggunakan jalanraya untuk menjatuhkan pemimpin zalim.

Tapi tv3 menerangkan maksud begini ;

AMK menyeru semua ramai2 turun bersih untuk jatuhkan kerajaan. <-- Ini maksud yang salah. Maksud sebenar ialah di atas tadi. Korang boleh tengok sendiri untuk kepastian masing2. 

Aku juga dapat tahu melalui twitter bahawa umno akan mengadakan program demi program bagi menerangkan [baca : fitnah] kepada rakyat apa itu bersih dan memujuk [baca : menakut-nakutkan] rakyat agar jangan join bersih. Kiranya serangan malam tadi tue antara permulaan lah ke arah program tue.

Whooo... baru aku perasan. Rupanya umno dah dapat lesen mengugut. Kira nya mereka berhak lah nak mengugut2 orang kat mana2 pun.

kah kah kah

Ameno : geng gila babi marah sebab tak popular lew tew..

Monday, June 27, 2011

Hot : Pelajar UM diberikan notis larang sertai BERSIH.


Kat atas neh ialah notis warning dari pihak universiti UM kepada pelajar2 mereka yang melarang menyertai perhimpunan bersih samada secara langsung ataupun secara tidak langsung. Jika mana-mana pelajar didapati menyertai perhimpunan neh maka mereka akan dikenakan tindakan tatatertib mengikut akta AUKU.

Nampaknya ugutan demi ugutan di keluarkan untuk menakut2kan rakyat malaysia. Sebelum neh ketua polis negara dah pesan jangan sertai bersih dan sekarang menteri kdn pula cakap akta isa boleh digunakan terhadap peserta perhimpunan bersih.

Masalahnya sekarang arahan di atas neh arahan berat sebelah. Ko patut cakap semua pelajar dilarang menyertai mana2 perhimpunan baik bersih, perkasa ataupun patriot. Semua dilarang disertai oleh mereka. Okey fine kalau macam tue aku boleh tolenrasi walaupun rasa marah gak sebab larangan neh dikeluarkan untuk sekat suara mahasiswa tetapi aku rasa aku boleh faham.

Tetapi ia jadi semakin FACK, bila ko cuma keluarkan arahan bahawa pelajar2 tidak boleh menyertai bersih sahaja. Habis tue yang lain macam mana? Boleh lah tue? Sertai perhimpunan perkasa + patriot boleh ka? Pasal takde notis pun pasal mereka. Ke akan datang baru buat notis selepas arahan dari PM diterima?

Pendidikan ialah pendidikan. Ko tak boleh bersikap memihak kepada mana2 parti. Yang bagi ko duit sekarang bukan kerajaan. Tetapi pembayar cukai. Dan hari neh ko pihak pentadbir telah melawan tangan orang yang memberi ko makan. Aku tiru kata2 umno neh. Heh.

Malaysia no hope kalau terus diperintah oleh kerajaan zalim. Kerajaan pongpangpongpang cakap kita nak jadikan malaysia macam mesir. Ini terbukti kerajaan sedar bahawa mereka zalim macam hosni, kita ditindas macam rakyat mesir dan perhimpunan ini ialah revolusi.

Apa pun tak boleh lah kerajaan neh.

Ameno : Berat sebelah.

Sunday, June 26, 2011

Fatwa : Pakai baju bersih HARAM masuk masjid.


Sekarang neh ada fatwa baru. Kalau korang pakai baju kuning yang tertulis bersih lebih baik korang jangan jejak kaki kat masjid. Kalau korang taknak ;

1. kena halau

2.di katakan sebagai munafik

Baik korang jangan masuk masjid. Kalau nak masuk gak sila tukar baju lain. Pakai baju patriotik boleh kot. 

kah kah kah

Maklumat dari facebook yang aku dapat ialah ;

temanku ini telah dikasari,dihalau dan hampir dibelasah ketika hendak mengerjakan solat zohor di Masjid Bandaraya Likas,Kota Kinabalu oleh Hj Paiman AJK masjid tersebut..kerana apa? kerana dia memakai baju BERSIH..x cukup dgn itu Hj Paiman telah mengurniakan temanku ini dgn gelaran" MUNAFIK" kerana memakai baju BERSIH dlm masjid dan juga mungkin sempena hari Lahir Hj Paiman..
by: Abg Dai

Maksudnya kat sini ;

1. Individu kat atas neh nak menunaikan solat.

2. Tetapi ajk masjid halau dia keluar dari masjid. Itu satu hal.

3. Then cakap dia munafiq plak. Ini satu hal lagi.

Nampaknya tv3 dan media arus perdana telah berjaya menanamkan sikap benci kepada peserta bersih dan memecahbelahkan perpaduan umat islam apabila pakcik2 dan makcik2 yang takde internet kena tipu habis habisan angkara berita fitnah ciptaan mereka. Hanya Allah swt yang mampu membalas perbuatan tv3.

Ameno : Haiii pakcik.. ko neh kenapa? Tunjukkanlah teladan yang baik sebagai ajk pls.

Updated : SMS ugutan yang bodoh, 8 individu kuning yang tak berdosa dan kumpulan gilababi kaler merah.



Updated ;

Bukan 100% tapi lebih aku rasa. Saja dowh nak buat line panas. Nak tambahkan perasa lew tew. No sms yang dikatakan mengugut itu ialah 0126390039 kot. Aku tak pasti sangat. Tapi memang dari no 012. Kalau korang ada nombor dia leh share sini. 

Aku tak pasti samada kj dah buat report polis ke belum. Tapi bagi aku kalau sungguh dia takut mesti dia report polis. Dan sudah semestinya polis leh track nombor tue.  Pasal semua no maxis kena register dulu baru leh guna. Bukan macam digi. Mereka memang ada prepaid pakai buang yang leh tahan selama seminggu tak silap aku.

So apa lagi. Kesan lah nombor yang ugut tue. Bawa dia masuk tv. Aku nak dengar apa dia cakapkan. Hey aku mungkin tak kenal sapa dia tapi orang lain akan kenal dia juga. Dan kalau terbukti dia penyokong pr boleh lah kita maki dia ramai2 tapi kalau terbukti dia dibayar untuk mensensasikan suasana kita semua sudah tahu ini siapa punya angkara. So apa lagi, PUM pergilah report polis dan polis buatlah kerja. Heh.

Lepas tue yang aku tak puas ahti masa tengok berita tadi bila gilababi mengatakan bersih akan dilawan habis2 oleh patriot. Alah pepaham lah gilababi tue sapa. Perasan tak gilababi tue memakai baju apa? Ya betul gilababi memakai baju merah. Baju merah itu ialah bersempena patriot. Patriot itu apa? Patriot ialah prhimpunan dibawah PUM pada hari yang sama seperti perhimpunan bersih. 

Ini bermaksud patriot juga ialah perhimpunan. Itu satu hal. Hal yang lain patriot juga ada baju. Dan nampaknya polis tidak menahan patrioter meskipun patriot memakai baju rasmi mereka. Ini bermaksud gilababi boleh berhimpunan pada hari itu dan pada bila2 masa boleh memakai baju mereka yang mempromosikan perhimpunan mereka dan tidak akan ditangkap.

So apabila aku yang pro bersih apabila melihat kebiasan berlaku di depan mata, apakah aku boleh bersabar? Sudah tentulah tidak. Sebab itu aku gelar mereka gilababi. Aku cukup2 bengang melihat kami pro bersih ditindas dan difitnah hari2 dalam tv namun dalam masa yang sama kerajaan membela perhimpunan gilababi. Ini memang gilababi punya sistem beb. Babi gila kalau baca neh pun akan teranjang gilababi neh sebab telah memalukan geng2 babi aku rasa. Babi pun takmo mengaku dorang sedara bhai. Heh.

Dan yang aku paling tak boleh blah bila melihat dorang mengaitkan perhimpunan bersih dengan komunis dan chinpeng. Bangang dowh. Ini taktik keji. Dorang suka mengaitkan bangsa cina di malaysia dengan komunis dan chin peng. Dalam erti kata lain tv3 tadi telah menyebarkan fahaman racist supaya penonton membenci kaum cina. Aku tak boleh terima neh. Ko nak halang bersih. Aku faham ketakutan ko. Tapi ko tak boleh fitnah bersih hanya semata2 nak halang bersih. Ini salah. 

Ko nak halang bersih apa segala bagai pun kemukakan fakta bahawa bersih itu ini. Bukan sentimen emosi + ketakutan semata2. Sudah pula tue main ugut2 orang. 8 orang ditahan kerana pakai baju bersih. Alasan polis ialah alasan yang kalau babi dengar, babi pun gelak aku rasa. Heh

Kesemua mereka ditahan ialah kerana mengadakan perhimpunan haram. Polis berjaya tahan 8 daripada individu yang berkumpul disitu [lupa nama tempat] dan mereka semua akan ditahan di bawah akta apa tah.  Aku malas nak dengar. Yang aku tahu alasan penahanan tue dah cukup lawak. Hanya pakai baju kuning + berkumpul = dikatakan perhimpunan haram?

Semua orang tahu perhimpunan bersih ialah pada 9 julai. Kalau taktahu meh aku bagitau sekali lagi. Bersih = 9 julai. Mana2 individu yang berkumpul pada hari2 sebelum ataupun selepas 9 julai yang memakai baju bersih = bukan perhimpunan bersih. Maka apa sebab polis nak tahan mereka? Taktau. Ini ikut sistem gilababi agaknya.

Dalam berita yang sama khalid ibrahim cakap dia tak mampu nak bagi jaminan keselamatan kepada peserta bersih. Tujuan tv3 ialah nak mengatakan bahawa pakatan rakyat neh takmo bantu rakyat lah tue. Yang sebenarnya tv3 tak faham. Bersih memang tiada kaitan dengan khalid ibrahim dan pkr pun. Bersih ialah perhimpunan rakyat, bukan perhimpunan politik. Jaminan khalid ibrahim? Ceh. Peserta bersih sudah ada bantuan guaman lah beb. Ko tv3 sila update sebelum potpet melulu boleh tak? 

Kesian kat orang yang kena tipu. Kadang2 mereka tak sedar kena tipu. Kita nak sedarkan mereka pun susah. Selagi mana kita tak tukar pentadbiran negara selama itulah mereka akan terus ditipu oleh media arus perdana macam tv3. Sekian.

Entry sebelumnya  ;

Tadi aku tengok preview tajuk utama buletin utama malam neh. Antara tajuk utama berita malam neh ialah ;

Perhimpunan haram : Ketua pemuda umno terima sms ugutan bunuh. <-- tak silap aku ketua pemuda umno ataupun mungkin juga pemuda umno.

kah kah kah.

Lawak siot. Ambiga dapat sms, ko pun dapat sms gak? Sapa yang copy sapa neh? Kalau pertama kali logic lah juga memang ada orang nak bunuh ambiga. Tapi neh kali kedua. Taktik sama. Mangsa orang lain. Ingat ade orang nak percaya? Lebih kepada taktik nak raih simpati je.

kah kah kah

Apa-apahal tunggu berita berlangsung dulu. Lepas tue aku update sini. Kalau korang tanya aku mudah je persepsi aku. Dorang sekadar nak raih perhatian dan memburukkan pakatan dalam waktu yang sama. Apa pun tak boleh lah dorang neh. 

Ameno : cakap je najib kena ugut lagi gempak beb. kah kah kah

Kaitan NCIS [8] dengan video seks anwar ibrahim.

Semalam aku tengok rancangan NCIS siri ke 8 kat channel fox 710 saluran astro. Adoi cabaran makin getir sebab drama neh dah takde sarikata macam dulu. Kalau dia cakap laju2 mana dan aku nak catchup apa yang dorang bualkan. Pepaham orang putih nya speaking bukan macam kita. Kita cakap kira ada lagi udara sempat nak mencelah tengah2 ayat. Kalau orang putih betul2 speaking nak2 orang amerika nya speaking memang lah laju gila. Itu belum lagi masuk dengan slang bahasa tempatan + shortform sana sini. Dorang nya english tak sama macam london punya english beb. Memang terlari2 gak lah akal aku semalam.

Yang sebenarnya kalau nak faham betul2 boleh je tukar kepada suara bahasa melayu. Tapi aku tak boleh berbuat demikian. Pasal aku sungguh2 tak suka. Betul2 tak selesa. Aku sebenarnya suka dengar orang putih speaking. Sambil2 tue baca sarikata kat bawah tue. Macam ilmu pula aku rasa. Tapi sekarang aku cuma leh dengar dorang speaking je. Sebab astro tongong neh sanggup buang duit untuk orang alih bahasa ke bahasa melayu daripada buat sarikata. Aku rasa takde orang suka tonton drama omputih dalam bahasa melayu. Kalau nak dengar sangat orang melayu bercakap baik aku buka drama melayu. Apa ada hal.

Episode NCIS semalam berkisarkan seseorang yang boleh menyerupai orang lain dengan memakai topeng. Topeng muka yang dibuat pula betul2 seiras dan menyerupai orang yang ditirunya. Aku tertarik nak tulis kat sini sebab apa kebetulan ianya sedikit sebanyak ada kaitan dengan pelaku video seks anwar ibrahim.

Antara adegan yang aku tonton semalam ialah penjenayah yang pakai topeng muka tue ter-rakam dalam cctv. Seseorang telah menegur dia. Dan dia jawab. Kemudian tiba2 orang yang tegur dia menjadi terkejut. Apa maksudnya disitu? Nanti jap aku bagitau.

Dalam rancangan NCIS tue dia cakap di pentagon ada satu unit khas yang memang specialise dalam bab2 teknologi penyamaran untuk misi undercover termasuklah pembuatan topeng muka. Taktau betul ke tak betul. Takanlah pentagon bangang2 nak dedahkan rahsia sulit mereka dalam drama tv pula? Apa pun aku tak nak buat apa2 conclusion kat sini. Kang penyokong umno cakap aku banyak sangat tengok drama tv sampai terpengaruh pula.

Then seseorang boleh meniru wajah orang dengan begitu serupa sekali sehingga tidak dapat dibezakan oleh mata kasar kita. Tetapi kat dalam kes neh yang membuatkan penjenayah terkantoi ialah ;

1.  Wajah serupa tetapi bukan pada ketinggian dan bentuk badan.

2. Wajah serupa tetapi bukan pada suara.

Hah. Yang betul2 membuatkan penjenayah tue terkantoi ialah disebabkan dia takley tiru suara asal individu terbabit. Faham tak kat sini? Maksudnya kemungkinan ada seseorang yang memakai topeng muka ketika melakukan aksi seks memang logik. Teknik makeup yang cemerlang boleh menutup kesan pemakaian topeng. 

Tapi aku tak nafikan hujah bahawa ada seseorang yang menyerupai dsai telah digunakan untuk menjatuhkan dsai adalah lebih kuat. Sebab apa dalam pendedahan terbaru yb johari ada mendedahkan perbezaan hidung pelaku video seks dengan hidung dsai. Artikel pasal tue nanti aku akan perincikan kejap lagi. Aku akan tulis balik satu persatu video ulasan yb johari agar apa kita dapat sampaikan maklumat pada mereka yang tak dapat tonton video tersebut.

Ameno : Video mat sabu dalam proses pula.. <-- info dari penyokong umno. kah kah kah. Macam2 daa

Saturday, June 25, 2011

Kerajaan terpaksa bayar gantirugi rm70juta akibat kebodohan sendiri.

Inilah yang dinamakan sebagai kerajaan bodoh piang. Sudah lah bodoh, sombong pula tue. Bila dah terhantuk barulah terpoyo-poyo nak tarik diri. Dah tue tahu pula cuak nak umumkan kat media arus perdana segala bagai. Dasar kerajaan bebal. Hanya projek yang bebal-bebal yang dorang pandai produce.






KOTA KINABALU: Ahli Parlimen Sepanggar, Datuk Eric Majimbun berkata kerajaan melakukan kesilapan menandatangani kontrak pembinaan proiek Janakuasa Arang Batu 300MW di Sinakut Lahad Datu tanpa membuat siasatan dan kajian kesannya terhadap alam sekitar.

Menurutnya, pembatalan proiek itu menyebabkan kerugian sebanyak RM70 juta apabila pampasan ganti rugi terpaksa dibayar kepada pihak kontraktor sebanyak USD22.5 juta sebagai pembayaran muktamad kontrak yang telah ditandatangani.

"Kerugian ini boleh membangunkan banyak infrstfuktur di sabah dan membantu rakyat miskin" katanya dalam kenyataan yang dikirimkan menerusi khidmatpesananringkas dari Kuala Lumpur kelmarin.

Beliau memberitahu perkara itu bagi mengulas jawapan bertulis Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Fah Kui terhadap soalannya di Parlimen.

Menurutnya, menteri berkenaan telah mengesahkan jumlah pampasan yang dibayar berkenaan ekoran pembatalan Projek berkenaan.-utusanborneo-

Ini apa maksudnya kawan-kawan? Ya betul. Ini maksudnya kerajaan ini kerajaan fack. Menerusi rekod google aku dapati utusan pernah menulis satu artikel nasihat disini bagi meminta pihak yang berkenaan menimbangkan pelbagai segi dan kesan kepada sistem ekologi sebelum bersetuju untuk menanda-tangangi sebarang perjanjian persetujuan.

Ini juga membuktikan bahawa segala nasihat yang diperlukan pada ketika itu sebenarnya sudah diluahkan, disampaikan dan disalurkan kepada pihak yang berkenaan. Tetapi malangnya kerajaan bangang tidak dapat menafsirkan nasihat itu sehingga dorang bersetuju untuk melaksanakan projek neh sebelum memutuskan untuk membatalkan ia selepas mendapat bantahan umum.

Yang sebenarnya apa yang berlaku di pahang lebih kurang sama apa yang berlaku di sabah. Jika kerajaan menarik balik kelulusan lynas maka kerajaan akan terpaksa membayar sejumlah pampasan. Sama seperti apa yang berlaku di sabah. Mereka iaitu kerajaan bn memang tak boleh buat kerja. Apa pun tak boleh lah mereka. Habis duit kita. Habis duit rakyat. Patutlah TNB naikkan charge. Nak tahu tak? Benda neh ada kaitan dengan TNB beb. Korang pandai2 belaka. Korang akan temui kaitan dengan tnb kalau cari betul2. Sekian.

Baca sini gak. Pemimpin bangang bercakap. Bab kerugian rm70juta tue sikit pun dia tak dedahkan yerk.

Ameno : Menteri bodoh piang semakin menyakitkan ahti aku.

Tanah kubur ini sumbangan umno.

Adoiiyaii macam neh punya kes pun ada. Tak payah lah beria-ria nak promote bahawa dorang menyumbangkan bantuan sampai ke tanah kubur beb. Perlu ke letak lambang parti segala bagai konon nya nak membanggakan diri jasa-jasa dorang? Gila arh.. bagi aku sapa pun buat gini memang meroyan nak mampos. 

kah kah kah

Tengok gambar kat bawah neh. Member fb tagged aku tadi ;


Alamak umno sampai ke sini pun korang sanggup menjaja nama parti ka? Tahu lah korang tue kerajaan tapi perlu kah begini? Tanah kubur ini sumbangan umno dan kerajaan barisan nasional. Sah2 dorang soh kita kena jasa dorang dari hidup sampailah ke mati.

kah kah kah

Ameno : Redha ke berkubur kat situ?

Friday, June 24, 2011

URGENT : Buka tv1 sekarang, PAS vs UMNO!

Aku dapat tahu malam neh tv1 akan buat satu forum untuk bidas bersih habis habisan. Tak pasti lah benda neh betul ke tak betul tapi ramai yang syak macam tue. Korang tengok gambar banner kat bawah neh dulu ;





Program neh dia ada undang PAS sebagai forumer sekali. Harap2 dr zulkifli leh bidas dorang habis habisan. Walaupun kesemua di atas ialah pro kerajaan tetapi tak bermaksud pas takut dengan dorang. 3 lawan 1? Untuk rekod  normally 1 pas boleh lawan 1k umno. Memang begitu. Akal orang pas memang lebih cerdik dari orang umno. Terbukti dari dulu lagi. Ramai2 buka tv1 dan sokong pas. Sapa yang dapat rakam tue rakam k. Lebih kurang lagi 15 minit program akan bermula. Jom ramai2.

Sumber dari sini

Ameno : Ustaz umno ker? Hahaha..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...