Kaki melawan

Jika ada apa-apa pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Ads

Friday, April 29, 2011

Hot : [video inside] Eskay buat sumpah laknat guna baju kalis peluru! updated!

Laa aku fikir tak jadi terus. Rupanya di tangguhkan aje. Bersumpah juga eskay neh yer. Tunggu aku akan cari rakaman sumpah dia. Tapi baca dulu berita kat bawah neh ;







Rahim dan shuib tak silap aku mewakilkan sumpah mereka kepada eskay. Isi kandungan sumpah laknat eskay ;


A'uzubillahi minal syaitanirrajim. Bismillahirahma nirrahim. (Mengucap 3 kali). Pada hari ini, 29 April 2011, dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, saya Shazryl Eskay Abdullah berikrar dan bersumpah seperti berikut: A'uzubillahi minal syaitanirrajim, wallahi, wabillah, watallahi, aku bersumpah bahawa aku dan Datuk Seri Anwar Ibrahim berada dalam paparan video yang dirakamkan pada 21 Februari 2011. Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pelaku dalam video tersebut. Sekiranya aku melakukan fitnah, maka Allah akan melaknat akanku."
Dan ini pula video sumpah tersebut ;




atau tonton terus disini 


Updated ;


1. Rahim dan shuib lazim tidak bersumpah.


2. Eskay di iringi polis ketika masuk dan keluar masjid.


3. malam ini ada ceramah anwar. Sila hadir. Rujuk banner utk maklumat lanjut.




Ameno : Bila masjid dijadikan tempat untuk bersumpah.

Hot : [video inside] Sumpah laknat eskay lewat, masjid jadi medan tempur! [updated]

Updated :  Sumpah laknat eskay terhadap dsai yang dijadualkan berlangsung hari ini dibatalkan.  Eskay jadi bersumpah baca sini


Kat sini aku nak dengan korang tiga video orang-orang islam yang bergaduh kat dalam masjid;


video
video
video


Sebab2 kelewatan tue aku percaya disebabkan kekecohan yang berlaku di dalam masjid. Punca kepada kekecohan tue aku tak pasti tapi apa yang aku pasti umat islam di malaysia berada di tahap yang kronik apabila ;


1. Fitnah berleluasa.


2. Di sebelah pihak yang mempertahankan fitnah taknak dengar rintihan dan penjelasan dari pihak yang dipihak.


3. Di sebelah pihak yang difitnah sudah tidak mampu bersabar lagi dan merasakan bahawa harapan dorang nak mengubah malaysia kini pudar. Sebab itu mereka bertindak emosi.


4. Di pihak rakyat pula dah muak, jelak, bosan, menyampah dan tunggu masa nak meletup kalau drama-drama politik ini berterusan. Bagi mereka, pihak politik seharusnya menumpukan perhatian terhadap masalah rakyat. Inilah yang dsai lakukan sehingga difitnah sebegini hebat sebagai balasan. 


Bagi aku sendiri setelah melihat video di atas aku merasa geram dan rasa nak tampo sekor2 yang bergaduh dalam masjid tadi tue. Tapi nak menyalahkan pihak pembangkang pun tak adil sebab mereka dah takde jalan lain untuk clearkan nama manakala di pihak penyokong kerajaan pula mereka dibayar untuk berbuat demikian. Kadangkala ada juga tersemat kebencian di ahti mereka terhadap PR, itu adalah disebabkan mereka tak mampu nak menilai masa satu baik dan mana satu jahat akibat dimomokkan berita palsu.


Antara gambar-gambar sekitar perkarangan masjid tadi ;
















Ameno : politik kotor dan fitnah harus dihentikan segera.
Ini blackberry free, takpayah bersumpah untuk memiliki ia!

Hot : Video seks full edition dah disebarkan!!



Video seks dsai full edition aku dah download semalam. Aku download dari blog pro umno. Aku mula-mula dapati papagomo upload video lucah neh kat blog dia. Dia mula-mula rakam guna handphone dan dia upload kat blog dia lebih kurang pukul 1.30 am . Kebetulan sebelum tue aku memang tengah melepak kat blog dia cari video neh pasal aku dapat info dari admin kbsb yang video lucah full edition tanpa sensor [bahagian lucah] dah ada di internet pada pukul 12.08 malam [makna-nya sebelum pukul 12 malam video2 itu dah didelete] dan dia sempat download tapi selepas itu dah takde. Hilang. Samada org yang upload tue delete ataupun admin youtube delete sebab langgar syarat2 youtube. Sebab tue aku mencari kat blog papagomo tue. Kalau tak, malam sket lah aku nak masuk website lucah tue. Cis.


Pembacaan aku di malaysiakini menyatakan video ini telah di upload ke utube petang semalam oleh seorang pemegang akaun youtube yang baru bernama rabiaab11. Dan macam biasa bloggers umno adalah orang pertama yang akan dapat info neh. Korang tak rasa pelik ke apsal dorang dapat info neh dulu berbanding orang lain?


Aku memang rasa pelik. Aku suspect orang yang mengupload video itu ada menghubungi bloggers umno menerusi email. Dia [ataupun mereka] memberitahu kepada bloggers umno bahawa rakaman aksi seks lelaki mirip dsai full edition sudah ada di internet. Cepat download dan sebarkan. Itulah yang bloggers umno dapat informasi dengan cepat.


Sebab tue kalau pdrm ko nak siasat, ko kena panggil papa gomo. Memang tiada bloggers lain yang secepat papa gomo dalam menguploadkan video lucah neh. Melainkan dia yang paling cepat dapat berita. Tapi ada satu lagi bloggers umno yang ada full edition video seks ini dan upload tanpa rasa takut2 di blognya. Papa gomo tue selucah-lucah dia pun tahu juga rasa takut bila pdrm dah keluarkan amaran untuk siasat dan tahan penyebar video lucah. Sebab tue dia rakam guna handphone dan baru upload. Mungkin nak buktikan yang dia dapat benda tue pun dari youtube. Setelah aku siasat aku dapati papa gomo upload video neh kat blog dia pukul 1.30 am dan blogger panglima harimau pula tiada catitan masa tetapi pengkomen pertama kat blog dia adalah pada pukul 1.40 am. 


Lebih kurang sama je. Jarak waktu tak jauh. Hanya mereka berdua je tahu awal. Kalau pdrm sungguh nak siasat, pdrm kena mulakan dari dua individu ini. Itupun kalau sungguh nak siasat. Bila dapat tahu dari mana papa gomo perolehi video itu, barulah boleh buka siasatan lain. Ini kalau asyik cakap nak siasat2, tapi tak siasat2, baik takpayah. Benda remeh macam neh pun lembab nak proses. Tak pandai buat kerja.


Bagi yang dah tengok video tue mesti perasan beberapa perkara ;


1. Serangga yang berterbangan. Setelah aku tengok berkali2, aku sukar nak kata ianya tisu. Aku suspect benda yang terbang ke sana kemari itu adalah serangga. Serangga apa aku tak pasti. 


2. Cahaya lampu yang difocuskan betul2 kat area tilam.


3. Lelaki mirip dsai tak pakai tali pinggang dan keluar dari bilik tanpa tutup pintu bilik. Kalau dihotel agak tak munasabah keluar bilik tanpa tutup pintu bilik. Dan kata eskay rakaman itu tamat sampai disitu sahaja. Kenapa ya agaknya? Bateri kamera dah habis ke? 


Rakaman yang lain adalah rakaman lucah sungguh. Betul2 menunjukkan aksi sedang beromen tanpa ada apa2 sensor sekalipun. So babak tue tak penting pun untuk kita tengok. Apa yang aku nampak pada kedua-dua rakaman part 3 dan part 4 neh ialah ;


1. Masa dan waktu sekali lagi ditutup. Dan dicover dengan subtitle thailand.


2. Kenapa nak sembunyikan masa dan waktu itu aku agak confuse lah. Jangan2 ada sesuatu pada masa dan tarikh tue kot?


3. Maksud aku mungkin rakaman potong2. Contohnya rakaman itu adalah sepanjang 15 minit tapi diringkaskan menjadi 4-5 minit je. Sebab tue mereka tutup benda tue. Sebab nanti terpapar masa pukul 10.45 pm tiba2 lepas beberapa minit jadi 11.45 pm pula. 


4. Kalau ini benar, maka ini antara bukti penting untuk membuktikan dsai tidak berada di lokasi kejadian.


Tapi aku agak kecewa lah dengan sikap penyebar video lucah neh. Perlu ke dia sebarkan video lucah macam neh tanpa sensor apa2 langsung termasuk aksi beromen? Memang video ini sangat lucah dan tak beretika sampai dengan aku2 sekali jadi manusia tak beretika 2,3 hari neh. Kenapa perlu disebarkan ketika eskay nak bersumpah laknat? Ini semua ada kaitan, bukan kebetulan. 


nota : Terdapat rumour rabaaib 11 yang upload neh dipercayai orang dari SKMM. Betul ke? 


Ameno : Bloggers umno slumber je sebarkan tanpa rasa takut yerk..  macam dah ada full access. granted dari siapa lah agaknya. 

Hot : Video seks part 3 dan 4 dah keluar!




Aku dah punggah seme belog umno. Aku dapati ;


1. Hanya bloggers umno je ada rakaman video seks


2. hanya bloggers umno je yang dedahkan benda neh.


Aku nak tgk kalau2 polis amek tindakan pada bloggers umno. Aku dah printscreen bukti yg benda neh di ambil dari blog papa gomo. Video ini akan dipadam esok.


Ameno : Lepas wartawan tv3 kena sound ngan dsai terus keluar video lucah?

Thursday, April 28, 2011

Hot : [video inside] Anak diseret polis sebagai saksi tapi berakhir sebagai pesalah!

Asalnya aku nak keluar dulu, lepas tue baru sambung update tapi terbaca pula satu kisah neh kat malaysiakini. Fuhh kejam. Polis ko jangan tanya kenapa masyarakat tak boleh respect ko. Ko tengok perangai ko sendiri macam mana. Baca bawah ;

Tidak ada ibu bapa yang sanggup melihat anak-anak mereka diheret dan ditangkap ketika keheningan suboh tanpa peluang membela diri di mahkamah. Pengalaman seumpama itu parti meretakkan seluruh keluarga yang terbabit.
Lebih-lebih lagi apabila mendapati mereka yang dipertanggungjawab menegakkan undang-undang membelasah anak-anak mereka semasa dalam tahanan bagi memaksa mereka mengaku jenayah yang tidak dilakukan mereka. 
Keperitan ini yang didakwa dilalui oleh tiga pasangan ibu bapa apabila polis mengetuk pintu rumah mereka dan mencekup anak-anak mereka yang berusia 19 dan 21 tahun mengikut Ordinans Darurat (Ketenteraman Awam dan Pembasmian Jenayah) 1969, yang membenarkan tahan tanpa dibicarakan.
Malah pelajar terbaik Pusat Pembangunan Kemahiran Pahang yang mencatatkan keputusan CGPA 3.53 tidak terkecuali. Mohd Faiz Sarparim, 21, dicekup di depan ibunya, Hamizai Ismail, pada hari pertama bulan Ramadan tahun lalu dari rumah mereka di Kemaman. 
Seorang lagi pasangan ibu bapa, Tuan Wok Badariah Tuan Mat (kanan) juga dari Kemaman, menyaksikan anak lelakinya yang berusia 20 tahun diheret dari rumah mereka pada awal pagi pada Ramadan yang lalu. Alasan yang diberikan adalah beliau merupakan saksi dalam ke mencuri motosikal tetapi kemudiannya ditahan mengikut EO. 
Pasangan ketiga, pemandu lori Abu Samah Ab Rahim (bawah, kiri), 49, dan Maznah Yusof, 41, dari Selayang juga mengalami nasib yang sama apabila anak kedua mereka Muhamad Arif Abu Samah ditahan dari rumah mereka pada 8 Mac tahun ini dalam keadaan yang hampir sama.
Ketiga-tiga pasangan ibu bapa itu menceritakan pengalaman mereka kepada pertubuhan Lawyers for Liberty dan Suaram pada sidang media yang diaturkan hari ini. 
Menurut mereka pihak berkuasa tidak sewajarnya menggunakan taktik seumpama itu untuk menahan anak-anak mereka tanpa dibicarakan dan mendakwa semua mereka tidak mempunyai rekod jenayah.
Semua ketiga-tiga pasangan sepakat, bahawa jika anak mereka bersalah, mereka sepatutnya didakwa didakwa di mahkamah dan bukannya direman oleh polis dan apabila gagal mendapatkan bukti menggunakan EO untuk melanjutkan tahanan mereka.



Isi kandungan video di atas ialah ;
1. Remaja ditahan dirumah, tetapi dalam laporan polis menyatakan remaja ditahan di tepi jalan.

2. Remaja ditahan dibawah ordinan darurat sedangkan remaja cuma dituduh sebagai pencuri motor.

3. Ketika ditahan, polis memberitahu remaja ini dipanggil untuk membantu siasatan sebagai saksi kemudiannya berakhir sebagai penjenayah.

4. Remaja tidak diberikan peluang untuk membela diri tetapi dipaksa mengaku bersalah sedangkan dia tidak terlibat dalam kes kecurian motor.

5. Keluarga mangsa diminta sediakan wang berjumlah rm15k untuk disogok kepada polis bagi melepaskan remaja ini.

6. Remaja dipukul berkali2 dengan pelbagai cara dan alat.

Ameno : Takpayah saksi, takpayah bicara terus ko cop dorang bersalah. Negara islam ke macam neh?

TV3 tanam fitnah terhadap anwar ibrahim dan eskay yang nekad bersumpah.





Baru habis tengok berita tv3 pasal isu eskay dan dsai tadi. Tv3 neh memang barua sungguh. Sendiri bertanya, dan sendiri buat kesimpulan. Pasal eskay kat tv3 tadi aku tengok ;


1. Eskay akan angkat sumpah esok, macam yang aku dah tulis kat sini. Tapi bukan kat masjid wilayah sebaliknya di masjid sentul. Tak silap aku dia sebut bandar baru sentul.


2. Dia minta orang yang tak percayakan pendedahan dia datang tengok 'upacara sumpah' dia.


3. Dia akan angkat sumpah dengan rahim chik dan shuib lazim.


4. Ketika dia buat pc untuk jelaskan tujuan dia aku nampak dia baca skrip.


5. Ketika dsai nafi dia terlibat dalam video itu, aku tak nampak dsai baca skrip.


6. So aku agak heran kat sini. Kalau eskay di pihak benar apsal dia nak baca skrip pula? Ini kes dia dan dsai. Dia kan ada dalam video tersebut? Kalau tuduhan dia benar, kenapa pula dia tak didakwa sebagai menjadi bapa ayam? Ataupun paling2 koman dia tahu macam mana nak contact bapak ayam. So kenapa pdrm tak banteras kegiatan pelacuran pula?


7. Sebab tue lah aku susah nak percaya cakap eskay. Masa ko pergi haji, lepas balik ko masih bekalkan anak ayam kat orang. Ko sendiri tak malu dengan Allah swt. Tapi ko suruh org lain malu dengan Allah swt. Kononnya ko nak dedahkan perbuatan dsai tapi perbuatan ko macam mana? Ko dah bertaubat habis? Ko pernah terfikir tak nak rujuk mana2 ulama sebelum buat apa2 keputusan. Ko pernah baca Alquran dan mengenangkan kejahatan ko ketika ko bekal anak ayam? Ko penyaport industri pelacuran dan ko takde sedikit pun rasa malu atas hal itu tapi ko suruh org lain malu dengan perbuatan mereka? Aku tak nampak ko menangis. Aku tak rasa ko pun macam dah insaf tapi ko suruh dsai insaf?


8. Eskay juga cakap dia sanggup bersumpah apa yang dia cakap itu benar demi Allah swt, demi rasul dan anak cucu kita.. aik eskay? Kalau dah sungguh benar ko proceed je lah RCI. Sepatutnya dari awal lagi eskay patut call jabatan pencegahan maksiat. Kenapa sebelum jumpa video seks dia tak insaf ttp selepas tengok video seks tiba2 dia insaf pula?


9. Eskay juga mencabar dsai untuk bersumpah bagi membuktikan dsai di pihak yang benar. Dia mengaku dia kenal dsai dah lama. Dia kenal sagat perangai dsai dan dia cakap dsai takan berubah dan insaf. Dsai takan mengaku semua tuduhan2 yang membabitkan dia. Hait, kalau dah tahu pasal apa ko dedahkan video tue? Patut ko atur satu lagi pertemuan pelacur dan dsai, kemudian biarkan jabatan pencegahan maksiat tangkap basah dsai. Apa susah sangat?


10.  Eskay juga cakap yang hanya trio t je yang bertanggungjawab dalam isu video seks. Maksudnya kat sini nak cakap umno dan kerajaan takde kaitan langsung lah. Boleh jadi betul, boleh jadi salah. Tapi aku heran pasal puak2 umno gak yang upload video neh kat utube pada asalnya. So susah nak cakap dorang tak terlibat melainkan bukti menunjukkan sebaliknya.


11. Namun eskay menafikan bahawa dia terlibat dalam penyebaran video seks di utube. Kalau dah eskay nafi, sah2 polis lah yang edar. Sebab video itu ada pada polis bukan pada eskay.


Dah habis babak eskay tv3 buka babak dsai. Lagi kurang ajar dan bacul. Kalau untuk eskay pengacara buletin utama cakap satu kesimpulan then biarkan eskay jelaskan, tapi berbeza untuk dsai. Sendiri cakap dan sendiri buat persepsi. Bodoh!


1. Pengacara tv3 cakap dsai tak mahu menyahut cabaran sumpah eskay. Aku tak dengar pun wartawan tv3 tanyakan soalan macam tue kat dsai. Cuma yang aku dengar dia suruh dsai ulas isu sumpah eskay dan adakah dsai akan bersumpah?


Korang faham tak? Kalau ko ditanya adakah ko akan bersumpah, ko nak jawab apa? Aku tolak cabaran bersumpah!! Aik dari mana kesimpulan itu boleh timbul sedangkan soalan itu lain? So adil lah kalau dsai jawab u orang apa? U orang islam... okey  ikut hukum mana sumpah2 neh?


2. Then tv3 main api lagi. Wahh tv3 cantek ko. Jadi egen gitu. Jaga2 lah jangan esok lusa bangunan ko tue runtuh tv3. Pasal panas sangat dalam tanah. Allah swt melihat. Orang miskin dizalimi. Jangan ingat 10% kebaikan ko boleh menutup 90% kejahatan ko. Aku bukan menghukum ko tv3. Jangan salah sangka. Aku bagi peringatan ikhlas atas tali persaudaraan sesama islam. Menyesal esok takde gunanya. Ingatlah doa orang yang dizalimi dimakbulkan Allah swt. Cepat atau lambat je. Tv3 tak henti2 buat kesimpulan, siar interview dsai tapi suara ko tutup. Bagi kesimpulan 2 minit, jawapan dsai satu saat pun tv3 tak lepaskan ke udara kat tv3. Aku sampai hairan. Kalau macam tue baik ko tak payah rakam interview dia dah korang tv3 hebat sangat buat kesimpulan dan persepsi sendiri. Buat apa menyemak kat majlis orang pula? Bahghal.


3.Dan kat tv3 tadi sempatlah aku tengok sekali lagi dsai menafikan dia pelaku dalam video seks itu dan dia juga cakap dia tak tonton video terbabit. Apa yang dia tahu adalah berdasarkan sumber2 yang dihebahkan menerusi media awam. Kemudian tv3 ungkit isu jam omega. Aku sikit pun tak dengar apa soklan wartawan tv3 pada dsai tapi tak payahlah tv3 buat kesimpulan yang dsai mengelak dari menjawab isu jam omega. 


4. Macam biasa isu dna dimainkan lagi. Memang padan muka wartawan tv3 tue. Kalau aku kat situ, memang dah lama ludah dah. Kiranya dsai tue tahap bersabar lagi. Memanglah tugas wartawan tue bertanya. Korang fikir dsai neh bodoh sombong ke taknak layan wartawan? Dia layan cuma dia bohlayan tv3 sebab tak guna pun cakap elok2 ngan tv3 neh. Cakap baik macam mana pun bila masuk buletin utama kena spin juga. So dah alang2 gitu baik gaduh je terus. Lagi pueh ahti.


Tapi yang aku tak boleh blah tue wartawan tv3 tadi mengaku dah naik pangkat beb. Heh. Dsai cakap nak naik pangkat lah tue..pehtue wartawan tv3 balas dah promote dah pun.. hehehe ko ngaku depan2 dalam tv ko dah dipromote hasil membuat kerja2 fitnah. Sapa lah wartawan tue. Kalau aku jumpa aku tampar puas2. Pehtue aku pijak mulut dia sampai pecah. Geram aku.


Korang fikir rakyat malaysia ada mood nak fikir masalah peribadi dsai dan isu fitnah menfitnah neh? Aku harap tv3 dan kerajaan boleh tumpu isu untuk selesaikan masalah rakyat yang dah menimbun2 neh. Bukan sibuk dok menfitnah pasal nak mempertahankan kuasa. Macam neh punya sikap pemimpin nak suruh kita respect? Masalah rakyat ko taknak focus. Kebajikan rakyat ko taknak jaga tapi suruh undi ko sampai mampos? Boleh mmg boleh, korang umno dan bn boleh pergi mampos.


Nota : Kalau korang perasan tv3 tadi dok guna gambar dsai yang bengis. Apa niat dorang guna gambar tue? Nak serap persepsi kononnya dsai neh org jahat + kejam + zalim + bengis.


Ameno : Cefour.. hehehe

Free ipod nano disini

Tolong !!! Dalam blog aku ada burung terbang !!!

Kat dalam belog aku ada burung weh. Tak caya? Tengok bawah beb ;




Apa burung neh buat dalam belog aku weh? Aku agak suspen neh. Siyes. Bila aku scroll atas bawah dia follow aku der. Aku dah cuak dah. Gila apa burung leh terbang plak dalam belog? Tengok bawah der. Aku sempat tangkap aksi dia terbang2 neh ;




Arh sudah. Apa dosa aku pada burung biru neh der? Takan plak belog aku jadi rumah dia pula. Aku pun buat2 lah tanya dia. Manalah tahu kot2 dia leh cakap kan. Dah dia leh terbang. Tue yang minda aku dok fikir jangan2 burung neh leh cakap. Saja aku test. Memang dia bercakap der. Gila. Nak pengsan aku. Tapi tak pengsan. Aku sempat gak captured adegan tue der. Tengok bawah ;




Hehehe.. dia soh aku tweet or follow dia lah der.. burung twitter rupanya. Buat saspen aku je lah burung neh. Hehehe..


Korang nak tahu cara-cara nak masukkan burung neh dalam belog korang? Mudah je. Ikut step neh ;


Untuk blogspot


1. Login blogger - masuk dashboard - pilih design - add gadget - cari html / javascript - paste code bawah neh ;




  • <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script><br /><br /> <script type="text/javascript"> var birdSprite="http://4.bp.blogspot.com/_9B1yqig9iAg/TVKEXsnAUMI/AAAAAAAAAII/o7TYnYBuC6k/s1600/birdsprite.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/amenoworld";var tweetThisText = "Twitter - http://twitter.com/amenoworld http://amenoworld.blogspot.com/";tripleflapInit();</script>


Yang kaler biru tue korang kena ;


- Masukkan id twitter sendiri ya. 


- Url blog korang.


2. Then save. Lepas tue try tengok belog korang ada tak keluar benda alah tue. Kalau keluar bagus. Kalau tak keluar mungkin masalah internet. Kalau tak jadi pelik gak sebab aku buat sekali terus jadi.


Untuk wordpress


1. Login wordpress - dashboard - pergi ke tab widget - pilih text - paste code tadi.


2. klik save.


3. then view. Tengok burung tue keluar tak.


Jangan lupa ganti username dan url belog masing2 sebelum klik save.


Benda neh aku amek kat sini. Kredit untuk dia lah. Aku cuma tulis balik je menandakan tutorial neh memang menjadi.


Ameno : Burung biru atau burung blue.. ? Hehehe.. datok t punya pasal!

Tutorial : Masukkan comment box FB dalam blog anda

Entry special neh untuk sahabat fb yang bertanya. Dah alang-alang dia tanya aku pun terus tulis kat sini. Senang. Boleh share dengan sahabat-sahabat yang ada blog. Mungkin dorang berminat nak buat macam yang aku buat. Aku mula-mula buat neh pun tiru malaysiakini. Hehehe.


Aku rasa ianya menyenangkan orang yang nak komen kat belog aku. Bukan semua suka nak buka2 ruangan komen untuk komen kan. So ini memudahkan bagi mereka yang nak komen cepat.


Mula-mula korang kena masuk sini ;


http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/comments/ <-- klik je sini.


Then nanti dia muncul macam gambar kat bawah neh ;






1. Korang kena masukkkan url entry blog korang. Setiap entry berbeza url.


2. Pilih berapa komen yang dipaparkan. Biasa aku pilih 5 je. Takley panjang2 sangat. Nanti sampai ke bawah jadi panjang pula entry aku karang. Kalau mereka nak baca komen lain2, mereka akan klik sendiri untuk view semua komen lah.


3. Yang neh lebar. Aku biasa pilih 400. Tapi standard fb tetapkan 500. Suka ahti korang nak pilih apa pun.


4. Yang neh ikut suka ahti masing2 lah. Aku pilih light aje. Dia ada dua option light @ dark.


5. Then click code. Tunggu box akan keluar. Macam bawah neh ;






6. Copy benda tue.


7. Pergi ke entry blog korang ataupun dashboard - edit post - edit


8. Dah pilih edit kan?


9. Then pilih edit html ;






10. Pergi kat akhir post macam kat bawah neh ;






11. Then paste.


12. Klik publish post. Settle.


Nanti jadilah macam yang aku biasa buat tue. Hehehe..


Senang kan? Ingat ya point penting ;


1. Setiap satu entry mempunyai url berbeza, so kena buat ulang2 lah untuk entry yang berbeza.


2. Hanya letak kat bawah post je. Jangan letak atas. Aku tak pernah buat pula. Taktahu jadi ke tidak. Hehehe


Ameno : Lagi 2 tutorial aku nak buat sebelum bahan umno neh. Hehehe

Trio datuk T sumpah laknat selepas solat jumaat

Pagi tadi aku beli paper berita harian. Macam yang diduga isu video porno pasti menjadi berita muka akhbar hari neh. Tapi takde banyak sangat ulasan pasal video lucah neh kat akhbar terbabit. Mana boleh lawan utusan beb. Heh. 


Polis cakap mereka nak siasat lanjut sapa yang sebarkan video klip bahagian kedua neh. Bahagian pertama pun dah naik mengantuk aku tunggu tak selesai gak. Itu pasal aku malas layan cakap2 polis neh. Cakap je pandai. Baik lagi aku. Dah sah2 cakap memang pandai. Tapi tak mampu nak terjemahkan dalam bentuk perbuatan sebab bukan polis. Setakat mampu melalak dalam belog pun dah cukup bagus aku rasa. At least polis rasa gak pedas kan. Enh nak tangkap aku ka? Heh.


Then kat bawah berita tue pula dan2 je trio t nak buat sumpah laknat. Aik? Korang nak bersumpah laknat pula? Ini butiran mengenai agenda trio t mengenai hal itu ;


1. Trio T akan buat sumpah laknat selepas solat jumaat [iaitu lusa].


2. Mereka nak bersumpah bagi membuktikan mereka di pihak yang benar. Mereka nak membuat pengakuan bahawa memang dsai bersama [bersetubuh] wanita asing yang dipercayai dari china dalam video terbabit.


3. Mereka akan bersumpah di masjid wilayah persekutuan kuala lumpur, di jalan duta.


4. Sumpah laknat itu akan diadakan selepas solat jumaat dan akan disaksikan lebih dari 2,000 jemaah.


5. Ketika wartawan BH hubungi shuib untuk mengesahkan hal ini, shuib mengaku memang benar mereka akan bersumpah tapi di masjid mana dia tak pasti. Lagipun dia pun baru tahu ketika dihubungi oleh wartawan. Wartawan bh gagal contact eskay dan rahim chik.


6. Jamil khir baharom mengalu2kan isu sumpah menyumpah neh. Dia kata Alhamdullilah. 


7. Jamil khir kata sumpah laknat ialah salah satu mekanisme keadilan dalam sistem syariah dan ianya sangat mudah.


Aku bukan peduli pun trio t neh bersumpah. Alquran dah jelaskan orang akhir zaman akan menjadikan sumpah ini permainan. So takde kesan pada aku. Cuma aku heran kenapa taknak procced RCI je? Kan itu harapan trio t? Green light dah dapat dari dsai kan? So RCI je lah.Awat tiba2 main sumpah2 neh? Jamil khir neh pun satu. Terangnya separuh2. Apa salahnya kalau dia cakap yang benar? Bersumpah hanya selepas gagal mendapatkan proses keadilan di dunia setelah menggunakan semua jalan yang wujud. Bersumpah selepas bersolat minta petunjuk dari Allah swt dan bersumpah jika kamu difitnah @ mangsa. Dalam hal ini yang mangsa ialah dsai. Yang menuduh pula bersumpah? Arh sudah. Makin melalut. Yang aku tahu aku takmo terjebak dalam kekalutan ini. Aku nak berdoa semoga aku terselamat dari bala bencana akibat fitnah.


Ameno : Trio T ? Tipu? Tersumpah? atau Terlaknat?


Di sini ada cara untuk dapatkan free blackberry

Isu video seks dsai : 10 soalan umno perlu jawab.





Nampaknya umno memang membabikan seluruh rakyat malaysia dalam permainan babi dia yang jelas tak berfaedah buat rakyat malaysia. Enh nanti dulu. Kenapa aku membabitkan babi pula kat sini? Babi tak pandai fitnah orang. Jadi disini jelas babi itu lebih baik dari orang yang membuat fitnah. Jika begitu statement aku sebentar tadi patut ditukar. Nampaknya umno memang sedaya upaya cuba meng-umno-kan [baca : mensyaitankan] rakyat malaysia dengan permainan fitnah yang mengheret rakyat jelata ke kancah kepornoan. 


Mungkin umno mendapat inspirasi dari  filem terbaru indonesia iaitu 13 cara memanggil syaitan untuk memantapkan jalan cerita ini. Syabas diucapkan. Memang untuk menghidupkan watak porno perlu kita melayan filem porno terlebih dahulu. Jangan terkantoi lagi buat kali yang entah ke berapa aku pun tak terkira. Tetapi saiful boleh lah di anggap sebagai ikon kantoi semalaysia yang terkenal tahap worldwide.


Hari ini kita semua tahu yang umno telah mengedarkan video seks kedua yang mana mukanya mirip dsai [padahal tak mirip langsung dalam video ini] di youtube dan tv3. Memang betul umno sudah tentu akan sedaya upaya menafikan bahawa bukan mereka yang edarkan video itu walaupun kita tahu tv3 ialah syarikat proksi umno. 


Bagi aku tujuan umno edarkan video itu adalah cuma 1 sebab sahaja. Iaitu mereka mahu kumpul ataupun collect pandangan rakyat marhaen atas isu ini. Setelah mendalami sedalam dalamnya isu ini aku dapati ;


1. Tujuan utama video ini diedarkan bukan untuk attack peribadi anwar namun itu adalah salah satu kelebihan yang mereka dapat jika rakyat hilang kepercayaan terhadap dsai.


2. Mereka cuma nak lihat berapa ramai yang sokong anwar itu aje. Lebih kurang macam survey. So inilah yang umno buat sebenar. Mereka edar satu video dan mereka tunggu dan lihat reaksi orang ramai.


3. Kenapa susah payah nak baca reaksi orang ramai? Mudah. Mereka ada plan yang lain. Iaitu nak masukkan dsai ke dalam penjara. Kalau pun tak dapat masuk ke penjara sungai buloh, cukuplah dsai dikenakan tahanan rumah dan dilarang untuk berpolitik lagi. Jika rakyat masih berpihak kepada dsai dan pr ini bermaksud harapan untuk rakyat berdemo dan reformasi akan berulang semula. Ini sudah tentu akan menjejaskan kepimpinan najib. Najib tidak mahu lepas jawatan sepertimana mahathir. Najib juga tidak mahu tanggung risiko kalah dalam PRU-13 jika mengheret dsai ke penjara secara keras dan paksa. Sebab itu dia perlu tahu [mengkaji] sebanyak mana sokongan rakyat terhadap dsai. 


4.Kenapa anwar neh penting sangat? Sapa dia? Sapa? Dia neh adalah watak utama yang sedang struggle nak satukan dap dan pas. Dap dan pas memang tak sepakat dalam banyak hal yang melibatkan akidah umat islam. Atas sebab apa dap dan pas berkompromi sesama mereka kerana anwar dan pkr. Ini hakikat.


5. Selagi anwar ada, selagi itu anwar akan pastikan pakatan rakyat survive. Walaupun brhadapan dengan pelbagai liku. Yang pasti motif umno nak jatuhkan dsai. Jatuhkan pkr. Jika itu berlaku maka dap dan pas akan terang2 tunjuk taring [perjuangan dan matlamat] masing2. Dan bila itu berlaku pakatan akan berpecah. Yang sokong dap, undi dap. Yang sokong pas, undi pas. Takan ngam dua parti ini sampai abadi sehingga ada yang mengamkan mereka. 


6. Anwar tak tentu berjaya satukan dap dan pas untuk selama-lamanya. Sebab tue aku heran apasal umno kemaruk sangat nak jatuhkan anwar secara zalim dan merepek. Kenapa umno takut secara keterlaluan pula? Whoor selagi anwar ada kuasa untuk menyatukan dua parti ini maka selagi itulah pakatan rakyat ada harapan untuk amek alih putrajaya. Bila ada harapan itu, maka secara automatik peluang untuk umno hilang kuasa juga ada. Inilah yang paling ditakuti mereka.


Berbalik kepada isu video seks tadi, setelah aku menonton part 1 dan part 2 aku nak tanyalah kepada penyokong2 umno dan umno sendiri 10 soalan ini. Aku takmo berikan analisis aku kali neh. Aku takmo masuk perangkap umno macam dulu. Sangka aku umno nak jatuhkan karakter dsai sahaja. Rupanya mereka ada misi yang lain juga. Lebih kurang baling satu batu 5,6 ekor burung mampos sekaligus.


10 soalan ini umno perlu jawab. Jangan bagi alasan. Jawab kalau berani.


1. Eskay kata hanya dia memiliki salinan tunggal video terbabit. Telah dia serahkan kepada polis. Tetapi kenapa rakaman video itu boleh tersebar keluar? Adakah pdrm sendiri yang sebarkan? Jika ya, adakan pdrm akan dakwa diri mereka sendiri sebab sebarkan rakaman lucah?


2. Eskay kata ia berlaku di hotel kuala lumpur pada awalnya. Kemudiannya di thailand. Kemudian di kuala lumpur balik tapi kali ini appartment. Jadi dimanakah lokasi yang betul? Jika polis berada di tempat yang benar, maka sila dedahkan lokasi sebenar tempat aksi itu dirakam.


3. Kenapa tidak dedahkan pemilik jam omega sedangkan itulah yang penyokong umno dan ahli parlimen kerajaan dok bising2 sebelum itu?


4. Kenapa polis tidak panggil pakar dari korea itu datang ke malaysia dan membuat statement secara terbuka di sini sambil menjelaskan secara terperinci kaedah yang digunapakai untuk mengesan bahawa video itu tulen? Whorr kejap. Kenapa korea? Kerana k-pop? Ataupun kerana rata2 rakyat malaysia percaya kepada korea kerana mereka mempunyai teknologi yang canggih maka kesempatan ini digunakan untuk mencipta satu lagi persepsi?


5. Polis banyak kali sebut bahawa video itu tulen. Ya. Jadi bilakah masa yang sesuai untuk polis memberikan fakta kepada kami bagaimanakah polis membuktikan bahawa video itu tulen? Saya tak percayakan cakap polis. Maaf. Arwah sarbani dan aminulrashid yang meninggal menjadi antara sebab kenapa kata2 polis adalah perkara yang sangat2 sukar untuk saya percaya buat masakini. 


6. Kenapa dalam video pertama di upload dari thailand?Adakah ini untuk memadankan dengan cerita eskay bahawa dsai selalu ke thailand? Kenapa ada sarikata thailand untuk menutup masa di video pertama? Kenapa tiada bunyi malahan bunyi desiran angin pun takde. Kenapa?


7. Kenapa video kedua di upload dari indonesia pula? Kali neh tiada sarikata indonesia? Babak selepas mandi? Kenapa edarkan sedangkan ulama dan mufti sudah menegur perbuatan ini salah dan bercanggahan dengan islam. Tak faham bahasa atau tak faham islam?

8. Dalam video klip pertama dsai tidak mempunyai janggut. Tetapi ketika dsai pergi ke mahkamah keesokkan hari janggut dia tumbuh. Dalam video klip kedua ditunjukkan perut dsai yang boroi. Tetapi dalam gambar mahkamah dsai hari selepasnya menunjukkan bahawa perut dsai kurus. Adakah kamera cctv pandai buat kamera trick macam yang diperkatakan oleh kicdefella? Ini cctv live. Amek kamera handphone. Rakam diri kita sendiri. Sebagaimana beza pun kita dengan gambar asal ianya takan boleh menghilangkan janggut dan membuncitkan perut dengan sangat keterlaluan melainkan ia di edit terlebih dahulu sebelum di videokan. Jika berlaku editing sebelum itu, maka untuk apa? Untuk apa membuncitkan perut dsai dan menghilangkan janggut pula? Bukan kah ini akan menambahkan keraguan. Hujah kickdefella membuktikan bahawa orang yang sama boleh berubah2 jika berlaku proses mengedit. Sebab itu aku rasa aneh. Kenapa nak edit atau sunting apa2 bahagian dalam video ini pula kalau benar ia tulen? Itupun tak masuk lagi muka dsai yang hehehe.. korang tengoklah kat atas sendiri [rujuk gambar atas].


9. Eskay serah dna tadi. Lagi pelik. Kenapa dia serah dna pula kepada polis? Malahan dalam berita tv3 tadi dia cakap dia serahkan dna secara suci ahti dan sukarela menyerahkan dna kepada pihak polis dan sanggup memberikan kerjasama penuh. Aik. Kenapa dna lagi?


10. Last tapi inilah yang paling penting. Kenapa tidak umno dan kerajaan proceed dengan RCI? Bukan kah itu laungan umno dan kerajaan bahawa dsai perlu diadili bagi membuktikan mereka [umno] di pihak yang benar? Teruskan. Hari rabu sudah brlalu banyak kali. Nazri cakap kabinet nak bermesyuarat bagi menentukan wajar atau tidak RCI dibentuk bagi siasat kes ini. Cepat. Takan dah lupa kot. Proceed je RCI. Mari kita lihat siapa yang kena. Jangan main tarik tali. Jangan cakap belit2. Jangan serang dsai macam neh. Bentuk RCI segera. 


Mungkin umno takut kot. Sebab akan mendedahkan kelemahan mereka.Yang paling utama mereka kena dedahkan kandungan video dan vcd video itu kot. Lepas itu kamera cctv. Lepas itu jam omega. Lepas itu lokasi kejadian. Kemudian perempuan. Kemudian pemilik premis. Kemudian pemandu dsai yang bawa dsai ke sana. Arhh sudah. Makin panjang isu neh. Sangka mereka dsai menentang RCI. Tapi mereka silap. Arh sudah. Maka mereka buat2 lupa pasal RCI pula? Heh.


Sedar tak sedar clue di manakah lokasi kejadian adalah antara perkara utama yang polis akan dedahkan jika perkara ini benar2 berlaku. Tapi sayang nak dedahkan lokasi pun polis takut. Eskay pula cakap belit2. Kejap nak bersumpah. Kejap paksa dsai bersumpah. Bila sesi berita nak sumpah menyumpah berakhir tiba2 muncul pula video seks part II. Cuba cakap dengan jelas. Bila kah tarikh sebenar video seks itu dirakam dan di mana kah lokasi kejadian? Bukan apa, kalau lokasi pun mereka ubah2 kejap sana kejap sini tak mustahil mereka boleh ubah2 tarikh kejadian pula. Tak percaya cakap aku? Takpe. Masa akan membuktikan hujah aku benar. Tunggu dan lihat.


Ameno : Umno kalau berani ko jawab.
Mahu Blackberry percuma? Klik sini tetapi jangan rakam aksi lucah pula ya.

Wednesday, April 27, 2011

TV3 siar : Video seks bahagian kedua di youtube : papa nurul izzah part II!





Kali neh kalau korang nak marah aku marahlah. Pasal aku dah memang geram habis. Kalau diikutkan ahti panas aku, bukan fack you yang aku nak cakap kat buletin utama sebenarnya. Lebih dari itu lagi. Kata orang jaga lah akhlak ko. Ko tue pejuang pas. Kalau nak maki hamun baik ko masuk umno der.


Memang lah boleh sabar. Neh dah cukup sabar lah neh pasal tue aku cakap fack you je. Kalau aku betul2 marah, tak main lah fack fack ejaan bahasa melayu beb. Baik aku bagi ejaan english terus. Lagi pueh ahti aku. Pueh ahti dapat, dosa pun dapat. Mungkin merit dosa aku bertambah kot hari neh. Hehehe.


Aku tadi macam biasa tonton buletin utama. Sejak akhir2 neh memang rajin pula aku layan berita tv3. Macam aku pernah cakap dulu. Aku neh peminat mereka yang setia. Peminat yang nak kutuk2 dia lah kan. So kalau tak tengok berita dia macam mana aku nak collect modal untuk kutuk2 dia. Betul tak?


Agak lewat 2 minit tadi ketika aku buka buletin utama. Ketika aku buka aku nampak video lucah sedang dimainkan di tv3. Fack youuu..! Aku cakap dalam ahti je lah. Nak maki depan2 pun bukan tv3 dengar. Tidaklah aku berminat menghayati aksi video itu kerana di fikiran aku benda itu sudah aku tengok berulang kali sebelum ini. Tetapi aku silap. Kali ini mereka mainkan aksi baru bhai. Fulamakk.. Tv3 kini selangkah ke alam porno. Dulu pun bukanlah tv3 clean sangat. Ada juga aksi lucah melucah. Tetapi kini tahap kelucahan tv3 dah upgrade. Kata omputih enhanced. Kasi up lagi tingkat kelucahan itu. Dari lucah ke porno. Porno lebih jijik dan keji. Tetapi itulah yang tv3 saji tadi. Khas buat penonton melayu agar mereka semua akan mengeji dsai.


Kali ini lebih panas beb. Aku pun pelik gak apsal aku boleh tak alert pasal benda neh hari neh. Apa yang aku buat tadi hah? Whorr aku sibuk lah hari neh. Tak buka pun blog2 member politik tadi. Masuk update kejap dan out. Korang nak tahu apa yang si tv tayang tadi ? Meh sini aku ceritakan ;


1. Mula2 ada lelaki yang keluar dari bilik pakai tuala mandi


2  Kemudian dia salin tuala ke baju dia. Baju kaler putih aku perasan.


3. Ketika salin baju dia berbogel. Perempuan tue pun berbogel gak. Salin baju depan2 kamera. Saling bogel berbogel mereka berdua. Heh


4. Then paparan video tamat. Aku syak tv3 tayang penuh aksi itu. 1.04 lebih.


5. Kemudian ezam muncul buat ulasan. Nak terlompat aku dengar ulasan ezam tadi. Nasib baik aku bukan katak. So aku takdelah melompat2. Heh.


6. Ezam membuat persepsi bahawa aksi lucah dalam video itu memang dsai. Dsai kena berhenti dari arena politik. Fikirlah kesejahteraan rakyat dan utamakan kepentingan rakyat dan keluarga. Yelah tue ezam. Ke utamakan kepentingan umno? Heh.


Dari apa yang aku dapat kat youtube dan malaysiakini pula ;


1. Video tue dah kena removed. Aku cari tapi tak jumpa.


2. Malaysiakini lapor video itu di upload dari indonesia beb. Arhh sudah eskay kata cuma dia miliki video itu.Tetapi macam mana pula warga indonesia dan warga thailand ada video itu hah?


3. Video itu di upload oleh pengguna youtube yang baru register akaun youtube. Heheh. Lepas upload terus ko lari yerk. Dah tue apsal ko upload jauh2. Ke ko pandai main2 benda neh. Maksud aku mungkin dia upload dari malaysia je tapi dia dapat tipu kita cam benda neh di upload dari indonesia. Manalah tahu kan. Orang pandai komputer neh mereka boleh buat apa2 je. Tambahan pula bila ini menjadi tugas utama sekumpulan geng untuk menfitnah dsai. 


4. Title video tue fuhh cantek. Papa nurul izzah part II. Hehehe. Awatnya nak guna nama nurul izzah pula? Aku sebenarnya pernah dengar ungkapan2 ini. Selalu aku baca kat belog umno. Dorang gemar bahasakan papa nurul izzah. Fuhh. Ada kaitan ka? Kalau dah terbiasa cakap macam tue lama2 orang cam pecakap2 itu.Arhh sudah kantoi. Kalau dia baca belog aku, dia akan perasan dia dah kantoi. Hehehe 


5. Aku ada link video yang dimaksudkan. Video ini palsu. Aku yakin. Kali neh aku takan letak link atau upload video neh kat sini. Cukuplah. Aksi ini sangat porno. Benda palsu. Ulama dah larang. Elok kita ikut nasihat ulama. Kalau tv3 dan blogger umno rasa mereka lebih hebat dari ulama, maka kita nak kata apa lagi? Biarkan mereka.  Bukan tak ditegur. Sudah ditegur. Mereka bagi alasan nak cari keadilan. Bukan tak diberi. Sudah diberi. Proceed lah RCI. Kenapa tangguh? Allah swt lebih tahu. 






Ameno : 1malaysia kena badi porno.
Menangi IPAD2 percuma disini. Jangan risau, anda tak perlu beraksi lucah.


Eskay beri sample dna pada polis.

Sorrylah kalau aku tak faham. Kenapa agaknya si eskay neh bagi sample dna dia kat polis pula? 
Baca bawah ;




Jangan salah faham aku kutuk eskay pula. Aku bukan kutuk ye. Cuma aku heran kenapa dia bagi dna dia kat polis itu aje. Benda neh fitnah, aku haraplah sangat agar polis jangan berlarut-larutan layan kempen fitnah umno terhadap dsai. Lantaklah aje videoseks neh. Cukup2lah tue jadi pakturut umno.


Ameno : Apa agaknya plan mereka sekarang neh.. urmm.. 

Zamihan : Syeikh AbdulRahman Sudais bukanlah seorang yang maksum dan tidak boleh dikritik.

Sesiapa sahaja boleh mengkritik dan dikritik kecuali para Nabi dan Rasul yang diberikan ismah (kemaksuman) oleh Allah SWT. Kritikan beradab adalah amalan sihat dan digalakkan dalam Islam kerana ia boleh dijadikan mekanisme penentuan baik-buruk atau benar salah sesuatu perkara. Ia juga digunakan sebagai instrumen penambahbaikan bagi seseorang. Justeru kita melihat sesiapa sahaja yang berharta, berkuasa atau bertahta tidak sunyi dari kritikan. termasuklah kritikan saya terhadap Syeikh Abdur Rahman bin Abdul Aziz As-Sudais yg memegang jawatan Imam Besar dan Khatib Masjid Haram di Mekah al-Mukarramah. Beliau seorang tokoh yang seringkali mengkritik ulamak sunni, kerajaan saudi dan umat Islam...tentunya tidak terlepas dari kritikan.
Saya tidak kisah jika beliau hadir ke Malaysia membicarakan tentang dakwah, pembangunan modal insan dan ketamadunan Islam. Malah saya menyanjunginya atas usaha dakwah, nasihat dan bimbingan berkenaan. Jazakumullah khayran ya Syeikh. 
Namun jika beliau hadir dalam Seminar Berpegang kepada al-Quran dan al-Sunnah di Royal Chulan hotel pada 22-24hb April lalu bertujuan memberi sokongan dan kredit kepada speaker-speaker berfahaman Wahhabiy dan menyokong dakwah Wahhabiy ia adalah sesuatu yang tidak wajar dilakukan. Ini kerana : 
1) Fahaman Wahhabiy tidak diterima pakai di negara ini 
2) Fahaman Wahhabiy bukanlah satu mazhab yang setaraf dengan mazhab muktabar Ahli Sunnah Wal Jamaah.
3) Metodologi Fahaman Wahhabiy sering bertentangan dengan Fatwa dan metodologi pengurusan Islam di negara ini. 
4) Sering menimbulkan kerancuan terhadap umat Islam dengan isu remeh (khilafiyyah). 
Tambahan pula, beliau merupakan tetamu kerajaan dan tidak wajar jika ingin bersikap campur tangan dalam urusan hal ehwal Islam negara kita. Apatah lagi menghadirkan diri ke seminar yang dianjurkan tanpa permit dari Jabatan Agama dan pihak keselamatan negara kita.
Saya pun hairan mengapa JAWI tidak mengambil tindakan pada Seminar yang dianjurkan tanpa permit dan tauliah berceramah. Dan Saya yakin bahawa kebanyakkan speaker yang bercakap (samada penceramah tempatan, Thailand dan Arab Saudi) tidak ada tauliah berceramah. Ia berbeza dengan JAIS. dan saya difahamkan sebelum ini penganjur bercadang untuk mengadakan seminar di De Palma, Ampang. Namun, atas arahan Tuanku Sultan Selangor, seminar tersebut terpaksa dialih ke Royal Chulan Hotel. Mungkin area Kuala Lumpur lebih 'selamat' berbanding Selangor. Memang pelik jika ada peruntukan undang-undang dan aduan..tetapi tidak ada penguatkuasaan terhadapnya.
Berbalik kepada isu Syeikh al-Sudais. Secara peribadi saya katakan bahawa beliau salah seorang Syeikh Salafi yang bercakap tidak serupa bikin. Semasa dia di Malaysia di ceramah-cerahamnya & khutbah di Masjid Wilayah, beliau berkata :

Tetapi dalam masa yang sama beliau juga yang bersifat melampau dalam menghukum. Buktinya : 
1- Syeikh As-Sudais menghukum secara melampau kononnya AMALAN MAULID RASUL sebagai amalan yang SALAH. Bahkan menganggap sambutan MaulidurRasul sebagai BID'AH yang SESAT. Dan sesiapa yg menyambutnya dikira SESAT. Beliau juga secara terang-terangan menyatakan amalan sambutan Maulid itu adalah perbuatan MUNGKAR dan perlu dicegah. Tidak cukup dengan itu, beliau secara tegas mendakwa sambutan maulidRasul adalah AMALAN SERUPA AHLI KITAB DAN SERUPA GOLONGAN KAFIR. Subhanallah.
Tidak cukup dengan dakwaan di atas, beliau secara keras mendakwa TIDAK SAH IMAN (JADI KAFIR) SESIAPA YG BUAT BID'AH INI & MAULID. La haula wala quwwata illa billah. Bukankah ini dari jalur fahaman ekstrem? Dan apakah fahaman jenis ini tidak boleh dikritik memandangkan beliau tetamu Kerajaan dan berjawatan Imam Besar Masjidil Haram. Dan apa pula kesannya kepada umat Islam sedunia yang menyambut MaulidRasul saban tahun? Dan bagaimana pula dengan pemerintah kita yang menyambutnya? Bukankah beratus dan beribu ulamak sunni mengharuskan kita menyambut maulidRasul? Apakah jenis fahaman beliau? Sesuaiakah fahaman jenis ini disampaikan di negara kita? 
Justeru, tidak hairan jika beliau hadir ke seminar untuk bersama-sama dengan orang yang se pemikiran dengannya. Jika tidak, untuk apa belia hadir ke seminar berkenaan dan turut menyampaikan kata-kata aluan. 
Semua kenyataan dan ucapan di atas boleh didapati secara jelas dalam Khutbahnya sendiri yg disampaikan utk semua umat Islam ketika beliau berkhutbah di Mekah al-Mukarramah.Berikut merupakan link&download rakaman khutbah Syeikh al-Sudais..Sila dengar baik2 dan faham betul2 :

http://audio.islamweb.net/audio/downloadmp3_.php?audioid=28232
Manakala teks khutbah itu telah dicatat dan boleh didapati disini : http://iman.hooxs.com/t105-topic
Imam al-Sudais juga mendakwa bid'ah lagi sesat jika kita menyambut Israk dan Mikraj. Isu ini boleh didapati pada teks khutbahnya yg diletakkan dlm laman webnya sendiri: 
http://www.alsudays.com/articles.php?action=show&id=34
Imam As-Sudais juga mendakwa Org Kafir Quraish lebih memahami makna Tauhid Dua Kalimah Syahadah daripada orang Islam yang meminta pada org lain (maksud dia sudah pasti yg bertawassul itu syirik) Isu ini boleh didapati di webnya sendiri
:http://www.alsudays.com/articles.php?action=show&id=50
Sebenarnya, banyak lagi pendapat-pendapat yang pelik yang ditimbulkan beliau. nantikan pendedahan kami. Disebalik semua ini timbul persoalan : Apakah seseorang yang berilmu tidak boleh mengkritik pandangan Imam ini sedangkan beliau bukanlah seorang yang maksum.
Mengapa timbul seruan dari anak-anak Pak Wahhab yang membantah kenyataan saya. Bahkan mereka menuntut Kerajaan memecat saya semata-mata kritikan sebegini. Ternyata mereka tidak 'gentleman' dalam bicara ilmiah dan ketandusan hujjah serta begitu fanatik dengan Syeikhnya.  
Semoga Allah mengembalikan kita kepada manhaj Ahli Sunnah Wal Jamaah, menjauhkan kita dari fahaman ekstrem, bersikap fanatik dan melampau batas dalam menghukum umat Islam.
kita tidak boleh melampau dalam menghukum, jgn membawa perkara yg memecah belah ummat & bersatulah. 

Kat atas neh jawapan balas zamihan sendiri. Dia ada bagi link, kalau korang nak cari kebenaran kena telitilah hujah2 dia. Aku belum tengok pun hujah2 zamihan neh. Bagi aku melihat hujah2 dia satu hal yang lain, menganalisis hujah2 dia pula satu hal yang lain. Bukan boleh main analisis je. Kena ada ilmu dan kena rujuk guru.


Apabila kita mendengar nak membaca hujah2 dia, kita kena fikirkan gak keadaan semasa ketika syeikh abdulrahman berkata demikian [jika ada]. Adalah tidak adil kita terus lompat membuat persepsi yang melulu. Sepertimana aku katakan pada entry sebelum ini disini, zamihan sepatutnya berjumpa dan berdiskusi dengan imam besar daripada membuat kenyataan di dada akhbar. Bukan kah dia mampu mencegah dengan tangan berbanding kita? 


Jawapan zamihan dipetik dari sini.


Ameno : Bila zamihan nak tarik permit mangga. Aku dah tak sabar2 neh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...