Kaki melawan

Jika ada apa-apa pertanyaan/iklan/berita sila hubungi saya disini orderonline2010@gmail.com.

Ads

Monday, January 31, 2011

Update terkini II : Protes di Mesir.


Entry lepas terlalu panjang. Takpe aku sambung update kat sini je beb. Masih lagi update untuk hari ketujuh protes. Dan untuk entry yang lepas rujuk sini dan sini Sumber : media internet, awani, dan bernama.

31/1/2011


1. Najib sedia bawa pulang rakyat malaysia di mesir. Langkah itu akan dibuat sekiranya keadaan kritikal [sumber berita]. Maknanya belum nak bawa pulang lagi lah.

2. Deligasi malaysia akan berlepas ke mesir jam 12 malam ini untuk meninjau lebih kurang
11,307 rakyat malaysia di mesir. [11,307 angka yang berdaftar dengan kedutaan malaysia di mesir].

3. Kerajaan malaysia belum memberikan keputusan yang pasti untuk membawa pulang rakyat malaysia dari mesir. Berita terbaru cuma mengatakan bahawa kerajaan malaysia akan memantau keselamatan rakyat malaysia di mesir. Jika keadaan bertambah kritikal, mereka akan bawa pulang melalui jalan udara atau darat asalkan rakyat malaysia dapat di bawa pulang. [dalam erti kata lain..kena tunggu keadaan menekan.. ]

Dan rakyat malaysia dinasihatkan patuhi larangan berkurung, duduk di rumah jangan keluar, berkumpul di satu tempat yang selamat, dan jaga satu sama lain.


4. Laporan bahawa ada pelajar malaysia yang dirogol juga tidak dilaporkan di berita2 malaysia. Jika benar ada pelajar malaysia di rogol sila buat laporan polis [UP cik nadia]. Untuk elakkan kekeliruan informasi.


5. Kerajaan juga mengesahkan semua rakyat malaysia di mesir selamat, cuma mereka menghadapi kesukaran untuk mendapatkan bekalan makanan dan ubat-ubatan selain berada dalam ketakutan. [sekali lagi aku cakap, bawa je mereka pulang. naik kapal terbang tudm pun takpe, bukan seme lapangan terbang tutup bhai]


6. Pelajar malaysia di mesir juga mengatakan [melalui awani] bahawa talian sms dan internet telah dipotong dan mereka tidak boleh berhubung sesama mereka. Mereka kekurangan bekalan makanan namun selamat. Yang berkumpul di kedutaan malaysia di mesir kebanyakkan pelajar universiti al-azhar.

7. Rakyat malaysia yang mempunyai ahli keluarga di mesir menggesa kerajaan agar bawa pulang rakyat malaysia dari mesir kerana mereka risaukan keselamatan ahli keluarga mereka. [Ya, sekarang selamat, esok lusa tak tahu bhai.. bawa keluar je lah bhai.. nak tunggu sampai ble?]


8. US, Jordan dan Turki telah memindahkan rakyat mereka dari Mesir. [Malaysia??]


9. Kanada juga telah bawa pulang rakyatnya. [Malaysia?? kritikal??]


10. Jepun jemput rakyat mereka melalui kapalterbang siang tadi. [Malaysia?? kritikal??]


11. NGOs dan PR hantar memorandum ke kedutaan mesir di malaysia pagi tadi. Memo tersebut di masukkan ke peti surat. Hosni didesak untuk mendengar suara rakyat mesir. [Errr umno, najib apa pendirian korang? jgn korang sokong hosni alkejam alzalim tue...]


12. Pelajar malaysia yang dihubungi oleh awani sebentar tadi juga mengatakan bahawa harga makanan naik mendadak dan kebanyakkan makanan telah diborong awal2 dengan kuatiti yang banyak berikutan revolusi di mesir. Bekalan makanan juga telah mulai susut akibat tiada bekalan baru [untuk diperdagangkan].


13. Pelajar malaysia dimesir [tak silap aku nama dia azman kot, lupa daaa] mengatakan keadaan di mesir makin teruk. [adoii ketahuilah piem, teruk dah kat sana teruk2.. ]


14. Bank di mesir berisiko tinggi hilang deposit.


15. Pelabur asing bawa keluar wang pelaburan dari mesir dalam masa 2 hari protes.


16. Nissan Motor tangguhkan pelancaran terbaru mereka di mesir.


17. Negara luar mula keluar larangan berkunjung ke mesir.


18. SHELL bawa pulang 60 pekerjanya dari mesir.


19. Mohammed El-Baradei [IK] sertai kumpulan protes di mesir.


20. Esok [isnin kat sana] warga mesir rancang mogok di seluruh negara. [harap2 internet aku cantik esok]


21. Hari selasa pula, kaherah rancang protes sejuta umat mesir di atas jalan. [kaherah ada 12 juta penduduk pelbagai negara].

22. Israel sudi membekalkan senjata tambahan kepada kerajaan hosni. [Aik.. apa kena mengena dengan lue israel? g mamposlah lue, org tolong cara diplomasi.. lue kasi senjata? bapak zalim lue neh].


23. Britain menekan hosni agar mendengar suara rakyat dan segera berundur.


24. Dunia antarabangsa terus kecam hosni untuk berundur.


25. US menasihatkan hosni dalam kenyataan terbaru hillary. Tetapi tidak menyebut bahawa hosni patut berundur. [mampos hosni, mampos lue juga kan? heh]


26. IK tidak bercadang untuk mengambilalih kepimpinan mesir melainkan meneruskan agenda / matlamat protes terlebih dahulu.

27. 7 hari protes telah berlaku di mana hari jumaat ialah hari kemarahan rakyat mesir = hari kebangkitan pertama. Esok dijangka menjadi hari kebangkitan kedua rakyat mesir.

28. Polis dan tentera tidak cukup kakitangan untuk mengawal keselamatan di seluruh mesir. Terdapat juga beberapa kumpulan yang sengaja menimbulkan provokasi untuk memburuk2kan kumpulan protes di mesir. [awas dengan provokasi neh, mereka diupah oleh hosni dan israel bertujuan perang psikology utk lemahkan pejuang2 mesir]


29. Perintah berkurung dikenakan pada waktu malam sahaja. Keadaan di waktu siang agak tenang. Terdapat beberapa kumpulan yang menyamar sebagai kumpulan protes berniat jahat telah merompak dan menganiaya orang awam [neh lah dia jenis manusia bebal, org sibuk cari keadilan dorang sibuk buat jenayah, dah tue yang dapat nama kena kutuk, kumpulan pejuang kebebasan gak.. org berjuang nak cari kerajaan adil, dorang lak cari duit lebih puaskan nafsu sialan betul org2 macam neh.. cilakak].


30. AL-Jazzera ditekan oleh hosni sebab menyebarkan berita sahih, cepat dan tepat. Walaupun mereka diarahkan tutup pejabat di kaherah mereka masih beroperasi mencari berita yang tepat, telus, adil untuk disalurkan kepada rakyat di luar sana.


31. Protes dijangka berterusan.


32. Palestine memberikan sokongan penuh kepada kumpulan protes di mesir. [kebanyakkan rakyat mesir sayangkan palestine dan tak boleh terima hosni yang berpakat dengan israel. Kemarahan rakyat mesir kali ini tercetus akibat bersabar terlalu lama dengan karenah hosni alzalim alsetanbermukamanusia neh]

33. Terusan suez = laluan yang digunakan untuk membawa petrol keluar masuk dispekulasikan akan terjejas. Harga petrol dunia mungkin akan naik berikutan krisis di mesir. Harga barang makanan dan keperluan juga akan naik mendadak di seluruh dunia. [haizz orang lain naik harga sebab krisis.. di malaysia krisis ke tak krisis ke naik juga tiap2 bulan enh..?]

34. Neh plak updated terbaru yang tak sampai 2 minit dari mesir.

Updates: Hundreds of thousands reported in Tahreer square even more than yesterday. Alexandria is full of protesters. About 100 thousand in Mahalla. Mubarak appoints new cabinet. Protesters are rejecting new cabinet saying he is not Egypt’s president anymore. US state dept asks Egypt to be open & clear!? Which means what? To who? Where? Unbelievable! Israel asks US govt to continue support Mubarak.
Dapatkan update dari mesir di sini. Terkini, cepat dan tepat.
Saya akan update lagi..

Lagi updated ;

1/2/2011 00.15 malam.

1. 500 pelajar malaysia telah dipindahkan ke tempat yang selamat.

2. 100 pelajar malaysia mahu pulang.

kita kena desak kerajaan utk bawa pulang rakyat malaysia di mesir segera. Saya tak pastilah samada benar atau tidak rakyat malaysia di rogol dan ada yang ditembak di kaki akibat peluru sesat sebab tak keluar kat berita2 di kaca tv.. [mengambil point bahawa ini mungkin juga provokasi] tetapi kalaupun semua rakyat malaysia selamat dari segi fizikal..

kerajaan tak boleh jamin mereka akan terus selamat apatah lagi mereka kini terputus bekalan makanan dan ubatan.. [bekalan makanan dah semakin kurang]. Itu tak masuk lagi kesukaran untuk berhubung. Elok bawa pulang je. Takyah cadang2. Takyah sedia2. Takyah tunggu kritikal [padahal dah kritikal beb]. Bawa pulang, elak risiko.


Ameno : Revolusi kat mesir cantik tapi keganasan kat sana neh sapa yang menjadi dalang? Kumpulan perusuh / pejuang kebebasan rasanya takan merompak, merogol dan etc.. melainkan ada dalang2 tertentu yang merosakkan imej mereka.. urmm.. teringat taktik keji israel dan us ke atas afghan dan iraq.

Petrol naik esok malam!

Entry kali neh pendek je. Malas tulis banyak pasal tengah sibuk busy dengan isu revolusi di mesir. Ewaahh cam aku kat mesir plak. Hahaha.. actually aku tengah belajar dan prastice maaa.. sebab tak lama lagi nak buat revolusi kat malaysia pula. Senang nanti nak kerjakan kerajaan zalim neh..

Berita yang aku dapat tahu minyak naik tengah malam ini. Sumber terkini dari twitter teo neo ching.. ahli parlimen serdang = mp pakatan rakyat. dan lagi satu sumber plak dari rakan2 saya benci harga barang naik. baca bawah neh laporan dia.


Kepada kekawan yang nak update pasal harga barang2 dan perkara2 yang berkaitan, sila join group tersebut. Banyak info menarik dalam tue. Seme update kat situ.

Apa pun harga petrol terbaru ini effected untuk ron 97 je. Tak pasti dah masuk berita ke belum tapi kalau belum masuk pun aku rasa esok kot baru diwar2kan. Selamat menikmati harga baru ya kekawan2. eNJoy yourselves. Heh

Updated :



aDa sedikit kekeliruan dari segi info. Samada naik malam ini atau malam esok. Tarikh kurang pasti tapi rujuk kepada member yang dapat MOF tue dia cakap tengah malam neh. Rasanya betul larh kot. Apa pun selamat menikmatinya lah sebab naik tetap naik. Enjoy!

Ameno : BN naik, barang naik, semua naik. Heh

*** Maaf, aku silap tafsir tarikh daa.. petrol naik malam neh.

U/P Najib piem lembab : krisis sebenar rakyat malaysia di mesir.


Woit piem dan tipiem. Korang baca bebaik kat bawah neh. Entah betul entah tidak aku taktahu tapi apa yang pasti lebih baik korang berdua kerah kepala hotak korang berdua tue sekarang untuk bawa balik rakyat malaysia dari mesir. Dah tentu2 revolusi kat sana, ko tahu, aku tahu, tah mana mungkin aman. Agak bangang juga bile tipiem mengatakan tiada keperluan untuk bawa pulang rakyat malaysia dari mesir. Cuba kalau itu anak ko sendiri, boleh gak aku senyum dengar ko berkata begitu. Heh

Media mesir dok propaganda sebarkan keadaan yang berbeza untuk kurangkan stress. Tapi hakikatnya sekarang keadaan kat sana kelam kabut. Warga asing di larang masuk ke mesir tahu tak? Sekarang jepun dok hantar kapal terbang untuk bawa balik rakyat mereka? USA dah 2 hari pesan rakyat mereka harus segera pulang, manakala beribu2 warga asing digesa pulang ke negara masing2 dan korang berdua boleh plak bebal2 melancong sakan (piem and mrs piem) sambil meraikan kemenangan tenang (tipiem).
Akai ada ka? Aku tahu korang ada tapi tak guna tue je. Heh.

Enh jangan nak marah, entry aku neh mmg kasar pasal aku geram. Aku peduli hapa. Mesir di bantu israel. apa ko berpakat ka dengan israel ka?
hosni - israel = linked najib - israel = linked najib - hosni - israel = linked. ada betul ka? heh Korang berdua baca dulu bawah neh ;

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia


Dah2 sudah jangan cakap banyak. Samada betul atau tidak student malaysia dirogol, kita kena bawa dorang balik gak. Ini aspek2 keselamatan. Aku tak peduli lar amaran jingga ke amaran biru ke merah ke macam si hanafiah bercakap tue yang aku tahu lebih baik bawa dorang pula sebab keluarga dorang dah risau yang amat2. Kalau tak berlaku sekarang pun belum tentu takan berlaku.

Dengar citer ada pelajar malaysia terkena peluru sesat. Boleh bayangkan keadaan kat sana macam mana? Kalau degil juga aku cadangkan piem dan tipiem je lepak sana forever. Sila menikmati revolusi di negara orang dulu sebab tak lama macam tue akan jadi kat malaysia. Tak percaya? Sila kejam lebih lagi dari sekarang. Heh


Ameno : Satu nasihat aku kepada kerajaan malaysia yang bebal neh.. aku faham kat tenang banjir. Aku faham bn baru menang kat tenang. Tapi tak payahlah dok canang dalam berita beria2 satu pasukan khas dihantar utk bantu mangsa tenang ke apa ke.. kat terengganu pun banjir gak apasal tak cover lebih2 citer tue? Yang kat mesir pe citer? Bodoh punya kerajaan. Langsung tak reti nak jaga perasaan rakyat. Satu je rakyat malaysia mati/meninggal kat mesir aku dengar .. siap ko.

Sunday, January 30, 2011

Update terkini : Protes di Mesir.



Berikut adalah update dan gambar2 protes di mesir.

1. Rakyat mesir teruskan protes untuk hari ke enam.

2. Bekalan eletrik dan internet terhalang untuk menghalang berita protes keluar dari negara mesir (usaha akhir mengekang protes mesir dari tersebar luas). Namun tidak mematahkan semangat rakyat Mesir.

3. Aljazeera masih melaporkan protes rakyat mesir meskipun mereka telah di arahkan menutup pejabat mereka di kaherah atas sebab2 keselamatan. (klise, bukan di arahkan tutup atas sebab2 keselamatan, ttp disebabkan aljazeera melaporkan berita benar bhai)

4. TV Mesir dilaporkan memberikan berita palsu kepada rakyat mesir. (insiden tidak benar tentang protes rakyat terhadap pemerintahan hosni mubarak).

5. Hingga saat ini 8 rakyat mesir di sahkan terkorban akibat protes yang berterusan dan beribu2 yang lain tercedera kerana bertekad menjatuhkan rejim zalim hosni mubarak.

6. ISRAEL (baca betul2) sokong hosni mobarak. ISRAEL juga tidak mahu hubungan 3 dekad dengan mesir terputus angkara protes rakyat mesir terhadap hosni mubarak.

7. ISRAEL juga MEMBERIKAN JAMINAN (baca betul2 bhai) bahawa MEREKA sedang PANTAU (pantau tue bhai) dengan dekat protes yang berlangsung di mesir.

8. Semua rakyat Malaysia di Kaherah selamat.

9. Malaysia belum bercadang membawa pulang pelajar/rakyat Malaysia di Kaherah ke Malaysia semula. Namun menasihatkan rakyat malaysia menjauhi kawasan2 yang berisiko tinggi dan jangan menyertai sebarang protes rakyat mesir terhadap pemerintah mesir.

10. Kedutaan US mengarahkan rakyat US segera pulang ke negara semula berikutan memikirkan aspek keselamatan.

11. Hosni Mubarak telah melantik naib presiden yang baru iaitu omar suleiman.

12. Ramai menjangka perlantikkan naib presiden adalah salah satu pelan peralihan kuasa.

13. Hosni mubarak tidak pernah melantik naib presiden selama dia memerintah mesir selama 30 tahun.

14. Mesir sekutu kuat bagi Israel dan US.

15. Ahad adalah hari berkerja di mesir tetapi bank dan bursa saham di mesir masih ditutup berkutan protes rakyat Mesir.

16. Kumpulan pembebas Mesir (Kumpulan protes Mesir) menyerang sekurang2nya 4 buah penjara dan membebaskan lebih dari 1,000 banduan termasuk militan islam. (militan islam? waklue, mereka pejuang dan penjihad bhai, asal islam je lue nak cakap militan, g mampuslah dengan gelaran tue)

17. Mesir tutup pintu sempadan dengan Rafah.

18. Jutawan Mesir dan Keluarga kaya sudah mula meninggalkan Mesir.

19. Tentera Mesir berjanji meningkatkan kawalan keselamatan.

20. Revolusi tunisia juga menjadi salah satu punca semangat rakyat Mesir untuk menentang pemerintahan zalim.

Berikutan internet yang sangat teruk, saya tak boleh upload/kongsikan gambar2 yang disumbangkan oleh salah seorang sahabat facebook saya di sini. Namun saya akan upload kelak ble internet dah okey semula. Sementara itu boleh klik sini untuk lihat gambar2 protes mesir yang lain.

Updated : 31 jan 2011.

terbaru dari mesir :

protes hari ketujuh.

1. Ramai warga asing sudah mula meninggalkan mesir atas langkah2 keselamatan

2. polis dan tentera tidak berupaya untuk mengawal keselamatan di beberapa buah tempat atas faktor2 kekurangan tenaga kerana ada polis dan tentera yang terlibat dalam rusuhan tersebut, dan ada polis dan tentera yang memberikan kerjasama kepada perusuh2 terbabit ( kira se geng la neh anti-hosni)

3. perusuh dan pejuang kebebasan mesir semakin bersemangat utk teruskan protes meskipun dihambat kekangan elektrik, makanan, ancaman, ubatan, dan kawalan internet.

4. hosni di jangka akan berambos dari mesir dalam masa terdekat.

5. parti islam di gesa utk diberikan mandat berkerjasama dengan parti pembangkang utk mengambilalih mesir.

6. Baru dapat informasi via blog dengar citer ada pelajar yang dirogol. Dan mereka cakap yang dirogol tu adalah pelajar malaysia. [sila jgn percaya dulu, mungkin provokasi utk melaga2kan umat malaysia dengan umat mesir].

7. rakan2 dari mesir bagitau yang terkorban adalah lebih dari 8 nyawa. berita di tv melaporkan 8 sahaja yg terkorban tapi angka sebenarnya ialah lebih dari itu, dan beratus2 org lain yang di tembak.

8. beberapa balai polis dan lapangan terbang alex dibakar. Lapangan terbang yang lain pula sesak dengan mereka yang mahu pulang ke negara masing2.

9. terdapat ramai rakyat malaysia yang terkandas di airport dan jika gagal utk berlepas pulang ke malaysia, mereka akan pulang semula ke hostel/negeri masing2 di mesir.

10. kementerian kita masih enggan membawa balik pelajar malaysia. ada rumours mengatakan ia membabitkan masalah kewangan. aik betul ka? macam tak logik plak.

11. Dapat tahu gak, harga tiket 7kali ganda naik beb. Fuh. Dasat. mana lah pelajar kita nak cari duit utk beli tiket.

12. website mesir utk tempah tiket pun takley dibuka. (laporan dari member2 fb)

13.kementerian kita harus didesak utk bawa pulang pelajar dan rakyat malaysia ke malaysia semula. 11,000 rakyat malaysia berada di mesir kini. Mmg kementerian cakap tiada keperluan tetapi eloklah bawa pulang semula sebab ahli2 keluarga mereka kat sini dah risau amat2 neh.

Posting ini akan menjadi panjang kerana akan di update dari semasa ke semasa.

Ameno : Seronok betul aku tgk umat islam dah bangkit semula. Lue, israel lue sapa nak pantau2 negara orang? G mamposlah lue. Lue bunuh org islam mmg lue pandai, lue tgk macam mana lue mampus kelak... tak sabar2 nak gelak pada hari kemamposan lue.

Analisis penuh PRK Dun Tenang.

Berikut adalah analisis PRK bagi Dun Tenang.

Calon yang bertanding :

Mohd Azahar 39tahun UMNO
Normala sudirman 38tahun PAS

Keputusan akhir :

Azahar mengalahkan Normala Sudirman dengan majoriti :
3,707 undi.

Peratusan keluar mengundi :

rekod berita bebas : 67%

rekod SPR : 71.71%

Jumlah keluar mengundi :

10,579 pengundi daripada 14, 799 jumlah pengundi berdaftar.

BN [Azahar] : 6,699 undi
PAS [Normala Sudirman] 2,992 undi
Majoriti : 3,707 undi
Undi rosak : 142 undi

Berikut adalah apa yang disimpulkan oleh analisis awani sebentar tadi.

7% pengundi BN bertambah berbanding 2008.
5% - 8% pengundi melayu mula kembali menyokong Umno / BN.
Pengundi india juga mula kembali menyokong BN.
Pengundi cina tidak berubah. Konsisten memilih dan menyokong pakatan rakyat.

3 peti undi di kawasan majoriti cina memilih untuk memangkah PAS.
Peti undi kawasan majoriti melayu kekal memilih untuk menyokong Umno.

2,492 undi adalah majoriti kemenangan BN pada PRU-2008. Ini bermaksud pengundi yang mengundi BN pada kali ini telah meningkat dari segi majoriti.

5,000 majoriti adalah ramalan Najib tetapi tidak menepati sasaran.

Kedua2 jentera parti masih kekal menggunakan isu2 tidak relevan untuk meraih undi penduduk dun tenang.

Kemenangan BN memang sudah di jangka, walau siapa pun calon yang di letakkan di dun tenang kerana kubu kuat BN di johor di samping jentera2 parti digunakan/diturunkan sepenuhnya oleh BN.

Keputusan lewat keluar berikutan banjir di sekitar dun tenang.

Lebih 1,000 penduduk tenang dipindahkan ke pusat banjir.

Proses pengundi berakhir jam 5 petang.

SPR tidak melanjutkan proses pengundian meskipun banjir.

Sasaran 82% keluar mengundi di dun tenang tidak tercapai disebabkan masalah hujan lebat dan banjir di beberapa kawasan.

Info berita :

Terdapat beberapa org yang terperangkap di pusat pengundi labis. Mereka terdiri daripada aktivis kerajaan, aktivis pembangkang, kakitangan SPR dan orang awam berikutan jalan utama dinaiki air. [terperangkap, tak boleh keluar sebab air naik]

Ameno : Internet problem.. susah nak upload gambar.. mungkin pasal hujan.

Saturday, January 29, 2011

Benci BN bererti anda benci Allah !!

Entry neh pendek je beb. Cakap banyak jangan. Sila tengok bawah dulu ;


1. Gaji kerajaan BN dia ambil..

Mana kerajaan BN dapat duit utk bayar gaji? Heh

2. Bonus kerajaan BN dia sapu..

Mana kerajaan BN dapat duit bayar bonus? Heh

3. Saguhati kerajaan BN dia balun..

Mana kerajaan BN dapat peruntukan untuk agih saguhati? Heh

4.Kufur nikmat pada kerajaan BN..

Sapa bagi nikmat pada kerajaan BN? Heh

Kufur nikmat hanya kufur kepada Allah swt kerana Allah swt adalah tuhan yang Esa.
Tiada istilah kufur nikmat kepada BN kerana BN bukan Allah swt dan tidak akan mungkin pula menjadi Allah swt. Heh

Tahu cara2 nak bersyukur ka?

- solat lue jgn tinggal
- zakat lue jangan lupa
- puasa lue jangan lari
- Alquran lue jangan mengarkib
- sedekah lue jangan kedekut
- Laksanakan hukum Allah swt
- Berjihad di jalan Allah swt.
- Mati lue demi Allah swt.

Saat lue lupa Allah swt adalah saat lue lupa bersyukur. Heh

Ameno : Apa itu kufur nikmat? Sejak bila firaun hidup kembali? Ikut rekod sejarah, hanya firaun yg mengakui mereka tuhan.. apakah di negara kita sudah ada firaun? Heh.

Must read! Bukti Cikgu Mala fail subjek agama!

Saya dapat tahu bahawa cikgu mala sedang mendahului carta pilihan pengundi berbanding azahar. Oleh itu bagi memenangkan azahar saya sedia memikul tanggungjawab untuk menfitnah cikgu mala bertubi2 dalam entry ini. Heh

Sila tengok kat bawah ini ;

Salinan ini saya dapat dari papa gomo. Entah dari mana papa gomo dapat maklumat sulit ini saya tidak pasti. Akan tetapi saya dapat tahu bahawa muyiddin yasin ialah menteri pendidikan malaysia. Oleh itu saya minta lebih baik kita buat2 taktahu siapa dalang di balik kisah ini. Heh

Motif utama menyebarkan sijil ini adalah untuk mengutuk cikgu mala. Nak kutuk subjek english rasanya. Bagi gomo dan umno, jika hari ini kita tak pandai english, maka 1o tahun akan datang pun masih begitu juga. Pendek kata, walaupun cikgu mala masuk maktab dan telah menguasai bahasa english, mereka akan tetap buat2 tak nampak dan tiada pula niat nak menyebarkan sijil maktab perguruan tersebut untuk buat perbandingan yang adil. Jika adil saya percaya papa gomo juga tidak akan bodoh2 tutup [watermark] salinan sijil spm yang mana cikgu mala dapat 1 [cemerlang] subjeknya. Heh

Dan jika adil itu memainkan peranan, maka sijil ini tidak akan tersebar pun. Heh. Dan jika adil itu ada dalam jiwa mereka, maka sijil MC juga tidak akan tersebar. Walaupun suami cikgu mala patut apply cuti tanpa gaji [lebih baik utk tolong berkempen, akan tetapi diyakini tidak akan di luluskan akibat hasad dengki sesetengah pihak] berbanding MC untuk tolong isteri berkempen, tetapi suami cikgu mala tak berbuat demikian. Di sebabkan kami tiada modal untuk kutuk cikgu mala, maka kami bersepakat untuk mengutuk suami cikgu mala sambil2 mencari idea untuk menjahanamkan rumahtangga cikgu mala. Bloggers umno macam kami mmg begitu sikapnya. Heh

Kisah rumahtangga cikgu mala kena amek peduli juga. Kisah rumahtangga cikgu mala bukan kisah peribadi. Kisah rumahtangga cikgu mala adalah ibarat bergosip di kedai kopi. Papa gomo bilang cikgu mala pernah bercerai dan berkahwin jadi tak layak jadi wakil rakyat untuk dun tenang. Walaupun najib dan rosmah pernah menjadi duda dan janda tetapi itu bukan isu besar kerana najib dan rosmah ialah perdana menteri malaysia. Manakala puan normala ialah bakal wakil rakyat dun tenang.

Dan demi memenangkan calon bn, shahrizat juga sedia berbakti. Pengorbanan shahrizat haruslah dihargai. Semoga ahti shahrizat yang sesuci murni sanggup pakai tudung lengkap untuk pastikan bn menang kali ini akan terbukti. Heh
Sekian fitnah saya. Selamat enjoy dengan dunia fitnah. Heh

Ameno : bloggers umno neh nak tolong umno ke nak kodem umno? Siyes, aku rasa dorang neh SB pakatan kot. Sebab seme posting2 yg merendah2kan umno akhirnya. Heh.

PANAS!! DSAI terorist, USA arah siasat segera!


Kesian aku dengan UMNO. Siyes. Kesian sangat2. Neh seme APCO jahanam yang bebal tue lah punya pasal. Sebab bagi skrip bodoh kat UMNO. Seme jalan citer bangang2 belaka. Tak tipu, itu aku. Heh

Korang baca skrip bangang kat bawah neh dulu.


1. Fitnah sodomi II


Atas nasihat APCO, UMNO upah Ezam, Saiful, Rahimi dan bazir wang berjuta2 ringgit untuk buat skrip yang ada lompang sana sini. Dengan si sayfool yang jadi cemuhan sbb tak berak utk simpan bukti dan bersolat tanpa mandi hadas. Itu tak masuk lagi beratus2 statement bodoh dan bukti2 yg mengkantoikan mereka. Heh


2. Fitnah ummi II.


Ingat skrip liwat je di ulang tayang, rupanya skrip Ummi pun ada episode daa. Skrip kali neh lebih baik dari liwat II dengan beberapa penambahan seperti blog Ummi, adegan air mata depan tv.. dan sesi saman menyaman. Namun tetap tak boleh tutup isu arwah ayah ummi yang tak mengaku Ummi anak dia, kisah seks Ummi dan sesi maki hamun ummi menerusi twitter oleh adik beradik sendiri. So.. belum apa2 dah kantoi beb, kantoi!

3. DSAI agent yahudi / pengkhianat negara


Tuduhan UMNO terhadap dsai sebagai agent yahudi juga telah mengelikan ahti rakyat Malaysia. Skrip ini juga hancus! Hancur beb hancur! Punyalah lama buat sandiwara dsai agent yahudi last2 kuar citer APCO Israel penasihat Najib.. sekali sapa yang jadi agent yahudi daa..? Heh

4. DSAI agent US / Perisik CIA


Ini juga salah satu skrip yang tak kurang BODOH nya dari apco. Heh. Agaknya time tue apco [baca : Israel] tengah bergaduh manja dengan US, dek kerana itulah tiba2 terpacul idea nak tuduh dsai perisik CIA. Konon nya nak kenakan US dan DSAI, ibarat pepatah satu batu bunuh dua burung, last2 Hillary dan Obama bagi projek baik punya kat Najib, terus tertutup isu perisik CIA neh.

Najib turut diherdik oleh penduduk Iran yang marah dengan tindakan Najib yang membatalkan bekalan gasoline kepada Iran. Sebab tunduk kepada tekanan US yang mendesak iran membatalkan projek nuklear. Iran penentang israel terkuat setakat ini selepas Turki. Malaysia? kita mencintai Israel. Israel lagi best dari Allah swt. Heh.


5. Terbaru.. ==> DSAI = terorist!


Asalnya Najib tuduh DSAI dibiayai oleh 2 putera Arab Saudi untuk kempen PR pada PRU-13 akan datang dan mengarahkan siasatan dijalankan tetapi tiba2 DSAI dilabel pro-terorrist oleh US. Sebab media CNN bongkarkan hasil siasatan ridayh bahawa 2 putera Arab Saudi terbukti tiada kaitan dengan tuduhan Najib tetapi DSAI dituduh bersetongkol dengan pengganas islam.

DSAI dibiayai oleh pengganas seperti ikhwanul muslimin [erkk IM pengganas ka? sejak bila? sejak tentang israel ka?] Dan Najib suruh mereka [Arab Saudi, US] siasat. Hishammuddin [sepupu Najib] suruh PDRM siasat. Malahan akan berikan kerjasama penuh kat US untuk pantau pengganas.


Arhh sudah.. APCO neh dah melampau.. Najib pun sama benak ahti. Kang tak pepasal US serang kita sebab nak buru satu terorist. Kang tak pepasal US ada alasan untuk menghancurkan Malaysia.. arhh sudahh.. skrip neh lagi bangang dari semua skrip2 di atas.


Aku ada satu skrip best. Skrip neh aku kasi free je kat Najib. Kalau APCO minta kat ko 77juta, aku takde minta2 satu sen pun. free je aku kasi ko Najib. Siyes. Ikut je skrip aku neh. Ini lebih baik dan lebih jimat. DSAI akan terkubur terus dan ko akan kekal brkuasa. Heh


Neh baca betul2 aku tulis ringkas je ;


1.mula2 ko cari pembunuh upahan.


2. peh tue ko arah dia bunuh dsai.


3. tak kisahlah apa cara, putuskan brek kereta ke, tembak ke apa ke lantak ko larh.


4. sejurus dsai mati, selesai masalah ko.


5.Insya-Allah rambut ko tumbuh semula.


6. Dan usah risau persepsi rakyat macam aku.


7.Rakyat macam aku hanya mampu cakap2 je dan cakap2 aku takan memamposkan ko najib.


8. Lepas tue boleh teruskan plan ko utk ranapkan umat islam di malaysia neh.


9. Ini lebey baik dari ko pecah kepala nak karang skrip baru tiap2 kali skrip lama kantoi.


10. Dan ini juga membantu ko menjimatkan wang rakyat. Heh


Amacam? setuju? Idea neh mmg idea aku, tapi ble ko dah berjaya bunuh DSAI nanti, sila jangan sebut nama aku. Tolonglah najib. Aku belum mao mampos lagi dalam penjara.


Ameno : Dsai terorist, pengkhianat, peliwat, perompak, perisik, dan perrrrrrdana menteri malaysiaaa.... bakal? Heh. Mao tak takot org tue..

Friday, January 28, 2011

Berita best !! Tol yilekk.....

Berita gembira buat rakyat malaysia. Tol tidak akan dinaikkan untuk 5 tahun bagi lebuhraya kl-karak dan pantai-timur. Heh. Inilah dia tajuk2 dalam berita tv3, tv9 serta awani tadi. Nak tanya sket, gembira ke korang? Gembira ke tak gembira neh? Heh..


highway 200404














Tak naik, bukan bermaksud turun. Tak naik, bermaksud harga tol tersebut berada dalam kadar semasa. Dan cas itu kekal selama 5 tahun. Najib juga cakap kerajaan tak perlu bayar apa2 pampasan dan tempoh kontrak konsesi juga tidak akan dilanjutkan. Berita neh kena simpan dalam arkib. Simpan sebagai bukti. Kita tengok dan kita nanti. Jika kelak, najib cakap tak serupa janji, kita kasi balun sampai dia mati. Heh.

Tol konsesi hubungan timur-barat (persilangan salak dan persilangan taman connaught) juga akan di nyahkan bulan mei neh. Sekarang nak masuk bulan feb. Lagi 3 bulan, tol tersebut akan lesap. Entah betul entah tidak, dalam berita tadi najib bukan membuat janji sebaliknya dia cakap tol yang menghala ke persimpangan taman connaught akan dimahsuhkan. So ikut plan bulan mei neh tol tersebut akan say goodbye larh. Sepatutnya tol tersebut tamat 2018, tapi kerajaan decided nak tamatkan awal. Haitt.. tak bankrupt ka negara? Heh.

Nak tahu najib cakap apa lagi? Dia cakap penamatan konsesi tol tue takde kaitan langsung dengan apa2. Haizhh terasa ka? Heh

Sebenarnya kalau najib tak bilang pun, aku dah boleh agak. Aku bab2 jahat, licik dan keji neh memang cepat tangkap. Heh

Mengikut akal dan nafsu jahat yang luarbiasa ada dalam diri aku neh, aku rasa inilah dia antara nasihat apco kepada najib untuk hadapi prk tenang nanti. Heh

Ingat kat bawah neh persepsi aku je. Persepsi akal jahat dan licik aku. Aku baru2 neh ada cuba meresap ke dalam jiwa apco [tanpa diketahui apco] dan menurut akal jahat aku ;

1. Imej dan intergriti calon bn tercemar teruk berikutan kes penyelewengan yang ramai penduduk tenang dah tahu.

2. Najib sedar hal neh, so dia terpaksa buat strategi untuk mengumpan pengundi.

3. Calon PAS ada harapan besar untuk menang.

4. Umpan najib neh adalah bertujuan untuk mengurangkan kerja2 dan taktik2 kotor yang mereka akan buat kelak.

5. Siyes aku cakap, PAS akan kalah, jika menang, Allah swt sebenarnya memperkenankan doa2 kita.

6. PAS kalah bukan senang BN kuat, tetapi sebab men tipu.

7. Dengan segala bagai tipu helah yang mereka bakal gunakan, PR takan mampu pantau 100% sebab mereka banyak tangan utk buat kerja2 kotor beb.

8. Umpanan najib kat tenang tue untuk menutup mata akan strategi2 kotor yang mereka bakal buat.

9. Andai, BN menang, kita akan cakap penduduk tenang termakan umpan sebab tue masih pilih bn beb.

10. Padahal mereka main kotor. Mereka tetap akan pastikan mereka menang tak kira apa pun.

11. Dan andai akhirnya PAS menang juga kat tenang.. mesti tangan2 ghaib dah kehabisan idea untuk menipu.

Inilah dia antara taktik2 APCO yang aku dah study. Erkk apco lue faham bm ka? Aku saja tulis dalam bm neh sbb taknak ko tahu yang aku dah tahu rahsia ko. Heh

Info pasal tol : sini

Ameno : Kalaulah BN boleh terima dengan minda terbuka yang mereka sudah tidak relevan lagi.. alangkah aman dan damai nya malaysia neh..

Malaysia bercinta dengan Israel.

Rasanya ini bukan lagi perkara baru buat rakyat malaysia. Dan ianya juga telah diakui oleh dunia antarabangsa. Heh

Hubungan cinta Malaysia dengan Israel bukan hanya boleh diterjemaahkan menerusi rm77j kontrak APCO, pembinaan kilang coco-cola di malaysia, memutuskan kerjasama dengan iran, berpura-pura prihatin dengan palestine, kemasukkan kapal2 israel di pelabuhan malaysia, kewujudan karya2 / majalah israel di MITI ataupun kontrak sistem internet PDRM, sebaliknya ia lebih dari itu.

Bagi memahamkan korang, kenapa dan mengapa kita mesti tolak israel, kekasih terbaru dan terutama malaysia selepas US, sila baca petikan di bawah ini ;

Laman web APCO sendiri menunjukkan siapa sebenarnya yang terlibat dengan syarikat ini yang dibayar $23 million duit rakyat oleh Perdana Menteri Najib Razak untuk mengendalikan “strategi komunikasi” dan “membina imej” negara.
Stein_Shimon_fl.gif
Shimon Stein
Ahli lembaga APCO termasuk dua bekas duta Israel – Shimon Stein(bekas duta kepada Jerman), dan Itamar Rabinovich (bekas duta kepada Amerika Syarikat) – serta Doron Bergerbest-Eilon, bekas ketua keselamatan Agensi Keselamatan Israel (Israeli Security Agency, ISA) yang lebih dikenali sebagai Shabak atau Shin Bet. Jawatan ini adalah bersamaan dengan pangkat Mejar Jeneral dalam tentera Israel.
Shin Bet bertanggungjawab menjaga keselamatan dalam negeri Israel, termasuk menghadapi intifada Palestin. Semasa intifada al-Aqsa, Shin Bet memainkan peranan untuk mengenalpasti identiti dan lokasi pemimpin-pemimpin Palestin yang dijadikan mangsa pembunuhan oleh serangan udara tentera Israel.
Shin Bet turut terkenal dengan kaedah-kaedah menyeksa tahanan mereka semasa soal-siasat. Seorang wartawan Palestin, Mohammed Omer, mendakwa beliau ditahan oleh Shin Bet pada tahun 2008 dandibogelkan, dibelasah oleh lapan pegawai Shin Bet yang bersenjata – mengakibatkan beliau terpaksa dirawat seminggu di hospital. Makhamah Tertinggi Israel sendiri memutuskan bahawa kaedah-kaedah soalsiasat Shin Bet berketerlaluan, melanggar hak asasi manusia, dan bersifat menyeksa.

Penglibatan Shin Bet dengan APCO tidak terhad kepada satu individu.ASERO merupakan sebuah syarikat adik-beradik kepada APCO yangberkait rapat secara terbuka dengan APCO dan mempunyai pengkhususan dalam hal-hal keselamatan dalaman negara. Selain Doron Bergerbest-Elion, tiga lagi pemimpin utama ASERO adalah bekas pegawai berpangkat tinggi Shin Bet – David Harel, Oded Raz, dan Gadi Kalai.
Selain itu, Naib Presiden ASERO Carl Truscott, dan penasihat ASERO,Don Riegle Jr, adalah bekas ahli kerajaan Amerika Syarikat yang didapati bersalah menyalahgunakan kuasa mereka semasa berkhidmat.
APCO dan ASERO seumpama satu keluarga, dengan pemimpin-pemimpin yang sama. Doron Bergerbest-Eilon adalah presiden ASERO, manakala Mara Hedgecothanak kepada Margery Kraus, Presiden APCO – merupakan Naib Presiden di kedua-dua APCO dan ASERO. Denise Teeling pula, adalah Ketua Kewangan (CFO) bagi kedua-duaAPCO dan ASERO juga. Menurut laporan Suruhanjaya Syarikat Malaysia, Denise Teeling dan Margery Kraus adalah direktor APCO Worldwide Sdn Bhd, yang ditubuhkan di Malaysia.
Mengapakah sebuah syarikat dengan kaitan yang amat rapat dengan elemen-elemen Zionis dan dipimpin oleh individu yang terlibat dengan organisasi yang terkenal kerana menyeksa orang Palestin diberi peluang membentuk dasar-dasar sensitif Malaysia?
Dengan pengupahan APCO, pengaruh Zionis, penyeksa serta mereka yang handal menyalahgunakan kuasa kerajaan kini telah dibenarkan menentukan hala tuju negara, serta kini mempunyai akses kepada semua peringkat kerajaan – termasuk maklumat yang berpotensi menjejaskan keselamatan dan kepentingan negara. Tidak membimbangkan ke, Ketua Kewangan ASERO, Denise Teeling, yang bekerja untuk bekas pegawai Shin Bet, terlibat secara terus dengan operasi APCO di Malaysia?
Selain daripada Israel dan Amerika Syarikat, kepada pengaruh siapakah Malaysia kini dibukakan? Di antara pemimpin ASERO satu-satu individu yang bukan warganegara Amerika, UK atau Israel adalah Kelvin Tan Wee Peng – seorang bekas polis Singapura.
Apakah Perdana Menteri Najib sanggup menggadai masa depan dan kedaulatan negara hanya demi mereliasasikan cita-cita politiknya?
APCO tidak hanya terlibat dengan aktiviti Zionis dan pencabulan hak asasi sahaja, malah juga dengan aktivisme anti-Islam.
Jonathan Winer merupakan Naib Presiden APCO di Washington DC. Pada 2003, Winer memberi keterangan di Jawatankuasa Senat Amerika Syarikat di mana dia menuduh gerakan Ikhwan Muslimin (Muslim Brotherhood) serta beberapa badan kebajikan Islam sebagai pengganas, dan berusaha untuk menghentikan segala aktiviti kewangan badan-badan ini.
Marc Ginsberg pula, ahli lembaga APCO dan bekas duta Amerika Syarikat, memanggil tokoh pemikir Islam Sayyid Qutb (inspirasi kepada Ikhwan Muslimin dan penulis karya Ma’alim fil Tariq dan Fi Zilal al-Qur’an) seorang “musuh” dan membandingkan beliau dengan Adolf Hitler.
Siapa sebenarnya di merata dunia yang sanggup mengupah syarikat yang dipimpin oleh mereka yang berusaha menentang Islam dan menyemai kebencian?
Klien-klien dan bekas klien APCO termasuk beberapa ‘tokoh’ yang cukup terkenal. Di antaranya adalah Jeneral Sani Abacha, yang mencuri hampir RM 10 billion duit rakyatnya semasa presiden Nigeria. Jeneral Abacha turut dikenali kerana pencabulan hak asasi manusia yang cukup parah, termasuk penahanan dan pembunuhan aktivis-aktivis.
Nursultan Nazarbayev, diktator Kazakhstan yang didakwa bersama keluarganya terlibat dalam rasuah yang cukup besar serta beberapa pembunuhan, turut merupkan seorang klien APCO. Di antara strategi APCO adalah untuk “membeli” beberapa laporan dari institusi pengajian tinggi untuk mengharumkan nama Kazakhstan di Barat.
Narenda Modi pula, Ketua Menteri Gujarat di India yang dikatakanmembiarkan rusuhan kaum berlaku antara rakyat Hindu dan Muslim, mengakibatkan hampir 2,000 kematian – kebanyakannya Muslim – juga pernah mengupah APCO untuk mengharumkan balik imejnya.
APCO di upah oleh umno untuk membuat kerja2 kotor mereka. No wonder lah rusuhan kaum semakin teruk di malaysia. Sentimen keagamaan dan perkauman menjadi topik terhangat BN. Dan isu menghina islam semakin menjadi2. Selama ini, rakan2 bukan islam cukup menghormati islam sebagaimana saya menghormati mereka, tetapi BN kerap kali menimbulkan isu2 yang boleh menyebabkan rusuhan agama.

APCO ini dibayar guna duit rakyat. Adakah rakyat bayar APCO untuk melaga2kan rakyat?


Ameno : Sahabat2 ku yang dikasihi, jangan takut. Jangan takut untuk mencari kebenaran. Jangan takut untuk menerima kebenaran. Zaman ini memang zaman orang islam menindas orang islam. Ianya realiti, umno menipu kita. Ianya realiti umno berpaksi kepada yahudi. Sehebat mana pun umno cuba cover-up isu neh, umno tak boleh tutup dari Allah swt. Kenapa umno dan bukan bn? Sebab perdana menteri kita berasal dari umno. Dan orang umno inilah yang menikam kita dari belakang. Bila kita sanggup bermusuh dengan israel demi palestine, dia pula bersalaman dengan israel menggunakan wang rakyat, merobekkan kepercayaan dan harapan kita. Orang islam apakah kita, kalau kita masih menyokong umno?

Sumber saya : sini

Tenang dapat 30juta, tahniah!

Kerja aku hari neh 'puji' utusan je. Tak lebey dan tak kurang. Heh

Nah, tengok statement tpm kita kat bawah neh dulu ;



1. Tenang dah dapat 30 juta. WOW. Aku teringin gak nak doakan tempat aku cepat mampos wakil rakyat nya tetapi aku takley kot sebab tempat aku khalid ibrahim yang jaga, dan satu lagi kawasan plak adun pas yang jaga.. so takde harapan lah aku nak doakan gitu dan takde harapan gak la aku merasa projek segera. Heh

2. TPM dah warning tue, kalau korang pilih cikgu mala, bn akan menghalang peruntukan sampai kat kawasan cikgu mala. Heh. Peruntukan duit rakyat tapi bn boleh pilih2 sapa yang dia nak bantu dan sapa yang dia taknak bantu plak enh? Heh

3. Ingat kerajaan dah lakukan yang terbaik tue. Kalau Sabri Ismail cakap tiada kenaikan minyak, kang pas 2 minggu minyak naik. Ini malam pm cakap minyak tak naik, tahun baru punya malam, minyak naik. Heh.

4. Dah tiada negara lain dah yang mengawal harga pasaran. Pasaran bebas, terbuka nak kawal macam mana hah? Sapa2 pun boleh jual gula dan minyak masak. Banyak pengilang, banyak penguasaha, banyaklah yang tawar harga murah supaya product mereka dipilih pengguna. Heh

5. Hah, baca tue, lebih rendah. Gi semak cepat thailand, singapore, indonesia jual berapa. Cepat2 then kasi banding. Biar bangga sket TPM kita neh..

6. TPM soh cari tue.. hah? Ada ke takde? Pergi cari satu TPM dah cabar tue..

kah kah kah
kah kah kah kah
kah kah kah kah kah

Ameno : Skrip ini skrip klasik. Heh

Suami Normala (Calon Tenang) Sakit Nak Mampos.

Saya tak tahu samada UTUSAN yang BODOH ataupun saya yang pandai. Saya cadangkan anda baca bawah neh. Baca kena betul. Faham kena betul. Translate pun betul.





Dah baca? Dah faham? Betul korang faham neh? Jangan buat2 faham je weh..

kah kah kah
kah kah kah kah
kah kah kah kah kah

Ada beza perli dengan putarbelit.. tahu?

kah kah kah
kah kah kah kah
kah kah kah kah kah

Di bawah neh plak aku lampirkan bukti yang suami kepada puan normala neh menghidap penyakit yang serius amat.. Mahu tak serius.. dekat berjuta2 nak ubati penyakit dia neh.. Hah.. tengok bebaik okeyh..



Arhhh sudah.. mampos aku, kang utusan copy-paste artikel aku dan masukkan ke dalam paper then cakap aku cakap suami puan normala hidap penyakit serius plak..

What? hungry for more? Click here.

Pssssttt.. sapa sebenarnya yang sakit neh?

kah kah kah
kah kah kah kah
kah kah kah kah kah

Ameno : Ari tue aku dengar BN takmo sentuh isu peribadi.. tapi sejak ble kes rumahtangga bukan sebahagian dari isu peribadi hah? Len lah kalau isu kes penyelewengan kuasa.. kan kan kan?

Thursday, January 27, 2011

Wey... ada babi dalam belog aku!!

Weh.. aku terkejut weh. Siyes, gila2 itik punya terkejut weh. Tengok bawah weh. Tengok bawah.. bukan bawah korang larh weh.. neh hah kat bawah neh .. heh


Nampak? Babi pun masuk baca blog aku weh.. agaknya babi sokong umno ke? Cis.. patutlah.. hanya spesis2 seperti itu je yang aku selalu jumpa dalam umno.. rupanya.. heh

Sanggup sungguh babi tersebut masuk sini bela umno yerk.. hahahah..

sorrylah encik babi, saya mmg anti umno, kalau encik babi nak sokong umno dipersilakanlah..

kah kah kah

kah kah kah kah

kah kah kah kah kah

Ameno : Aiyarkk.. babi sudah mengamuk lorh..

Wednesday, January 26, 2011

Rakyat malaysia, usah jadi dayus!

Cuba korang perhatikan beberapa kronologi kebangkitan dan revolusi yang tercetus daripada negara2 yang bermajoriti neh islam kat seluruh dunia neh? Korang perasan tak apa yang aku perasan?

Pada korang yang kurang gemar nak amek tahu meh lar aku highlightkan serba sedikit yang aku tahu.. tapi tak banyak lar sebab aku tahu pun sikit2 je.

Revolusi palestine. Setelah hamas menang, macam2 taktik fatah gunakan untuk mengulingkan dan menyusahkan pemerintahan hamas di palestine. Hamas neh lebih kurang ala2 pas dan fatah pula lebih kurang sepupu terdekat umno. Heh. Hamas neh pula cukup kuat menentang israel. Hamas neh membuka mata rakyat dunia kepada permasalahan yang kita abaikan selama neh.

Disebabkan berlakunya revolusi kat palestine neh lah, kita yang dah berzaman2 tidur mula bangkit. Mula lah kita konvoi ke gaza berkali2 untuk bantu palestine. Nak bantu palestine, dalam masa yang sama, kita lihat terdapat beberapa unsur2 kesedaran tentang islam mula timbul. Ini bagus.

Terdapat beberapa negara yang mula sedar, betapa sudah terlalu jauh kita meninggalkan islam yang hakiki. Dan revolusi demi revolusi mulai berjangkit dari satu negara ke satu negara selepas itu.


Revolusi turki pula. Kalau dulu turki terkenal dengan pemerintahan sekular, tapi sekarang parti islam dah menguasai parlimen turki beb. Memang betul terdapat sedikit kesulitan untuk parti islam kat sana mengubah mentaliti beberapa rakyat yang dah terbiasa dengan sikap2 sekularisme, tetapi mereka sedang usaha. Lagipun, bilangan rakyat yang menolak islam neh tak seramai yang menerima islam. Tentangan terhebat mereka parti-pro-sekular [yang aku lupa nama] yang lebih kurang bersikap seperti umno lar.. [buat bayangan korang, heh]. Kalau nak tahu, isteri kepada pm turki tue, pakai tudung beb. Walaupun dia diboikot sebab pakai tudung dia still pakai juga. Nak harapkan rosmah? Usah mimpi beb. Heh.

Revolusi tunisia. Kat tunisia sekarang sentimen keislaman dah semakin bangkit. Walaupun ben ali dah dihalau dari negara sendiri, akan tetapi rakyat tunisia masih melakukan beberapa tuntutan terhadap kerajaan tunisia. Di antara nya mereka mempersoalkan kenapa parti pro islam tidak diberikan peluang untuk memerintah negara. Ini titik tolak. Mula2 mereka mempersoalkan, lama2 mereka akan memperjuangkan pula. Berbeza dengan kita, kita tolak terus parti PAS, meskipun PAS tampil diri mahu memerintah malaysia. Heh.

Terbaru revolusi kat mesir pula. Sekarang neh rakyat mesir masih protes. Merujuk kepada berita semalam, protes tersebut dah berlangsung selama dua hari. Protes bertujuan untuk menumbangkan pemerintahan zalim hosni mubarak neh. Sapa hosni? Sapa? Heh. Hosni neh pro kuat israel beb. Mesir, korang mesti pernah baca kan? Kisah mesir yang tolong israel dan us untuk serang iran, iraq dan halang bantuan tiba ke palestine? Heh. Inilah dia pemimpin nya, hosni. Hosni neh mmg kejam bhai. Kejam kat penganut islam sendiri plak tue. Siap bersetongkol menindas rakyat palestine dan umat islam. Tapi memang tak hairan beb, sebab dia pun kejam kat rakyat sendiri. Yang mana anti dia, seme dia kasi hapus. Kalau bik mama dengan c4, dia neh lagi dasat. Bukan c4 je, penentang2 tersebut akan hilang tanpa dikesan, even sebutir debu pun tarak. Dasat kan? Heh.

Memang tak mudah nak jatuhkan pemerintahan zalim seperti hosni neh. Tapi kita kena bantu dan sebarkan revolusi mesir neh kat seluruh internet. Biar sentimen revolusi ini berterusan dan bersambung. Biar mereka sedar mereka [rakyat mesir] di sokong 100% oleh kita, paling koman pun rakyat islam malaysia sokong revolusi mesir.

Kalau ikut seme revolusi2 di atas bermula sebagai tindak balas protes kepada pemimpin2 yang zalim. Dalam pada protes, dalam pada itu juga sentimen islam semakin meluas. Mungkin inilah dia revolusi islam ataupun zaman kebangkitan islam. Ingat, kita masih ada banyak tahun untuk menderita. Mengikut kronologi, masih ada banyak perkara lagi yang belum kita lepas untuk mengecapi semula zaman kegemilangan islam. Mungkin di zaman ini, adalah zaman awal revolusi islam. Pastikan nama kita, malaysia tercatit sebagai antara yang terawal menumbangkan rejim ganas dan zalim seperti bn dan umno untuk masuk ke dalam catatan sejarah revolusi islam.

Jangan biarkan kita ketinggalan dari negara2 yang telah berubah dan mula mahu berubah. Jika hosni memerintah selama 30 tahun pun dah dibenci rakyat, apatah lagi bn dan umno yang pegang negara selama hampir 54 tahun. Habis seme musnah. Habis rosak umat islam dikerjakan umno. Mari kita bangkit dan protes bersama mesir. Kesusahan hari neh adalah untuk kesenangan masa hadapan.

Tolak umno!
tolak bn!
tolak kezaliman!

Nota penting : sini

Ameno : Revolusi malaysia.. nama neh cantik. Tak sabar tunggu ia menjadi nyata.

Jangan jadi bodoh! dengar cakap si kafir!

Heh. Entry kali neh sempoi. Sempoi sesangat. Bukan sempoi pasal entry neh pendek, tapi sempoi pasal entry neh menterjemaahkan kebodohan mutlak infiniti yang dimiliki oleh puak2 bingai sejak turun temurun. Tak ku sangka, rupanya bodoh itu adalah warisan. Heh

Tolonglah kekawan ku. Tolonglah pembaca2 ku. Tolonglah lihat gambar2 di atas. 4 keping yang di combine menjadi satu. Heh

Aku dari dulu lagi sedar yang baca blog aku neh mmg bukan sekaum je. Banyak2 kaum juga yang baca blog aku. Dan mungkin akan ada kaum yang terasa, oleh itu aku nak minta maaf banyak2 bagi pihak aku sebab siarkan gambar di atas. Manakala bagi pihak si tolol yang beraksi dalam gambar di atas tue, mereka boleh minta maaf sendiri. Takde kena mengena dengan aku dan aku tak berminat nak bagi ada kena mengena pun. Heh

Mengulas gagasan org2 tolol dalam pic's di atas, neh je jawapan aku. Tak susah. Memang tak susah. Baca bebaik ya kekawan seme.

1. Menteri kesihatan kafir ke islam?

2. Menteri pelancongan kafir ke islam?

3. Menteri sumber asli dan alam sekitar kafir ke islam?

4. Menteri sains, teknologi dan inovasi kafir ke islam?

5. Menteri pengangkutan kafir ke islam?

6. Penasihat negara iaitu APCO kafir ke islam?

7. Kroni negara seperti vincent tan, ananda krishan, roberk kuok kafir ke islam?

8. Idris jala kafir ke islam?

9. Menteri sumber manusia islam ke kafir?

10. Menteri perumahan dan kerajaan tempatan islam ke kafir? (jawatan neh tak silap aku, org melayu tak pernah pegang sekalipun.. kah kah kah)

Apa? Jangan jadi bodoh dengan cakap si kafir?

Kah kah kah

Kah kah kah kah

Kah kah kah kah kah

Tahu ke kat malaysia neh ada berapa ramai orang yang bukan islam?

Tahu ke kat malaysia neh ada berapa banyak peluang pekerjaan yang ditawarkan oleh majikan bukan islam?

Tahu ke kat malaysia neh ada berapa banyak relationship dan urusan yang berkaitan antara org bukan islam dan org islam?

Kah kah kah

kah kah kah kah

kah kah kah kah kah

Bodoh! Lagi mau main sentimen perkauman! Lue jaja 1 malaysia, tapi lue sendiri kasi ranap apa yang lue sloganisekan..

kah kah kah

kah kah kah kah

kah kah kah kah kah

Noh omar berkata baru2 neh 1malaysia adalah lambang perpaduan. Perpaduan apa macam tue kalau org2 lue dok serbu majlis orang dan membebel pasal si kafir situ sana sini?

Sekafir2 lim guan eng, bumiputera (baca melayu) lah yang paling banyak dapat job kontraktor sejak DAP pegang kerajaan negeri.

Sekafir2 lim guan eng, orang islam diberikan peruntukan yang mana Gerakan tak pernah luluskan selama ini.

Sekafir2 lim guan eng, dia berlaku adil dan saksama kepada seme rakyat penang tanpa bias.

Heh. Kafirnya Lim guan eng korang nampak, kafirnya Koh tsu koon korang buta? Koh tsu koon telah meranapkan tanah2 melayu di pp, bias kepada org melayu dan lebih parah melayu semakin tersepit di pp angkara parti gerakan.

Majoriti org melayu pp, tahu antara gerakan dan dap, siapa yang mereka akan undi jika diberikan peluang sekali lagi. Sebab itulah dalam agenda umno, mereka nekad rampas selangor. Mereka surrender terhadap pp, kedah, kelantan dan kl.

kah kah kah

kah kah kah kah

kah kah kah kah kah

Ameno : Jangan jadi bodoh dengar cakap si kafir? Worr.. kalau gitu habislah aku.. banyak kali gak aku dengar cakap si kafir.. tak kira kaum.. kah kah kah

Nota penting klik sini

Must read tipsi : Elak di saman oleh JPJ!

Ini ada satu tipsi. Tak banyak. Satu je. So senanglah korang nak follow. Tipsi neh khas untuk mengelakkan PDRM dan JPJ saman korang walau dimana-mana korang berada. Heh

Tak kiralah jalan kampung ka, jalan bandar ka, lebuhraya ka, apa ka asalkan korang follow yang mamat bawah neh buat, aku guarantee korang takan di saman sampai mampos.

kah kah kah..


ada berani ka weh?

Mai tengok sini ;



Jangan lupa okey..

1. pasang bendera umno / bn
2. pakai baju umno / bn

korang confirm selamat dari di saman.

kalau korang kena saman time korang takde bendera/baju umno-bn pun takpe, asalkan korang bagitau je kat polis tue, korang sokong umno, insya-Allah selamat dunia akhirat..

kah kah kah

tidur umno
makan umno
sekolah umno
kerja umno

umno umno umno

kah kah kah..

Facebook dan blog kini dikawal kerajaan.

Alamak. Gila bhai berita neh. Siyes. Mampos aku peh neh. Aku confident yang confirm aku mesti kena punya.

Tengok berita bawah neh beb ;


Fulamakk.. sekarang KDN memburu blog dan facebook pula.

Adoiiyaii aku dah le miskin takde duit nak cetak buletin sendiri, kang kalau KDN dok pantau fb dan blog aku camne? Alar lepak larh KDN, gue bukan buat fitnah terhadap lue. Gue sound lue direct je, sebab lue buat salah pada org. Alamak, lue neh mmg kecoh larh KDN. Sikit2 nak sekat, sikit2 nak sekat mana rakyat tak hangin sama lue. Heh


Walaupun KDN menerangkan dengan bahasa cantek yang berbunga2 tapi gue tetap yakin motif KDN hanyalah nak menyekat modus operandi gue dan rakan2 gue yang prihatin dengan kebenaran.

Alamak.. yang UTUSAN dok propa 24 jam 7 hari seminggu lue buat pekak badak jer enh.. dah ramai org jadi mangsa bhai.. lue kalau tindas rakyat macam neh, lue kena balik bhai.. gue slowtalk dengan lue siyes neh. Bukan gue nak takut2kan lue tapi gua nasihatkan lue aje.
Siyes punya nasihat. Kalau lue boleh tengok ekpresi wajah gue sekarang mesti lue terkejut gile pasal kemain siyes gue mimiking muka gue. Heh.
Lagi lue tindas dan naya orang lagi senang lue jatuh tergolek. Heh


Arhh sudah KDN gatal buat hal. Gue tengah pening kepala neh bhai. Gue tengah fikir strategi terbaru sekarang neh. Apa cara yang gue ada untuk terus hidup membangkang kerajaan. Ble gue dah jumpa t gua share sini.


Kah kah kah..


Ameno : Ini kerja giles siyes.

Maklumat penuh : sini

Tuesday, January 25, 2011

1Malaysia kutuk fasha sandha putus cinta!

Aku sebenarnya kecik ahti dengan artis kesayangan no 1 aku si fasha sandha neh. Kalau korang nak tahu baru2 neh [takdelah baru sangat pun] aku tengok dalam galaksi [tak silap aku waktu siang mungkin ulangan kot atau dah bertukar siaran] ada disiarkan pengakuan fasha yang dia dan jejai masih stay as couple lagi.

Mereka tak putus pun dan seme tue adalah gossip semata2. Gitulah lebih kurang jawapan si fasha neh. Tup2 baru aku tahu, kejap2 neh juga lebih kurang dekat sejam larh [neh entry yang aku tulis balik akibat blackout 15 minit yang lepas, rasa nak buat lagu maki tnb larh plak] menerusi tajuk blog beautifulnara [baca tajuk je beb pasal excited sangat nak buat dosa mengumpat] rupanya si fasha neh dah putus cinta dengan jejai. Heh


Dia mengaku beb dalam paper. Aku baca kat beautifulnara jap tadi. Atoiii larh si fasha neh. Geram betul aku dengan dia. Petak2 dia tipu sama aku. Pula tue agak lambat aku mendapat tahu berita neh. Tak pepasal dosa mengumpat aku terhadap fasha sandha menjadi berkurangan berbanding dosa pengumpat2 yang len. Heh


Aku percaya si nora danish mesti terlompat beruk ble baca berita cam neh. Hah.. rasakan dulu ko buat orang neh ko dapat balik. Namun merujuk kepada situasi si fasha neh aku rasa dia no hal larh. Dia kan jenis slumber. Kalau si jejai dapat madu [errk madu ke?] si fasha plak dapat duit. Lebih kurang win2 situation.


Kalau korang tengok fb i love fasha sandha tue penuh dengan gambar2 peluk dia bersama si jejai.
Bagai mereka je bercinta dan pasangan paling bahagia dunia akhirat. Heh.

Last2 putus jua akhirnya. Fasha mungkin ingat dia dapat simpati kot. Tapi aku tak heran nak simpati kat ko fasha, pasal ko ban aku dari fb ko. Siyes. Aku nak balas dendam neh. Aku nak gelakkkan ko je. Tah2 bukan aku je gelakkan ko, silap2 satu malaysia gelakkan ko fasha..


kah kah kah


Nasiblah ko, lenkali jgn rampas laki orang, jangan rosakkan kebahagian rumahtangga orang lain, sekarang dah terkena kat ko balik fasha.. amacam ada sakit ka? Confident aku ko kena kutuk beb..

kah kah kah


Ameno : Fasha, ko dengan jejai bergaduh pasal mak ko bela ko pakai bikini kat bali ke fasha? Dalam utusan last week ada siar pasal neh fasha. Hahahahahah

GST sudah dilaksanakan?

Baiklah minggu neh dan minggu lepas terlalu banyak rakan2 facebook saya bertanya adakah GST sudah dilaksanakan di malaysia sedangkan ikut laws, GST sepatutnya ditangguhkan untuk perbahasan lanjut di parlimen pada tahun ini.

Mereka bertanya ada sebab nya. Mereka hadirkan bukti dalam group saya benci harga barang naik, sebuah group yang mana kita membincangkan hak2 pengguna yang telah tertindas akibat kenaikan harga barang yang dilihat sangat mendadak sejak dua tahun kebelakangan ini ataupun lebih tepat sejak RM = Rosmah Mansur = Mem jadi piem kita. Errr silap, jadi mem kepada piem kita, Najib Razak. Heh.

Berikut adalah antara gambar2 yang mereka SHARE di wall group terbabit ;



Aik.. makan satay pun ada GST ka?


Macam mana GST neh dikira aku pun tak sure sangat. Selama neh aku kurang pastilah samada bil astro dan broadband aku ada GST ke tidak, sebab selalu bayar tak guna bil pun.
Broadband aku mmg takde bill, bayar guna no broadband je, lepas bayar dapat resit, kalau apa2 hal check online.

Manakala bill astro pula selalu dapat lewat, so memang bayar dulu walaupun guna bill2 terdahulu.
Selain dari dua bill neh, memang aku tak guna line telefon rumah ke, maxis ke, apa2 ke, tapi ada rakan2 bagitau sekarang, seme bill termasuk bill telefon rumah pun ada GST.. aiyakk ada betul ka kawan?

Kalau ada betul, sebagai pengguna kita ada hak worr untuk mengetahui kenapa ini terjadi. Adakah kita telah ditipu sama seperti sebelum nya?
Jangan lupa sertai group ini, dan sharekan sebarang informasi yang berkaitan.

Ameno : Haizhhh apsal beria2 nak naikkan seme barang2 dan cukai segala bagai hah?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...